Οι φταίχτες οι ηθικοί αυτουργοί και το εξιλαστήριο θύμα !

 

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Εδώ και οχτώ χρόνια καλείται ο Ελληνικός λαός να πληρώσει το μάρμαρο μιας πρωτοφανούς κρίσης, σαν να είναι αυτός ο κύριος υπεύθυνος για την χρεωκοπία και την φτωχοποίηση της χώρας.

Αν στρέψουμε το βλέμμα μας προς τα πίσω, οι υπεύθυνοι για την καταστροφή της θα μας κλείνουν ειρωνικά το μάτι.

Οι φταίχτες αθωώθηκαν αυτοβούλως και μοιράζουν αφειδώς εξοντωτικές ποινές στα αθώα θύματα τους.

Απατεώνες πολιτικοί γέμισαν τις τσέπες τους και τις κοιλιές τους και σάπια πολιτικά κόμματα κατασπατάλησαν τον δημόσιο πλούτο για ιδιοτελείς σκοπούς.

——————–

Λίγα από τα πολλά παραδείγματα.

 

Ο Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε γιατί έπαιρνε παράνομες αμοιβές εκατομμυρίων ΕΥΡΩ για τα εξοπλιστικά προγράμματα ως υπουργός άμυνας και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης.

Αποφυλακίστηκε μετά από 5 χρόνια.

Και έχει δίκιο. Τόσο καιρό φώναζε. Μόνο εγώ τα έφαγα; Οι άλλοι γιατί είναι έξω;

 

Ο Παπαγεωργόπουλος υπεξαίρεσε 18 εκατομμύρια ΕΥΡΩ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκε σε ισόβια και αποφυλακίστηκε μετά από 2,5 χρόνια με ανήκεστο βλάβη της υγείας του.

Μετά από λίγες μέρες «άρρωστος» άνθρωπος έκανε χειμερινές διακοπές στον Αγ Αθανάσιο.

 

Ο Τσουκάτος ομολόγησε ότι πήρε εκατομμύρια μίζες από την Siemens για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ .

Δεν παραπέμφθηκε σε δίκη ΠΟΤΕ.

 

Ο Μαντέλης παραδέχτηκε ότι πήρε χρήματα πάλι από την Siemens για ενίσχυση της προεκλογικής του καμπάνιας.

Αυτός σουλατσάρει ελεύθερος.

 

Ο υπουργός ναυτιλίας Παυλίδης αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος που κουνούσε το δάχτυλο στην Βουλή, έπαιρνε μίζες από εφοπλιστές για να εντάξει τα πλοία τους στις άγονες γραμμές και τις έκανε διαμερίσματα της κόρης του.

Δεν τιμωρήθηκε ΠΟΤΕ.

 

Ο Παπαντωνίου διώκεται σήμερα μετά από παρέλευση δεκαετίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μαύρο χρήμα που εικάζεται ότι προήλθε από “δώρα” για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά την υπουργία του.

Δεν ξέρουμε αν θα τιμωρηθεί ποτέ.

 

Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα έκανε πάρτι με τα λεφτά των Ολυμπιακών αγώνων και έφαγε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με τα δομημένα ομόλογα.

 

Τα κόμματα χρεωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια από δάνεια που πήραν από τις τράπεζες, βάζοντας ως υποθήκες επιχορηγήσεις που ΘΑ πάρουν και ψηφίζονται νόμοι που προβλέπουν την απαλλαγή τους.

 

Οι συνδικαλιστές με την συνδρομή των διοικήσεων των οργανισμών τους, έκαναν ταξίδια και γλέντια τα χρήματα του Ελληνικού λαού.

Μόνο οι συνδηκαλ(η)στες της ΔΕΗ κατηγορούνται για 1.000.000 Ευρώ και εκκρεμούν δίκες που ίσως να μην γίνουν ΠΟΤΕ.

 

Και πάμε στα σημερινά πολιτικά φρούτα.

Ο υπουργός οικονομικών Σταθάκης «ξέχασε» να δηλώσει στο πόθεν έσχες 38 ακίνητα και 2.100.000 Ευρώ και απαλλάχτηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής.

 

Την ίδια τύχη επεφύλαξε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και στον υπουργό Φλαμπουράρη που κατηγορείτο ότι δεν είχε αποτυπώσει στη δήλωση του πόθεν έσχες του 2015 την μεταβίβαση των μετοχών της τεχνικής εταιρίας που κατείχε.

Τον απάλλαξε και αυτόν.

 

Ο  Πολάκης ομολόγησε δημόσια, «υπερήφανα» και κυνικά, ότι ως Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης κρατούσε διπλά βιβλία και κανενός εισαγγελέα δεν ίδρωσε το αυτί του.

Αυτός  μάλιστα θριαμβεύει ως τραμπούκος υπουργός.

 

Τρωκτικά ακόμα και σήμερα με την βοήθεια του κόμματος λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο.

Μόνο για τις υπερωρίες και τα νυχτερινά του κάθε Καρανίκα του Μεγάρου Μαξίμου δαπανούνται 666.000 ΕΥΡΩ ετησίως

Και το πιο ανήθικο;

Οι δαπάνες για τις έξτρα αμοιβές εγκρίνονται στις αρχές κάθε μήνα για όλο τον μήνα. Που σημαίνει ότι πληρώνονται ως επιμίσθιο, αφού οι υπερωρίες δεν καταλογίζονται αφού πρώτα καταγραφούν αλλά πληρώνονται εκ των προτέρων.

Και να σκεφτεί κανείς ότι στο δημόσιο οι υπερωρίες έχουν κοπεί λόγω έλλειψης χρημάτων και όπου γίνονται δεν πληρώνονται.

Για τα τρωκτικά του κάθε κόμματος όμως χρήματα βρίσκονται και καταβάλλονται μάλιστα πριν καν τις καταγράψουν.

Πρωτότυπο εεεε;

 

Από κοντά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ με την φαύλη πλουτοκρατία.

 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς του ΑLPHA κατηγορείται για άμεση συνεργία σε απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην πολύκροτη υπόθεση της δανειοδότησης εταιριών του από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 

Το MEGA κατηγορείται  για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατ εξακολούθηση.

Τα «παιδιά» είχαν παραβιάσει την παροχή ρεύματος στον Τηλέτυπος MEGA AE και «έγραφε» μικρότερη κατανάλωση.

 

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ δεν πλήρωνε για χρόνια το χαράτσι της ΔΕΗ .

Το πλήρωσε εκ των υστέρων.

 

Ο Αναστασιάδης ( ναι ο τύπος με το DVD ) ύστερα από φορολογικό έλεγχο και πόρισμα του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα 3.360.540,95 ευρώ από τα 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του, κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και κάνει κριτική περί πολιτικής ηθικής από το «Πρώτο Θέμα».

Αυτός απαλλάχθηκε με αμετάκλητο βούλευμα.

 

Το μπουμπούκι ο Μπέος, καταδικάστηκε για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση ποδοσφαίρου, εξαγόρασε την ποινή του και έμεινε ελεύθερος.

Αυτόν τον τύπο τον «αντάμειψε» για την δράση του ο λαός του Βόλου εκλέγοντάς τον Δήμαρχο.

 

Ο Μαρινάκης κατηγορείται για όλον τον κακουργηματικό ποινικό κώδικα:

Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.

Ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

Ηθική αυτουργία για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις .

Αυτός χαίρει της εκτίμησης ενός τεράστιου κομματιού του Ελληνικού λαού.

 

Και δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα που είτε δεν βγήκαν ποτέ στην φόρα, είτε ξεχάστηκαν ή χάθηκαν στην πορεία τους προς την δικαιοσύνη, όπως η λίστα Λαγκάρντ  και η λίστα Μπόργιανς που αφορούσαν πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα.

 

Κατά την εξουσία όμως, για την χρεωκοπία και φτωχοποίηση της χώρας δεν ευθύνονται όλοι αυτοί, το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικοεπιχειρηματικό σύστημα που την καταλήστεψε.

 

Για την εξουσία φταίει ο ψιλικατζής της γειτονιάς, ο κουλουράς, αυτός που δεν έχει άδεια και ψήνει καλαμπόκια στο πεζοδρόμιο, ο καστανάς, το μαγαζί που ΚΑΚΩΣ δεν σου δίνει απόδειξη.

 

Φταίει ο μικρομεσαίος που έχασε την δουλειά του και δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνεια του και το ανάλγητο κράτος του κατάσχει τα 1000 Ευρώ που έχει στην τράπεζα.

 

Φταίει ο συνταξιούχος που δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του γιατί το κράτος του έκοψε την σύνταξη, μια σύνταξη που δούλεψε και πλήρωνε για 35 και 40 χρόνια.

 

Ένοχος είναι ο λαός και όχι η διεφθαρμένη εξουσία με τα τσιράκια της.

Σε αυτόν οι ευθύνες σε αυτόν και τα βάρη.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *