Ολυμπιακός: Ο Ραντζέλοβιτς κόστισε λίγα και έχει δώσει πολλά

Ολυμπιακός: Ο Ραντζέλοβιτς κόστισε λίγα και έχει δώσει πολλά

Ο Ραντζέλοβιτς έδειξε κόντρα στην Καλαμάτα ότι έχει ουσία στο παιχνίδι του. Μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο που πολλές φορές είναι αναγκαίο για τον Ολυμπιακό. Ανάλογα με αυτά που κόστισε, έχει ήδη κάνει απόσβεση.

Η αναμέτρηση με την Καλαμάτα ήταν εξαιρετική ευκαιρία για τον Πέδρο Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Και άλλους που δεν είχαν παίξει ποτέ φέτος. Στις 8 Ιανουαρίου έμελλε να δώσουν οι "ερυθρόλευκοι" το πιο εύκολο παιχνίδι της σεζόν.

Προκριματικά Champions League, όμιλοι και πρωτάθλημα. Στα… κόκκινα η ομάδα από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου, μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή. Ήταν η πρώτη φορά που έκανε τόσες αλλαγές ο Πορτογάλος. Δεν περίμενε κανείς ότι αυτοί που θα έπαιζαν θα ενθουσίαζαν. Άλλωστε οι περισσότεροι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί σε επίσημο ματς.

Αυτό που μετράει είναι η "καθαρή" νίκη (0-2) και το γεγονός ότι πήραν χρόνο ποδοσφαιριστές όπως ο Αλέν, ο Σισέ, ο Γκασπάρ, ο Κούτρης, ο Μπενζιά, ο Λοβέρα, ο Λάζαρος. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν ξεκάθαρα μεγάλη. Επρόκειτο άλλωστε για τον πρωτοπόρο της Super League με την ουραγό της Football League. Δύο κατηγορίες χωρίζουν τον Ολυμπιακό και την Καλαμάτα.

Από ένα τέτοιο παιχνίδι λοιπόν, αγωνιστικά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να σχολιάσεις. Αν εξαιρέσεις την πειστική εμφάνιση του Κούτρη, την "εγκεφαλική" παρουσία του Λοβέρα στη μεσαία γραμμή και το πρώτο γκολ του Χριστοδουλόπουλου ύστερα από έντεκα μήνες και έξι μέρες, ήταν ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς αυτός που έδειξε ξανά κάποια πράγματα που αξίζουν σχολιασμού.

ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ

Ο 22χρονος Σέρβος ξεκίνησε δεξιά στην επίθεση στο 3-4-3 που κατέβασε ο Πέδρο Μαρτίνς. Στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά. Θεωρητικά το ματς απέναντι στη Μαύρη Θύελλα ήταν εύκολο. Αν όμως αργούσε να έρθει ένα τέρμα, ποιος ξέρει πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα; Ο Ραντζέλοβιτς με την απίθανη ενέργειά του έδιωξε κάθε άγχος.

Στο 15ο παιχνίδι του με την "ερυθρόλευκη" φανέλα έκανε για πρώτη φορά 90λεπτη συμμετοχή ο Ραντζέλοβιτς. Σε κανένα από τα προηγούμενα 14 δεν έπαιξε σε όλη τη διάρκεια. Ακόμα και όταν ξεκίνησε, έγινε αλλαγή. Σε εννέα από τους αγώνες που χρησιμοποιήθηκε, έπαιξε λιγότερο από 25 λεπτά. Σχεδόν σε όλες του τις παρουσίες, όμως, κάτι έδειξε. Δεν ήταν απαρατήρητος.

Με βάση τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του, ο Σέρβος έχει δώσει περισσότερα. Έχει βγάλει τα λεφτά του. Και μόνο τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κράσνονταρ στο 4-0 του "Γ. Καραϊσκάκης", φτάνουν. Από αυτό το ματς ο Ολυμπιακός εξασφάλισε πρόκριση στους "χρυσοφόρους" ομίλους του Champions League. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο αυτά.

Στο εντός έδρας ματς με τη Μπασακσεχίρ κέρδισε το πέναλτι με το οποίο έγινε το 2-0, με το οποίο η ομάδα του "καθάρισε" τους Τούρκους. Με τον Αστέρα στο Φάληρο έκανε τη σέντρα από την οποία προήλθε το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε για το 1-0 -έμεινε μέχρι τέλους- ο Ελ Αραμπί. Στο 0-5 της Τρίπολης είχε ασίστ. Στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν έχασε την καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Ραντζέλοβιτς απέδειξε -και- στη Μεσσηνία ότι είναι παίκτης που αξίζει να προσεχθεί από τον Ολυμπιακό. Ότι αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο που είναι κρίμα να χαθεί. Σε ένα διάστημα κατά το οποίο η φημολογία που θέλει τον Ολυμπιακό να εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης εξτρέμ καλά κρατεί, ο Λάζαρ πιστοποιεί ότι είναι παρών.

Ότι μπορεί να δώσει ουσία στο παιχνίδι της ομάδας του. Και ότι μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο, που πολλές φορές αυτό χρειάζεται για να διασπαστεί και να ξεκλειδώσει μια οργανωμένη άμυνα. Το 3-0 κόντρα στην Κράσνονταρ και το γκολ κόντρα στην Καλαμάτα ήταν φανταστικά. Το πρώτο σχεδόν εν στάσει με φοβερό σουτ εκτός περιοχής.

Με την Καλαμάτα γυριστό εναέριο, δοκάρι και μέσα. Θα πρέπει βέβαια και ο ίδιος να συνεχίσει να δουλεύει και όποτε του δίνεται η δυνατότητα να βοηθάει μεστά τον Ολυμπιακό. Ειδικά από εδώ και πέρα, οπότε και όλα τα ματς θα είναι "καυτά". Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός τον αγόρασε 500.000 ευρώ από τη Ραντνίτσκι και το δικό του ετήσιο συμβόλαιο είναι σχεδόν 100.000 ευρώ.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *