Ολυμπιακός: Όταν κερνάει ο Κούτρης

Ολυμπιακός: Όταν κερνάει ο Κούτρης

Ο Λεονάρντο Κούτρης, που ετοιμάζεται να πάρει θέση βασικού στο "Κλ. Βικελίδης" με τον Άρη, έφτασε τις 16 ασίστ στην καριέρα του. Ο 24χρονος μπακ του Ολυμπιακού "ταΐζει" τους στράικερ με τους οποίους συνεργάζεται.

Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα στον Ολυμπιακό για τον Λεονάρντο Κούτρη. Αρχικά το σοβαρό ενδεχόμενο πώλησής του το καλοκαίρι, ακολούθως η μεταγραφή στη Μαγιόρκα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και στη συνέχεια ο αποκλεισμός του από την ευρωπαϊκή λίστα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές γι' αυτό το θέμα. Έχει εξηγήσει πως πήρε αυτήν την απόφαση ύστερα από μπόλικη σκέψη και επεσήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει πως όσοι τέθηκαν στις ευρωεπιλογές του είναι καλύτεροι από αυτούς που "κόπηκαν". Ας θυμηθούμε τι είχε πει για τον 24χρονο αριστερό μπακ ο Πορτογάλος προπονητής στη συζήτηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας:

"Μίλησα με τον Κούτρη και ξέρει τι περιμένω από αυτόν. Ξέρω την ποιότητα που έχει. Ήταν απόφασή μου, δεν ήταν εύκολη. Έπρεπε να σκεφτώ τι ήταν καλύτερο για την ομάδα. Ήταν μια απόφαση που έλαβα ύστερα από πολλές σκέψεις. Κοίταξα το συμφέρον της ομάδας σε όλες διοργανώσεις. Χρειαζόταν να δηλώσω 19 παίκτες στην ευρωπαϊκή λίστα και πήρα κάποιες αποφάσεις με βάση και το πρόγραμμα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι παίκτες γνωρίζουν τι περιμένω από αυτούς για το μέλλον. Μου αρέσει πολύ ο Κούτρης, αλλά ήταν απόφασή μου. Να είστε σίγουροι ότι και ο Λεονάρντο και ο Σουντανί θα πάρουν περισσότερες συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα από ό,τι πιθανότατα θα πάρουν αυτοί που είναι στη λίστα του Champions League".

ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΓΚΟΛ ΣΤΟ… ΠΙΑΤΟ

Αν εξαιρεθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική της Super League (1-1), στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος ο Κούτρης έχει παίξει. Σε τρία βασικός (Αστέρας, Βόλος, Λαμία), σε ένα ως αλλαγή (ΑΕΛ). Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό υπάρχουν δύο πολύ καλοί αριστεροί μπακ. Ο Τσιμίκας έχει κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στην Ευρώπη με τους Πειραιώτες, ενώ ο Κούτρης, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια με Βόλο και Λαμία, αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι για τους "ερυθρόλευκους".

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (28/9) ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λαμία, έκανε κούρσες από αριστερά, τελικές και εντέλει την ασίστ στο δεύτερο γκολ. "Τάισε" με εξαιρετική μπαλιά τον Ελ Αραμπί και αυτός "εκτέλεσε" τον Βελλίδη, γράφοντας το 2-0 που έμεινε μέχρι τέλους. Ο Λεό το συνηθίζει αυτό στα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, αλλά και παλαιότερα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, να τροφοδοτεί τους εκάστοτε στράικερ και να τους δίνει το γκολ στο… πιάτο. Προ ημερών με τον Βόλο μέτρησε άλλες δύο ασίστ. Στο 79' πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Γκερέρο που νίκησε τον Γκαραβέλη για το 3-0, ενώ στο 93' έκανε το ίδιο με τον Σουντανί για το τελικό 5-0.

Ο ΓΚΕΡΕΡΟ ΤΟΥ… ΧΡΩΣΤΑΕΙ

Την τρέχουσα σεζόν ο Κούτρης έχει μοιράσει λοιπόν τρεις ασίστ, παρότι εμπλέκεται και σε άλλα γκολ που έχει βάλει ο Ολυμπιακός. Και πέρυσι όμως ο διεθνής ακραίος μπακ έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε γκολ των Γκερέρο και Χασάν. Στις 4 Οκτωβρίου 2018 τη φοβερή του σέντρα στο Μιλάνο αξιοποίησε ο Γκερέρο για το 0-1 απέναντι στη Μίλαν (ήττα τελικά με 3-1). Ένα μήνα μετά έκανε την ασίστ στο γκολ του Χασάν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" απέναντι στον Άρη (νίκη 0-1).

Στις 2 Φεβρουαρίου 2019 με σέντρα από δεξιά τροφοδότησε τον Γκερέρο για το 2-0 κόντρα στον Πανιώνιο (νίκη 4-0). Στις 10 Μαρτίου 2019, πάλι κόντρα στον Άρη, είδε τον Γκερέρο να μετουσιώνει σε γκολ τη μπαλιά του στο Γ. Καραϊσκάκης, με αποτέλεσμα να γίνει το 4-1. Στις 17 Μαρτίου μια από τα ίδια. Σέντρα Κούτρη, κεφαλιά του Γκερέρο στα δίχτυα, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Φέτος ήταν ο Τσιμίκας που έκανε την ασίστ στο γκολ του Ισπανού στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΚΟΝΤΕ – ΜΑΜΠΟΥΛΟΥ

Πολλοί βέβαια στον Ολυμπιακό θυμούνται τη σέντρα του που αξιοποίησε ο Φορτούνης για 2-2 με την Παρτιζάν στις 2 Αυγούστου 2017. Τώρα όμως μιλάμε για τις ασίστ στους στράικερ. Προτού υπογράψει στους "ερυθρόλευκους", ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, με δικές του μπαλιές έβαλε δύο γκολ ένας άλλος Ισπανός επιθετικός, ο Πέδρο Κόντε. Στις 26 Νοεμβρίου 2016 στο ΠΑΣ – Βέροια και στις 4 Φεβρουαρίου 2017 στο ΠΑΣ – Παναθηναϊκός. Στις 26 Οκτωβρίου 2016 είχε την ασίστ στο γκολ του Μαμπουλού, στον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΣ – Ξάνθη.

ΕΦΤΑΣΕ ΤΙΣ 16 ΑΣΙΣΤ

Στην επαγγελματική του καριέρα του ο Λεονάρντο Κούτρης έχει φτάσει τις 16 ασίστ μαζί με την τελευταία στον Ελ Αραμπί. Τις έντεκα τις έχει με τον Ολυμπιακό. Αυτό πιστοποιεί ότι πρόκειται για έναν ακραίο αμυντικό που συμμετέχει ενεργά στο επιθετικό παιχνίδι.

Το βράδυ μετά τη Λαμία είπε στη Nova: "Είμαστε ένα σύνολο παικτών που όλοι μπορούμε να παίξουμε στη βασική ενδεκάδα. Ο κόουτς έχει πολλές επιλογές, αυτός κρίνει ανάλογα με το παιχνίδι, ανάλογα με τις συνθήκες το πώς είναι ο κάθε παίκτης, το ποιοι θα παίξουμε. Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος να αποδώσει και να βοηθήσει".

Ενόψει του αγώνα της Κυριακής (6/10, 19.30) με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Κούτρης ετοιμάζεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα, με δεδομένο και ότι ο Τσιμίκας έφυγε τραυματίας από τον αγώνα στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: "Καθάρισε" στο δεύτερο με Σουντανί – Αραμπί
Κόμπρα…
Ολυμπιακός: Με Γκασπάρ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα
Το γκολ του Σουντανί ήταν του… Μαρτίνς!

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *