Οι 3 τροφές που καίνε το λίπος στην κοιλιά

Βάζουμε στο μικροσκόπιο τρεις τροφές που φαίνεται να σε βοηθούν
να κάψεις το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς…
Το μυστικό στη μόνιμη απώλεια βάρους δεν έχει σχέση με την συνεχή μέτρηση των θερμίδων και τα κόλπα για χάσιμο κιλών. Αντιθέτως, σχετίζεται με τη ρύθμιση της πείνας και του ρυθμού του ύπνου σου, την καύση του λίπους και την αποφυγή των λιγούρων.
Έρευνες αποδεικνύουν ότι τα εσωτερικά ρολόγια του σώματός μας, που αφορούν τον ύπνο και το φαγητό, απορρυθμίζονται εντελώς λόγω των λανθασμένων μηνυμάτων που τους στέλνουμε, καταναλώνοντας τις λάθος τροφές.
Το αποτέλεσμα; Μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο: μία σταθερή ροή των ορμονών της πείνας, που κάνει τις λιγούρες σου σχεδόν ακαταμάχητες. Αν όμως καταφέρεις να ρυθμίσεις το πρόγραμμα ύπνου και φαγητού του σώματός σου, μπορείς να αποχαιρετίσεις το λίπος στην κοιλιά σου.
Αν κοιμάσαι καλά, θα χάνεις περισσότερα κιλά και αν τρως τις σωστές τροφές τη σωστή ώρα, θα ικανοποιείς την ανάγκη του σώματός σου για τροφή, χωρίς να νιώθεις λιγούρες μετά.
Δοκίμασε λοιπόν τις τροφές που καίνε το λίπος στην κοιλιά, για να κοιμάσαι καλύτερα, να χάνεις περισσότερα κιλά και να «λιώσεις» το λίπος στην κοιλιά σου.
1. Κεράσια
Τα κεράσια αποτελούν φυτική πηγή μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς ευκολότερα, οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι τέτοιες τροφές(όπως και οι μπανάνες) μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της μελατονίνης στο σώμα σου. Άρα όχι μόνο σε βοηθάει να κοιμηθείς, αλλά είναι και ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βάρους.
Έρευνες επιστημόνων έχουν δείξει ότι τα κεράσια έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.
Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε σίδηρο βοηθάει στην αναιμία, περιέχουν μεταλλικά άλατα που δρούν ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους και συμβάλλουν στην μείωση της κόπωσης και την παράταση της μυικής προσπάθειας. Τα κεράσια δρούν αποτοξινωτικά για το συκώτι και την χοληδόχο κύστη και γενικότερα για τον οργανισμό. Είναι χωνευτικά, διουρητικά και διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες.
Το καλύτερο; Μπορείς να τα καταναλώσεις κατευθείαν από το δέντρο ή να φτιάξεις γλυκό κερασάκι ή και μαρμελάδα.
2. Ψάρι
Όταν από τη διατροφή σου λείπουν τα Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία υπάρχουν στα ψάρια, η επίφυση, ένας αδένας στον εγκέφαλο που βοηθά στη ρύθμιση του νευρικού σου συστήματος αποσυντονίζεται, οδηγώντας σε μεταβολές στην παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου σου. Οι άνθρωποι που έχουν έλλειψη σε Ω-3 δεν κοιμούνται στη διάρκεια των συνηθισμένων περιόδων ανάπαυσης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην αναζήτηση ανθυγιεινού φαγητού αργά το βράδυ.
Το ψάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, οι οποίες σύμφωνα με έρευνες ικανοποιούν την πείνα σου. Μάλιστα καις περισσότερες θερμίδες όταν χωνεύεις απλώς την πρωτεΐνη σε σχέση με όταν τρως λίπη ή υδατάνθρακες. Επίσης, όταν τρως περισσότερα Ω-3 κάνεις καλό στην υγεία της καρδιάς σου και μειώνεις τον κίνδυνο εμφάνισης της άνοιας.
Καλοκαιρινά ψάρια είναι: οι κουτσομούρες, τα μελανούρια, τα λυθρίνια, οι σαρδέλες, οι σάλπες, οι κολιοί.
3. Γάλα
Μία έρευνα του 2010 του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ αποκάλυψε ότι σε μία ομάδα περισσότερων από 100 γυναικών πριν την εμμηνόπαυση, το λίπος μειώθηκε σημαντικά σε αυτές που κατανάλωναν τις περισσότερες τροφές που ήταν πλούσιες σε ασβέστιο.
Συγκεκριμένα, για κάθε 100mg ασβεστίου(μισή περίπου κούπα παγωμένου γιαουρτιού) που κατανάλωναν κάθε μέρα, έχαναν περίπου 2 εκατοστά ενδοκοιλιακού λίπους, αυτού που «κολλάει» γύρω από τα εσωτερικά σου όργανα, που συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.
Το ασβέστιο μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κοιμηθείς, αν έχεις την τάση να ξυπνάς από μυϊκούς πόνους ή κράμπες, αφού βοηθάει στη χαλάρωση των μυών και των νευρικών ινών.
Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *