ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ! Süddeutsche Zeitung: “Ο Γ.Βαρουφάκης ‘τελείωσε’ και τον Γ.Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup”

1Ο Γ.Βαρουφάκης δεν τελείωσε μόνο την μισητή τρόικα αλλά και τον Γερούν Ντάισεμπλουμ καθώς τα γερμανικά ΜΜΕ τον περνούν από “λούσιμο” για τον αγενή τρόπο που διαπργματέυθηκε στην Αθήνα και προβλέπουν ότι από το καλοκαίρι λήγει και η δική του θητεία σαν επικεφαλής του Eurogroup.

Bέβαια η σχεδιαζόμενη αποπομπή του κρύβει και κάτι πονηρό. Η Γερμανία κατόπιν των πιέσεων που δέχεται από Παρίσι και Ουάσιγκτον θα χρειαστεί σε κάποιον να φορτώσει την επικείμενη κυβίστηση (κολοτούμπα τη λένε στο χωριό) καθώς το κλίμα αλλάζει άρδην σε όλη την Ευρώπη αρνητικά για το Βερολίνο. Θα έιναι δηλαδή ένας εκ των αποδιοπομπαίων τράγων

Αυστηρή κριτική ασκούν κύκλοι του Βερολίνου στον πρόεδρο του Eurοgroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Αθήνα, ενώ από την κριτική των γερμανικών μέσων ενημέρωσης δεν ξεφεύγει και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Όπως γράφει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η πρώτη απόπειρα διαπραγμάτευσης έχει αποτύχει και ο επικεφαλής του Eurogroup κατάφερε να προκαλέσει ένα διπλωματικό χάος όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα έχει συνομιλίες με την τρόικα, ενώ επικρίσεις για την ανάμιξή του δέχεται ο Μάρτιν Σουλτς.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι τώρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ έχει αναλάβει τις ίδιες τις διαπραγματεύσεις. Κάλεσε αρκετούς ηγέτες και κάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

Για την επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup η εφημερίδα τονίζει ότι: «Ήταν μια αποστολή που θα μπορούσε μόνο να πάει στραβά. Ενώ ο Έλληνας υπουργός χαμογελώντας έδιωξε την τρόικα από τη χώρα, ο Ολλανδός φαινόταν πικραμένος… Στη συνέχεια, έπρεπε να του θυμίσουν ότι πρέπει να σφίξει το χέρι του Γιάννη Βαρουφάκη για να πει αντίο».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι έρχονται σε δύσκολη θέση από τους χειρισμούς του κ. Ντάισελμπλουμ. Κάτι ανάλογο είχε γίνει μετά το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο όπου ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι μπορεί να συμβεί και σε άλλη χώρα! Αργότερα αναγκάστηκε να μιλήσει για… παρεξήγηση.

Άλλωστε οι Ευρωπαίοι και κυρίως ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δεν ξεχνούν όσα είχε πει ο κ. Ντάισελμπλουμ στην Ολλανδική τηλεόραση πως ο κ. Γιούνκερ κάπνιζε και έπινε πολύ στις συναντήσεις… Μάλιστα τότε ο κ. Γιούνκερ είχε αναγκαστεί να δηλώσει ότι δεν έχει πρόβλημα με το ποτό.

Η εφημερίδα τονίζει ότι αξιωματούχοι λένε ότι οι πιθανότητες να έχει μια δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Eurogroup έχουν πάει στο… μηδέν.

Το καλοκαίρι η θητεία του κ. Ντάισελμπλουμ λήγει…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *