Οι 10 μεγαλύτερες διατροφικές παρεξηγήσεις -Ο,τι ακούγεται υγιεινό δεν σημαίνει ότι έχει λίγες θερμίδες

1Χυμοί, προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά και κοτόπουλο ψητό. Τι καλύτερο για μία υγιεινή διατροφή; Οχι απαραίτητα.

Τα παραπάνω είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις σε ό,τι αφορά το τι είναι υγιεινό ή έχει λίγες θερμίδες. Οι περισσότεροι όταν αποφασίζουν να κάνουν δίαιτα στρέφονται σε τέτοια προϊόντα, αλλά τις περισσότερες φορές πέφτουν σε παγίδα.

Τρεις διατροφολόγοι έφτιαξαν τον κατάλογο με τις 10 μεγαλύτερες παρεξηγήσεις στην υγιεινή διατροφή, για την ιστοσελίδα Mashable.

Γκρανόλα
Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι υγιεινή επιλογή γιατί σκέφτονται ότι τρώνε δημητριακά ολικής άλεσης, αλλά το πρόβλημα με το συγκεκριμένο είδος είναι ότι περιέχει πολύ ζάχαρη και συχνά μαγειρεύεται με λάδι ή βούτυτο.

Smoothies ή χυμοί
Είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της εποχής. Ομως, όταν αποχυμώνονται τα φρούτα, αφαιρούνται οι φυτικές ίνες, κάτι που προκαλεί πιο γρήγορη αύξηση των σακχάρων του αίματος και των επιπέδων ινσουλίνης. Μάλιστα, πολλά φρούτα μαζί σημαίνει και περισσότερη ζάχαρη.

Παγωτό χαμηλό σε λιπαρά
Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Συνήθως έχει πολλά χημικά και γλυκαντικά, που δημιουργεί «λιγούρες» για κάτι γλυκό.

Γιαούρτι με γεύση
Εχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Ψητό κοτόπουλο εστιατορίου
Συνήθως το πιάτο αυτό είναι φορτωμένο με επιπλέον θερμίδες γιατί έχει μαγειρευτεί με μπόλικο λάδι ή βούτυρο και αρκετό αλάτι.

Μπάρες
Πολλές φορές είναι σαν να τρώει γλυκό όποιος τις καταναλώσει. Εχουν πολλά χημικά και τεχνητά γλυκαντικά.

Βιταμινούχο νερό
Τα περισσότερα έχουν έως και 31 γραμμάρια ζάχαρης, δηλαδή περίπου 8 κουταλάκια.

Φυστικοβούτυρο με μειωμένα λιπαρά
Καλύτερη επιλογή είναι το πλήρες, καθώς εκείνο με τα μειωμένα λιπαρά έχει επιπλέον ζάχαρη, προκειμένου να μην χάνει τη γεύση του.

Σιρόπι αγαύης
Μπορεί να καλύπτει την ανάγκη για κάτι γλυκό, όταν αντικαθιστά τη ζάχαρη, αλλά δεν είναι απαραίτητα υγιεινό. Τα γλυκαντικά του είναι εμπεριέχουν σημαντική ποσότητα θερμίδων.

Πολύσπορο
Το ότι είναι πολύσπορο δεν έχει σχέση με το πόσο ραφιναρισμένο είναι το αλεύρι που αποτελεί τη βάση του και αν είναι λευκό σημαίνει ότι του έχουν αφαιρεθεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του. Καλύτερα είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης.

Πηγη iefimerida

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *