Ολυμπιακός: Ξανά για Ζοάο Καρβάλιο

Ολυμπιακός: Ξανά για Ζοάο Καρβάλιο

Ο Ζοάο Καρβάλιο δεν αγωνίζεται στη Νότιγχαμ Φόρεστ αρκετά το τελευταίο διάστημα και ο 22χρονος επιτελικός μέσος που αγοράστηκε από τη Μπενφίκα 15 εκατ. ευρώ έρχεται ξανά στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό.

Πορεία ανόδου πραγματοποιεί φέτος η Νότιγχαμ Φόρεστ στην Championship. Μπορεί το τελευταίο αποτέλεσμα να ήταν πολύ κακό (0-4 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ) και να έριξε τους "ρεντς" στην 8η θέση, αλλά με παιχνίδι λιγότερο και με ενδεχόμενη επικράτηση σε αυτό θα ανέβουν τρίτοι.

Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του ρόστερ, Ζοάο Καρβάλιο, για την αγορά του οποίου από τη Μπενφίκα δαπανήθηκαν το 2018 15 εκατ. ευρώ, δεν αγωνίζεται αρκετά. Έχει παίξει σε 14 από τα 21 ματς και 90λεπτο ήταν μόνο το τελευταίο με τη Σέφιλντ. Συνολικός χρόνος συμμετοχής του στο πρωτάθλημα 633 λεπτά και άλλα 92 στις δύο εμφανίσεις στο Λιγκ Καπ. Ο 22χρονος Πορτογάλος επιτελικός μέσος σίγουρα θα περίμενε διαφορετική την πορεία του στο City Ground. Με ύψος 1.72 και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, έχει συμβόλαιο στη Φόρεστ μέχρι το 2023.

Το ενδεχόμενο να προκύψει δανεισμός του είναι ένα σενάριο ορατό. Ενδεχομένως να ωφελούσε τόσο τον ίδιο όσο και το κλαμπ. Την Κυριακή (15/12) η Sun ανέφερε σε ρεπορτάζ της πως ο Καρβάλιο επανέρχεται στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Ότι δηλαδή οι "ερυθρόλευκοι" ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν τον Ιανουάριο, κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Το σενάριο δεν είναι απίθανο. Υπάρχει στις σκέψεις του Ολυμπιακού ο Ζοάο Καρβάλιο. Όχι όμως και κάποια απόφαση. Παράλογο θα ήταν να μην περάσει από το μυαλό των "ερυθρόλευκων" η προοπτική του.

Ένα κλασικό 10άρι, που μπορεί να περάσει κάθετες πάσες. Μια θέση που ίσως και να χρειάζεται εξτρά λύση το ρόστερ του Ολυμπιακού. Ένας άλλος παίκτης που προήλθε από τη Φόρεστ, ο Χιλάλ Σουντανί, δεν άργησε καθόλου να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του πειραϊκού συλλόγου. Ο 32χρονος Αλγερινός, που υπέγραψε διετές συμβόλαιο προερχόμενος από τους "ρεντς", μετρά 13 συμμετοχές, πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ. Βγήκε στον Ολυμπιακό αυτή η κίνηση. Ασφαλώς και κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή διαφέρει, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κι αυτόν τον λόγο να σκέφτονται με θετικό τρόπο το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας με τον Ζοάο Καρβάλιο. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απόφαση ειλημμένη. Ένα σενάριο όμως ορατό, που πιθανότατα έχει συζητηθεί.

Ο μάνατζερ του Πορτογάλου είναι ο Ζόρζε Μέντες. Ο εκπρόσωπος του Ζοζέ Σα και του Ντανιέλ Ποντένσε, με τον οποίο η "ερυθρόλευκη" ηγεσία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις. Ο Καρβάλιο έχει παίξει 20 φορές με την εθνική Πορτογαλίας U20 και έχει σημειώσει έξι γκολ. Για την ακρίβεια, έχει περάσει από όλα τα μικρά ηλικιακά τμήματα των Ιβήρων. Παρεμπιπτόντως, το όνομά του έχει συνδεθεί και στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη. Τότε, όμως, η Φόρεστ είχε σκοπό να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.

Επειδή στην Αγγλία υπάρχει έντονη μεταγραφική φημολογία τον Καρβάλιο, ο προπονητής της Νότιγχαμ, Σαμπρί Λαμουσί, ρωτήθηκε γι' αυτόν και απάντησε: "Ο Ζοάο Καρβάλιο, όπως και οι υπόλοιποι, είναι πολύ επαγγελματίας. Έχει ποιότητα και μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Ξέρει ακριβώς τι περιμένω από αυτόν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του είτε με τους άλλους παίκτες. Είναι παίκτης της Φόρεστ". Προϊόν των ακαδημιών της Μπενφίκα, γεννημένος στις 9 Μαρτίου 2017, έχει κάνει συνολικά με τη Νότιγχαμ Φόρεστ 56 συμμετοχές, έχει πετύχει έξι γκολ και έχει δώσει εννέα ασίστ.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *