Ομπάμα: “Δεν θα σύρω τις ΗΠΑ σε πόλεμο χερσαίων επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών”

1«Μην κάνετε λάθος. Αυτή είναι μία δύσκολη αποστολή. Αλλά το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, στο διάγγελμά του μετά από το αίτημα προς το Κογκρέσο για να εγκριθεί στρατιωτική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για αίτημα για χερσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι δεν θα σύρει τη χώρα σε έναν τέτοιο πόλεμο, ενώ πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος. Παρόλα αυτά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης των ειδικών δυνάμεων, σε περιορισμένες περιπτώσεις.

«Θα πάρει χρόνο για να ξεριζώσουμε τους τρομοκράτες από τις αστικές περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία. Ομως εμείς είμαστε στην επίθεση και το Ισλαμικό Κράτος στην άμυνα και θα χάσει. Θα υποβαθμίσουμε και θα καταστρέψουμε αυτή την ομάδα», τόνισε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για αίτημα για χερσαίες επιχειρήσεις.

«Είμαι πεπεισμένος, όπως έχω ξαναπεί, ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να συρθούν σε ένα νέο πόλεμο χερσαίων επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, όπως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Δεν είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας και δεν είναι απαραίτητο για να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι τοπικές δυνάμεις ξέρουν καλύτερα τη χώρα και μπορούν από εδάφους να αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη οργάνωση, όπως και κάνουν.

«Ως επικεφαλής θα στείλω τα στρατεύματά μας σε αυτό το δρόμο μόνο όταν θα είναι απολύτως απαραίτητο», συμπλήρωσε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *