Ολυμπιακός: Η φιλοσοφία ζωής του Μπλατ

Ολυμπιακός: Η φιλοσοφία ζωής του Μπλατ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει το καλύτερο για τους παίκτες τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, όσο και έξω από αυτές, όπως τόνισε ο ίδιος "ξετυλίγοντας" ένα μέρος της φιλοσοφίας του. (VIDEO).

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στο τρίτο επεισόδιο του "Journey" της EuroLeague αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους παίκτες του Ολυμπιακού και στο πώς προσπαθεί να τους βγάζει τον καλύτερό τους εαυτό τόσο εντός, όσο κι εκτός παρκέ.

"Ήρθα στο κατάλληλο μέρος για μένα. Το παν είναι να ζεις σε ένα περιβάλλον που το μπάσκετ είναι το επίκεντρο των ανθρώπων που είναι σε αυτό, που είναι παθιασμένοι και ενδιαφέρονται για το παιχνίδι.

Πάντα ένιωθα πως η μεγαλύτερη ευθύνη του προπονητή είναι το να φέρνει το πάθος του στο παιχνίδι καθημερινά. Οι παίκτες το αντιλαμβάνονται, εμπνέονται και παίρνουν κίνητρο από αυτό και αν είναι αληθινό, τότε τους βοηθάς να προχωρήσουν μπροστά.

Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως η ζωή είναι μικρή και δεν έχεις χρόνο να ξεχωρίσεις και να απολαύσεις όλα τα προνόμια που έχει αυτό το άθλημα. Αυτό πρέπει να σου δίνει κίνητρο, για να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, επειδή δεν έχεις τόσο χρόνο σε αυτό το επάγγελμα.

Παίρνω στα σοβαρά την ευθύνη για την δέσμευση, το πάθος και τα μηνύματα που έχουμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε στους νέους. Είναι ευλογία να έχεις αυτή την ευκαιρία, ακόμα και αν δεν την αξίζεις. Σε αυτή την θέση είμαι και πρέπει να μεταφέρω αυτή την ευθύνη στους παίκτες μου, ώστε να προσπαθούν να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό τους είτε είναι στο γήπεδο, είτε όχι", ανέφερε ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Δείτε όσα είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ από το 19:30 και μετά:

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *