Ολυμπιακός: Αλλαγές, αλλά με μέτρο

Ολυμπιακός: Αλλαγές, αλλά με μέτρο

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Λαμία, αλλά με μέτρο. Το Sport24.gr αναλύει το σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος για τον αγώνα του Σαββάτου (28/9, 19.30).

Λίγες μέρες πριν από τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και το παιχνίδι στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα (Τρίτη 1/10, 22.00), ο Ολυμπιακός καλείται να πετύχει την τέταρτη νίκη του σε πέντε ματς στη Super League.

Το βράδυ του Σαββάτου (28/9, 19.30) οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται τη Λαμία, η οποία πέρυσι είχε κάνει τη "ζημιά", αποκλείοντάς τους από τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Από εκείνη την αναμέτρηση της 28ης Φεβρουαρίου, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παραμένει αήττητη. Έχει δώσει από τότε 19 παιχνίδια, με απολογισμό 16 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο Ολυμπιακός ασφαλώς και ούτε που θέλει να σκέφτεται ενδεχόμενο στραβοπάτημα με τη Λαμία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει βαρεθεί να το επαναλαμβάνει. Όταν την Παρασκευή (27/9) ρωτήθηκε από τη Nova για το αν προτίθεται να ξεκουράσει παίκτες όπως οι Σα, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά και Ομάρ, απάντησε: "Έχουμε τις προσδοκίες μας για το Champions League, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι η μεγάλη μας συγκέντρωση είναι στο πρωτάθλημα".

Πράγματι χρειάζεται διαχείριση ένα σύνολο που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα συμμετέχει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ασφαλώς και το ξέρει καλά ο 49χρονος προπονητής. Ξέρει ότι στον αγώνα με τη Λαμία είναι απαραίτητες οι αλλαγές σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Φάνηκε αυτό από το γεγονός ότι οι Τσιμίκας και Μεριά, και σε δεύτερο βαθμό ο Ραντζέλοβιτς, έμειναν εκτός αποστολής.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ

Ο Μαρτίνς, πάντως, δεν σκοπεύει να πειράξει σε μεγάλο βαθμό τον κορμό που έχει φέρει φέτος τα σπουδαία αποτελέσματα στην Ευρώπη και τους δέκα βαθμούς στη Super League. Αλλαγές, ναι, αλλά με μέτρο. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από την τελευταία προπόνηση. Ο Ζοζέ Ζα δεν βγαίνει από την ενδεκάδα. Αυτός θα υπερασπιστεί την εστία απέναντι στους Φθιώτες, που κατεβαίνουν στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τρεις πρώην "ερυθρόλευκους".

Από εκεί και πέρα, πολύ πιθανό είναι να χρησιμοποιηθεί και πάλι ο Ομάρ. Ο Τοροσίδης έμεινε εκτός αποστολής, ο Γκασπάρ συμπεριλήφθηκε σε αυτή, αλλά ο αρχηγός συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να καλύψει το δεξί άκρο. Ο Κούτρης επιστρέφει στο βασικό σχήμα, όπως είχε γίνει στο εντός έδρας 5-0 με τον Βόλο, παιχνίδι μάλιστα στο οποίο κατέγραψε δύο ασίστ. Τη θέση του "φορτωμένου" αλλά και προερχόμενου από τραυματισμό Μεριά θα πάρει κατά τα φαινόμενα ο Μπα, με αουτσάιντερ τον Αβραάμ. Στην ενδεκάδα θα βρίσκεται εκ νέου ο Σεμέδο.

Ο Καμαρά, ο οποίος έχει παίξει φέτος σε δέκα από τα έντεκα παιχνίδια, εκ των οποίων βέβαια μόλις σε δύο ως βασικός, αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Δίπλα του; Ο Γκιλιέρμε. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί κολόνα για το "ερυθρόλευκο" σύνολο, κι ας μην είχε και την καλύτερη παρουσία στο προ ημερών ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μασούρας από ό,τι φαίνεται θα πάρει ανάσες. Έτσι, τη θέση του στο ένα άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής θα πάρει ο Σουντανί. Ο Αλγερινός που έχει μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας, βρέθηκε εκτός 18άδας και από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Δίπλα του θα έχει τον Βαλμπουενά για τον οποίο είτε Τότεναμ είναι αυτή, είτε Λαμία, το ίδιο του κάνει. Στο άλλο "φτερό" θα δούμε τον Ποντένσε και στην κορυφή τον Ελ Αραμπί, που παίρνει τη… σκυτάλη από τον Γκερέρο. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό φάνηκε από την τελευταία προπόνηση, ας μην αποκλείσουμε να εφαρμόσει κάτι διαφορετικό ο Μαρτίνς, ο οποίος έχει πάρει στην αποστολή και τους Αλέν, Τζολάκη, Γκασπάρ, Παπαδόπουλο, Μπενζιά, Μπουχαλάκη, Λοβέρα, Μασούρα και Γκερέρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Χωρίς Τσιμίκα, Μεριά, Ραντζέλοβιτς και Τοροσίδη
Ολυμπιακός: Παίρνει εξιτήριο ο Σισέ, επιστρέφει σε 20 μέρες
Ομάρ: "Όλοι ξέρουν πόσο θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό"
Μαρτίνς: "Αν έκανα αλλαγές και είχαμε ίδιο αποτέλεσμα, πάλι θα υπήρχε κριτική"

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *