Ολοκληρώθηκε η κάψουλα Orion για την αποστολή Artemis 1 της NASA στη Σελήνη

Ολοκληρώθηκε η κάψουλα Orion για την αποστολή Artemis 1 της NASA στη Σελήνη

www.nasa.gov

Την ολοκλήρωση της κατασκευής της κάψουλας για το διαστημόπλοιο Orion, για τη νέα αποστολή της NASA στη Σελήνη, ανακοίνωσε η Lockheed Martin.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «η κάψουλα πληρώματος για τη μη επανδρωμένη αποστολή Artemis 1 στη Σελήνη τοποθετήθηκε πάνω στο service module του Orion, που ολοκληρώθηκε επίσης πρόσφατα».

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, έκανε την ανακοίνωση το Σάββατο μπροστά από το διαστημόπλοιο Orion στο διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, στο πλαίσιο της 50ής επετείου από την προσελήνωση του Απόλλων 11. Σύμφωνα με το Lockheed Martin, το Orion δεν έχει ταίρι ως προς τον σχεδιασμό και τις δυνατότητές του.

«Το Orion είναι μια νέα κλάση διαστημοπλοίου, σχεδιασμένο για μακράς χρονικής διάρκειας αποστολές στο βαθύ διάστημα- θα μεταφέρει αστροναύτες πίσω στη Σελήνη και μακροπρόθεσμα θα πάει τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη, για να τους φέρει όλους πίσω με ασφάλεια» είπε η Λίζα Κάλαχαν, αντιπρόεδρος και general manager, Commercial Civil Space, της Lockheed Martin.

«Το Orion θα επιταχύνει τις επιστημονικές ανακαλύψεις στο ηλιακό μας σύστημα και θα είναι ακρογωνιαίος λίθος στα καθοριστικά διαστημικά επιτεύγματα αυτής της εποχής».

Από τη στιγμή που το τμήμα πληρώματος έφτασε στη Φλόριντα, τεχνικοί και μηχανικοί της Lockheed Martin, της NASA και συνεργαζόμενων εργολάβων ανέλαβαν τη συναρμολόγηση της κάψουλας. Οι εργασίες περιελάμβαναν την εγκατάσταση των υπολογιστών avionics του σκάφους, του συστήματος προώθησης με τους 12 κινητήρες, των 11 αλεξιπτώτων, της θερμικής ασπίδας κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης έγινε σειρά δοκιμών. Όπως είπε ο Μάικ Χόους, υπεύθυνος προγράμματος της Lockheed Martin για το Orion, η πτήση Artemis 1 «θα δοκιμάσει τον σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάψουλας και του service module κατά την τριών εβδομάδων αποστολή γύρω από τη Σελήνη και πάλι πίσω. Ανυπομονούμε για αυτή την αποστολή, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή το 2022, Artemis 2».

Τα δύο τμήματα είχαν τοποθετηθεί το ένα πάνω στο άλλο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, και πλέον είναι στη φάση της σύνδεσης- ενσωμάτωσης μεταξύ τους. Στη συνέχεια θα ενεργοποιηθούν και θα υποβληθούν σε μια σειρά δοκιμών, και τον Σεπτέμβριο θα μεταφερθούν στο Plum Brook Station της NASA στο Οχάιο, για επιπρόσθετες δοκιμές. Στα τέλη του έτους θα επιστρέψει στο διαστημικό κέντρο Κένεντι για τις τελικές προετοιμασίες, στις αρχές του 2020.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *