Τελευταία Νέα

Οι 7 προτάσεις του ΕΣΑΚΕ για την διαιτησία

Οι 7 προτάσεις του ΕΣΑΚΕ για την διαιτησία

Ο ΕΣΑΚΕ έστειλε έγγραφο σήμερα στην ΚΑΕ και κατάθεσε τις επτά προτάσεις του για την ΚΕΔ, ανοίγοντας και επίσημα τη συζήτηση για τη διαιτησία.

Ο ΕΣΑΚΕ δεν έμεινε στα λόγια και το πρωί της Τετάρτης (6/3) έστειλε έγγραφο στις 14 ΚΑΕ, προκειμένου να ανοίξει κι επίσημα η συζήτηση για τη διαιτησία. Οι έξι προτάσεις του Σταύρου Δουβή αποτελούν ουσιαστικά την πρόταση της Basket League, με την ΚΕΔ να μπαίνει πλέον σοβαρά στη συζήτηση και η επιλογή των μελών να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, κατέθεσε την πρόταση -κατατέθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Τρίτης για τη διαιτησία- και αναμένει τις απόψεις των ομάδωντο συντομότερο δυνατό, λόγω του επείγοντος του θέματος εντός 48 ωρών. Το πιο βασικά σημεία της πρότασης είναι:

1. Η στελέχωση της ΚΕΔ να γίνεται με τα καλύτερα από τα πρόσωπα που έχουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος (2725/1999).

2. Να επιλεγούν 42 διαιτητές για να παίζουν στην Basket League, δηλαδή οι διπλάσιοι απ' όσους απαιτούνται κάθε αγωνιστική.

3. Να γίνει σταθερή η επιλογή των διαιτητών στα παιχνίδια. Είτε να γίνεται ορισμός με ευθύνη της ΚΕΔ, είτε κλήρωση με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό από τους τους διαιτητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα.

4. Οι παρατηρητές διαιτησίας να μην είναι τα μέλη της ΚΕΔ, αλλά πρώην διεθνείς διαιτητές ή έμπειροι διαιτητές Α' Εθνικής κατηγορίας.

5. Η εκπαίδευση να γίνεται από καθηγητές διαιτησίας FIBA.

6. Να καθιερωθεί ημερίδα διαιτησίας πριν από την έναρξη κάθε πρωταθλήματος, με συμμετοχή της ΚΕΔ, παρατηρητών, καθηγητών διαιτησίας και προπονητών των 14 ΚΑΕ.

7. Να υπάρχει αποζημίωση στα μέλη της ΚΕΔ, μετά από συμφωνία ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Ολα αυτά ο ΕΣΑΚΕ θέλει να τεθούν υπό συζήτηση με την Ομοσπονδία και να κατατεθεί η οριστική πρόταση στους αρμόδιους φορείς.

Ολα αυτά ο ΕΣΑΚΕ θέλει να τεθούν υπό συζήτηση και να κατατεθεί η οριστική πρόταση στους αρμόδιους φορείς.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *