Οι χώρες με το πιο γρήγορο και το πιο αργό internet: Πού βρίσκεται η Ελλάδα;

1Οι περιοχές με το πιο γρήγορο Internet είναι Σιγκαπούρη (104.25 Mbps download speeds) και το Hong Kong (96.38Mbs) και τελευταία η Burkina Faso με μόλις 1.12 Mbps
Το Internet θεωρείται πλέον απαραίτητο αγαθό τόσο για διασκέδαση, επικοινωνία ή δουλειά. Όλοι μας χρησιμοποιούμε σταθερό ή σε mobile συσκευές. Όμως σε κάποιους κάνει πιο εύκολη τη ζωή απ’ ότι σε κάποιους άλλους, οι οποίοι είναι πιο άτυχοι με τις ταχύτητες λόγω της γεωγραφικής τους θέσης.

Ο Independent δημοσίευσε την έρευνα της Ookla που μας δίνει τον παγκόσμιο χάρτη με το ταχύτερο και το πιο αργό internet.

Η έρευνα δείχνει ότι οι περιοχές με το πιο γρήγορο Internet είναι Σιγκαπούρη (104.25 Mbps download speeds) και το Hong Kong (96.38Mbs) και τελευταία η Burkina Faso με μόλις 1.12 Mbps. Στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα βρίσκεται στην 92η θέση με 9,64 Mbps.

Όσο για την Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 29.45Mbps (download speed) με την Ρουμανία να είναι πρώτη με 59.96Mbps. H Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη αλλά από το τέλος με μέση ταχύτητα 9,63 Mbps.

Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ταχύτητες στην Ελλάδα είναι η Γλυφάδα και η Βούλα, την τριάδα συμπληρώνουν οι Σέρρες και στις θέσεις 4 και 5 βρίσκονται Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή αντίστοιχα. Η Αθήνα βρίσκεται στη θέση 16 και η Θεσσαλονίκη στην 17η θέση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε και να δείτε τον χάρτη εδώ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *