Ολυμπιακός: Παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα

Ολυμπιακός: Παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα

Η ομάδα ξεκουράζεται, αλλά η διοίκηση του Ολυμπιακού προετοιμάζεται για τη συνέχεια σε όλα τα επίπεδα. Η αναμονή, οι συνομιλίες που δεν δόθηκαν και το αγωνιστικό που είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο.

Ο αγώνας με τον Βόλο πέρασε στο παρελθόν, δύο βαθμοί χάθηκαν εκεί και έτσι ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να πέσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και να είναι σε ρόλο κυνηγού του ΠΑΟΚ πάλι. Οι ποδοσφαιριστές ηρεμούν, ξεκουράζονται, κάνοντας χρήση της άδειάς τους, καθώς το επόμενο ραντεβού για προπόνηση είναι το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα περιμένει να δει και τι θα γίνει με το πρωτάθλημα, καθώς το αρχικό του πλάνο ήταν ότι στις 5 Ιανουαρίου 2020 περιμένει τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Και μία ημέρα νωρίτερα, τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης», απέναντι στον Άρη, σε μια έδρα που θα μπορούσε να έχει απώλεια βαθμών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΙ…

Στον Ολυμπιακό, βλέπουν πως μια σειρά γεγονότων και θέσεων, τους δικαιώνει όσον αφορά στα παράπονά τους για τη διαιτησία στο Βόλο. Από τη μία, η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Από την άλλη, οι δηλώσεις του Χούμπελ, που φωτογράφισαν τιμωρία των διαιτητών του αγώνα στο Βόλο. Η ουσία είναι πως δεν αλλάζει κάτι. Οι βαθμοί δεν επιστρέφονται, η ζημιά έγινε για τον Ολυμπιακό και πλέον η διοίκηση αναμένει τις εξελίξεις και αυτή. Η συνεδρίαση στη Λίγκα, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, θα δείξει πολλά όσον αφορά στο μέλλον του πρωταθλήματος, καθώς εκκρεμεί και η θέση των Ελλήνων διαιτητών, με πιθανή αποχή τους από τη συνέχεια.

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, όπως αναμενόταν, δεν δόθηκαν οι συνομιλίες των διαιτητών και του VAR, στον αγώνα του Βόλου. Έτσι, αναμένεται να δούμε πως θα ενεργήσουν στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι", που είχαν προαναγγείλει εξελίξεις με νομικές διώξεις. Αυτή τη στιγμή, νομικά, υπάρχουν οι μηνύσεις που έχει καταθέσει ο επίτιμος πρόεδρος των Πειραιωτών, Σάββας Θεοδωρίδης. Μηνύσεις που δίνουν μια άλλη διάσταση για το μέλλον, καθώς δεν αποκλείεται όταν η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια, να κληθούν οι αρμόδιοι να δώσουν και τις συνομιλίες από το ματς Βόλος-Ολυμπιακός. Είναι μια υπόθεση με ξεχωριστό ενδιαφέρον, γιατί στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο επικρατεί και η άποψη "αφού δεν φοβούνται κάτι, γιατί δεν έδωσαν τις συνομιλίες;".

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΛΛΑ…

Τις τελευταίες ημέρες, διαμορφώνεται ένα κλίμα για διάφορες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από το τέλος του αρχιδιαιτητή Περέιρα και υποψήφιους αντικαταστάτες, το μοντέλο διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκλογές στην ΕΠΟ. Από τον Ολυμπιακό, δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση. Και εδώ, οι Πειραιώτες καταγράφουν τα δεδομένα, αλλά σίγουρα δεν θα παραμείνουν "κομπάρσοι". Η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη άλλωστε μετά το ματς του Βόλου, έδειξε το δρόμο για εξελίξεις στις οποίες οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα είναι θεατές. Κάθε άλλο…

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕΑ

Φυσικά και στο προσκήνιο μέσα στον Ιανουάριο του 2020, θα είναι και η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός έχει κάνει την καταγγελία του παραθέτοντας τα ανάλογα στοιχεία, περιμένοντας να δει τι θα συμβεί. Γιατί είναι μια υπόθεση για την οποία στον ΠΑΟΚ φαίνονται καθησυχαστικοί, αλλά στον Ολυμπιακό παρακολουθούν και εδώ. Προφανώς γιατί έχουν τις δικές τους εκτιμήσεις με τα στοιχεία που γνωρίζουν. Μένει να δούμε τη συνέχεια στην ΕΕΑ, σε μια υπόθεση που υποτίθεται πως απάντηση θα υπήρχε το συντομότερο, αλλά ήδη τις ημέρες να περνούν για τα καλά…

ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Φυσικά, τα όλα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί που η ομάδα θα αποφασίσει άμεσα για το πως θα ενεργήσει και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Δημοσιεύματα υπάρχουν και στο εξωτερικό, η ομάδα διέψευσε χθες για τον Πρίγιοβιτς, αλλά το σίγουρο είναι πως οι επόμενες ημέρες θα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον. Εκτιμώ ότι ένα ρόλο θα παίξει και το πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης του πρωταθλήματος, όσον αφορά στο καλεντάρι. Γιατί αλλιώς είναι π.χ. να δούμε πρωτάθλημα στις 5 Γενάρη και αλλιώς στις 19…

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *