Οι τύποι ανδρών που δεν παντρεύονται ποτέ

Κάποια στιγμή μέσα στη σχέση που οι γυναίκες επιθυμούν πλέον το γάμο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την αναμονή πολλές φορές η…πολυπόθητη πρόταση δε φαίνεται στον ορίζοντα. Ή κάτι κάνετε λάθος εσείς λοιπόν ή φταίει ο άνδρας που έχετε επιλέξει. Μάθετε ποιοι είναι οι τύποι των ανδρών που αποφεύγουν με μανία τον γάμο και που δεν πρόκειται με τίποτα να ενδώσουν! Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;

Αναγνωρίστε τα προειδοποιητικά σημάδια.

1) Είναι ακόμα ερωτευμένος με την πρώην του: Μπορείτε στην κυριολεξία να τον εντοπίσετε από 1 χιλιόμετρο μακριά. Τα πάντα, ακόμα και εσείς, του θυμίζουν την πρώην του. Αναφέρεται συνέχεια στο παρελθόν και δεν σταματά να συγκρίνει τις στιγμές που ζείτε με αντίστοιχες του παρελθόντος μαζί της. Όσο ερωτευμένη και να είστε καλό είναι να απομακρυνθείτε και να προχωρήσετε τη ζωή σας αν ο σκοπός σας είναι η δημιουργία οικογένειας στο άμεσο μέλλον.

2) Έχει φοβία απέναντι στη δέσμευση

Είναι ο άνδρας που πάνω από όλα τοποθετεί την προσωπική του ελευθερία. Ένα από τα βασικά του πιστεύω είναι πως η δέσμευση μόνο κακό μπορεί να κάνει σε μια σχέση δυσανασχετεί με το να μοιράζεται το χώρο του, τα σχέδιά του, τα χρήματά του ή τη ζωή του. Δεν τον απασχολεί καθόλου το θέμα της ευχαρίστησης του να βρίσκει κάποιον που τον αγαπάει να τον περιμένει στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα. Η σκέψη πως πρέπει να λογοδοτεί σε κάποιον για τις αποφάσεις και τις κινήσεις του τον τρομοκρατεί. Βαθιά μέσα του ελπίζει πως δεν θα αφήσετε ούτε καν την οδοντόβουρτσά σας στο σπίτι του, μια τέτοια μικρή κίνηση είναι ικανή να τον τρομοκρατήσει!

3) Αναζητά την τέλεια σύντροφο

Αυτός ο τύπος άνδρα ερωτεύεται συχνά. Το θέμα είναι πως ερωτεύεται τη μία γυναίκα μετά την άλλη και πολύ γρήγορα οδηγείται αναπόφευκτα στην ανακάλυψη ελαττωμάτων της εκάστοτε συντρόφου του και απογοητεύεται. Βρίσκεται μόνιμα σε επιφυλακή μήπως βρει κάποια καλύτερη. Το να προχωρήσει σε δέσμευση μαζί σας το θεωρεί σαν απώλεια ευκαιριών να βρει κάποια πιο ψηλή, πιο ξανθιά, πιο μικρή, πιο πλούσια. Ποτέ δεν θα γίνετε «αρκετή» γι’αυτόν, από τη στιγμή που ο ίδιος στην πραγματικότητα με το να ψάχνει προσπαθεί απλώς να καλύψει το κενό που υπάρχει στην αυτοεκτίμησή του, το οποίο και φυσικά δεν θα μπορέσετε ποτέ να καλύψετε, επειδή απλά δεν καλύπτεται. Και όσο αυτός παραμένει σταθερά αισιόδοξος πως θα του προκύψει μια καλύτερη και περισσότερο συμφέρουσα ερωτική συμφωνία, εσείς απλά μην καταδικάσετε τον εαυτό σας στην αιώνια αναμονή.

4) Ο αφοσιωμένος μπαμπάς

Κάποιοι άνδρες κυριολεκτικά «κρύβονται» πίσω από το παιδί τους προκειμένου να αποφύγουν την οικειότητα. Πρόκειται λοιπόν για τον άντρα που έχει αποκτήσει παιδιά από ένα προηγούμενο γάμο ή μια προηγούμενη σχέση. Η ακλόνητη αφοσίωσή του στα παιδιά του θα σας κάνει να τον προσέξετε και να τον θελήσετε από την αρχή. Αποτελεί άλλωστε ζητούμενο πολλών γυναικών που θέλουν να προχωρήσουν σε γάμο η απόκτηση παιδιών. Και το να είναι ο σύντροφός του υπόδειγμα πατέρα , και μάλιστα αποδεδειγμένα, αποτελεί μεγάλο δέλεαρ. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό έως τώρα, εκτός αν διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει-περισσεύει χώρος για εσάς στη ζωή του. Στην περίπτωση που τα παιδιά του αποτελούν πάντα προτεραιότητά του ενώ εσείς ποτέ, πιθανότατα είναι ένας ελιγμός που χρησιμοποιεί για να σας κρατά σε απόσταση ασφαλείας. Δε χρειάζεται να παραμένετε πάντα «δεύτερη». Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

5) Ο μόνιμος έφηβος

Μπορεί να πλησιάζει τα 45 αλλά δείχνει να συμπεριφέρεται σαν 25χονος. Συνηθίζει να ξενυχτά στα «μοδάτα club», συχνά με τους κατά πολύ νεότερους φίλους του, αδιαφορώντας παντελώς για τα στερεότυπα των ενηλίκων. Πιστεύει πως οι 20χρονες που γνωρίζει πέφτουν στα δίχτυα της «αγορίστικης» γοητείας του και της νεότητάς του. Το γεγονός πως νιώθει ιδιαίτερα κολακευμένος από όλα αυτά θα πρέπει να σας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου να φύγετε μακριά. Η ανωριμότητά του, δεν σας ταιριάζει.

6) Η καρδιά του ανήκει στη μαμά

Συνήθως, για μια καλή σχέση, αυτό αποτελεί ένα καλό σημάδι. Η αγάπη του για τη μητέρα του, γυναίκα και αυτή, σημαίνει πως έχει πάρει σωστές βάσεις για να αγαπά τις γυναίκες και ως ενήλικας. Τι καλύτερο λοιπόν από αυτό για εσάς; Στη περίπτωση όμως που δεν μπορεί να ξεφύγει από την «ποδιά της», αυτό σημαίνει πως ο ίδιος δεν έχει τίποτα που να μπορεί να δώσει σε μια άλλη γυναίκα. Μην μπείτε στη διαδικασία να πιστέψετε πως είστε «αυτή» η μοναδική που θα καταφέρει να τον κάνει να σπάσει αυτόν τον ιδιαίτερο – ασφυκτικό δεσμό. Και αν η μαμά έχει και τον οικονομικό έλεγχο, πάρτε την τσάντα σας και αρχίστε να τρέχετε μακριά.

7) Λατρεύει να γίνεται «κυνηγός» αλλά δεν κηνυγά κάτι ουσιαστικό.

Είναι ο άντρας που σας κυνηγά, ιδίως όταν διαπιστώσει πως δεν ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα. Συχνά είναι ρομαντικός και αξιολάτρευτος μέχρι τη στιγμή που θα κερδίσει την καρδιά σας. Αν όμως διαπιστώσετε πως όταν του ανταποδώσετε την αγάπη και το θαυμασμό και του δείξετε πλέον πως τον θέλετε, ξεθυμάνει ξαφνικά το ενδιαφέρον του για εσάς, μαζέψτε τα κομμάτια του εαυτού σας και προχωρήστε χωρίς αυτόν. Αυτός ο άνδρας ενδιαφέρεται περισσότερο για την τελειοποίηση της τέχνης της αποπλάνησης παρά για έναν ουσιαστικό δεσμό μαζί σας.

8) Όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν

Αυτός ο άντρας είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες συνομιλητές ιδίως όταν ασχολείται με το πιο αγαπημένο του θέμα… τον εαυτό του. Είναι τόσο απασχολημένος προσπαθώντας να σας εντυπωσιάσει με συναρπαστικές (για τον ίδιο πάντα) ιστορίες και νέα για τον ίδια ενώ παράλληλα δεν εκφράζει την παραμικρή περιέργεια για εσάς, τη ζωή σας και τις εμπειρίες σας. Αν δεν είστε διατεθειμένη να αφιερώσετε το μέλλον σας στον ανδρικό ναρκισσισμό, μη συνάψετε σχέση μαζί του.

Εάν έχετε συναντήσει έναν ή περισσότερους από τους παραπάνω τύπους ανδρών, μην απελπίζεστε. Εξακολουθούν πάντα να υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί «άντρες» εκεί έξω που δεν τρομάζουν με τη δέσμευση και μπορούν να σας προσφέρουν την αγάπη και τη συντροφικότητα, έτσι όπως την ποθείτε και τη φαντάζεσθε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *