Οργή για τον ράπερ TUS – Ύμνος στο trafficking το νέο του τραγούδι – “Αθλιότητα” λέει η Γενική Γραμματεία Ισότητας [vid]

1Θύελλα αντιδράσεων για το τραγούδι Βουλγάρες του TUS, στο οποίο ο ράπερ εξυμνεί το human trafficking. Το βιντεοκλίπ ανέβηκε την 1η Αυγούστου στο YouTube προκαλώντας σάλο για τον τρόπο που ο νεαρός τραγουδιστής αναφέρεται στις γυναίκες που πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης…
Στα social media, η πλειοψηφία των χρηστών άσκησε σκληρή κριτική στον ράπερ, ενώ και τα σχόλια κάτω από το εν λόγω βίντεο στο κανάλι του στο Youtube δείχνουν τη γενικευμένη δυσαρέσκεια για το απαράδεκτο περιεχόμενο του.

Ενδεικτικά στο τραγούδι ακούγονται μεταξύ άλλων οι στίχοι:

“Βουλγάρες, κάνω εισαγωγή τις Βουλγάρες
Για να γ@μάς εσύ τις μουν@ρες
Όλες τους με λένε Boss
Ρουμάνες, κάνω εισαγωγή τις Ρουμάνες
Για να γ@μάς εσύ τις μουν@ρες
Εμπόριο λευκής σαρκός”

Και σαν να μην έφταναν οι στίχοι, στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού ημίγυμνες κοπέλες, αρχικά λικνίζονται γύρω από τον ραπερ ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται τυλιγμένες σε σελοφάν να βγαίνουν από κούτες μεταφοράς…

ΓΓΙΦ: Αθλιότητα! Η θέση που του αξίζει είναι στα αζήτητα…
Η παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, συνιστά μορφή του οργανωμένου εγκλήματος, υπογραμμίζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, σε ανακοίνωσή της για το τραγούδι «Βουλγάρες» του ράπερ TUS, όπου το όλο ζήτημα παρουσιάζεται ως κανονική συμπεριφορά, με την οποία μάλιστα βγάζεις και πολλά λεφτά!

Η ΓΓΙΦ συμφωνεί ότι είναι κερδοφόρα, συμπληρώνοντας ότι «για το σκοπό αυτό οι εγκληματίες δε διστάζουν να κακοποιούν βάναυσα τα θύματά τους με στόχο την πλήρη ταπείνωση, χειραγώγηση και υποτέλειά τους».

Τα συνήθη θύματα είναι νέες γυναίκες αλλά και παιδιά που η φτώχεια, τα καθιστά ευάλωτα στην εξαπάτηση, με δόλωμα μία καλύτερη ζωή. Αυτό που στη πραγματικότητα βρίσκουν είναι βία, εκμετάλλευση και ναρκωτικά.

Όλη αυτή η αθλιότητα, προσθέτει, αποκρύπτεται τόσο από το τραγούδι όσο και από το video clip που το συνοδεύει. «Αντίθετα, προβάλλει ως κανονική, άνετη, αστεία μία συμπεριφορά που ουσιαστικά εκπαιδεύει το νεαρό ακροατήριό του ότι όλα πωλούνται κι αγοράζονται, ακόμα και οι ανθρώπινες σχέσεις!»

Κλείνοντας η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δηλώνει την εμπιστοσύνη της στις εταιρείες παραγωγής, διάθεσης, διαφήμισης, επικοινωνίας κλπ ότι θα λειτουργήσουν σωστά σε ότι αφορά αυτό «το απαράδεκτο τραγούδι το οποίο είτε θα αποσυρθεί άμεσα είτε θα βρει τη θέση που του αξίζει: στα αζήτητα!»

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *