Ολυμπιακός: Ο μύθος του “κλειστού” rotation

Ολυμπιακός: Ο μύθος του "κλειστού" rotation

Τι δείχνουν τα έντεκα επίσημα ματς! Οι 22 παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και η "κλειστή" ομάδα που εμπιστεύθηκε για τους ομίλους του Champions League.

Την προετοιμασία του για τον αυριανό αγώνα με τη Λαμία (28/09, 19:30) θα ολοκληρώσει σήμερα (27/09) ο Ολυμπιακός. Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να κάνει γνωστή και την αποστολή, την ώρα που όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Γίνεται μεγάλη κουβέντα για την επιλογή του να πάει με την ίδια ενδεκάδα, στα ματς με Τότεναμ και Παναθηναϊκό. Ο Μαρτίνς δεν… άδειασε τους παίκτες του, τους στηρίζει και γνωρίζει ότι τον περιμένει μια δύσκολη εβδομάδα με Λαμία εντός και Ερυθρό Αστέρα και Άρη εκτός.

Έχει σημασία ωστόσο να δούμε αριθμούς με ενδιαφέρον. Ο καθένας, βγάζει τα συμπεράσματά του, για το αν τελικά υπάρχει rotation ή όχι ως τώρα. Ένα αναμφισβήτητα εντυπωσιακό στοιχείο, είναι πως στα έντεκα επίσημα ματς του ως τώρα ο Ολυμπιακός, έχει χρησιμοποιήσει 22 ποδοσφαιριστές! Ναι, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δώσει την ευκαιρία σε 22 παίκτες του… Βέβαια, εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ορισμένες λεπτομέρειες που δείχνουν τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς και πως έχει στηριχθεί σε ένα βασικό κορμό.

-Από τους 22 παίκτες, οι τέσσερις έχουν παίξει μόλις μία φορά! Αβραάμ, Μπα, Μπρούνο και Τοροσίδης έχουν μπει μια φορά στο γήπεδο. Μόνο ο Αβραάμ ξεκίνησε ως βασικός με την Πλζεν. Όλοι οι άλλοι, μπήκαν αλλαγή.

-Σε… χαμηλές πτήσεις οι Μπενζιά (2 ματς), Σουντανί (3), Σισέ και Κούτρης (έχουν από 4).

-Πάμε να δούμε τώρα και την "κλειστή" ομάδα. 14 παίκτες έχουν παίξει σε 8 ματς και πάνω…

-Ο Ελ Αραμπί μετράει 8 συμμετοχές, ενώ με 9 είναι οι Μπουχαλάκης, Μεριά, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο, Σεμέδο και Τσιμίκας.

-"Περίεργο" είναι ότι ο Καμαρά έχει 10 συμμετοχές και υπάρχει η αίσθηση πως έχει παίξει λίγο. 322 είναι τα λεπτά του, κάτι που σημαίνει πως είναι η καλή αλλαγή του Μαρτίνς. 10 ματς έχει και ο Μασούρας.

-Πέντε είναι οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στα 11 επίσημα ματς του Ολυμπιακού φέτος. Σα και Ομάρ είναι οι μόνοι που δεν έχουν χάσει λεπτό! Οι άλλοι τρεις είναι οι Βαλμπουενά, Ποντένσε, Γκιλιέρμε.

ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Οι παραπάνω αριθμοί, δείχνουν πως ο Μαρτίνς στηρίχθηκε σε ένα βασικό κορμό. Αυτόν που τον έφερε στους ομίλους του Champions League. Θεωρούσε πως ήταν αρχή της σεζόν, πως δεν έπρεπε να… πολυπειράζει την ομάδα και να καταφέρει αυτή να βγάλει μια ταυτότητα μέσα στο γήπεδο. Ένα συγκεκριμένο στυλ. Αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, η επιλογή του τον δικαίωσε.

Ο Σα κάτω από τα δοκάρια, ο Ομάρ δεξιά, ο Τσιμίκας αριστερά, οι Σεμέδο, Μεριά στόπερ, οι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης χαφ, ο Βαλμπουενά επιτελικός, οι Ποντένσε, Μασούρας στα άκρα και ο Γκερέρο στην επίθεση, είναι η εντεκάδα που έπαιξε περισσότερο. Οι Ελ Αραμπί, Καμαρά και Ραντζέλοβιτς, οι τρεις επιλογές συνήθως από τον πάγκο. Αυτή η ομάδα ουσιαστικά έφερε τον Ολυμπιακό ως εδώ…

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ

Είναι δεδομένο πλέον, πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα δώσει και σε άλλους παίκτες του ευκαιρίες. Έτσι, ο αριθμός αυτών που θα έχει χρησιμοποιήσει, θα αυξηθεί. Για τα καλά μάλιστα. Λοβέρα και Γκασπάρ περιμένουν για το ντεμπούτο τους, τον ερχόμενο μήνα θα είναι στη διάθεση του Μαρτίνς και ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ άγνωστο είναι τι θα κάνει με τον Μάρκοβιτς που ήρθε με τις καλύτερες συστάσεις, αλλά…

ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ…

Ο Μαρτίνς δεν βιάζεται. Θεωρεί πως δεν θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι περισσότερο στη διαχείριση του χρόνου και γι’ αυτό θεωρεί άδικη την κριτική που του έγινε για την εντεκάδα του ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός, πιστεύει πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Θα είναι άλλωστε μια δύσκολη χρονιά. Αρκεί να υπολογίσει κανείς ότι το βράδυ της Τρίτης ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός θα είναι σαν να έχει δώσει από τις 23 Ιουλίου ως την 1η Οκτωβρίου, έναν γύρο πρωταθλήματος! Δεκατρία ματς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με τη συνέχεια να είναι εξίσου δύσκολη. Γι’ αυτό υπάρχουν, όμως, λύσεις, πολλές επιλογές και έρχεται η ώρα που ο Μαρτίνς θα αξιοποιήσει όπως πρέπει όλο το ρόστερ.

Photo Credits: Eurokinissi

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *