«Ορκίζομαι στο Θεό, ένιωσα το άγγιγμα Του» – Η Σελήνη και ο βράχος που έφεραν στη Γη

Την περίοδο από τις 26 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου 1971, η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) πραγματοποίησε την ένατη κατά σειρά επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, υπό την ονομασία «Apollo 15». Και ήταν αυτή ακριβώς η αποστολή που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του αστροναύτη James Irwin για πάντα…

Σύμφωνα με τη σειρά ντοκιμαντέρ «Mysteries» του Amazon Prime, ο Irwin υποστήριξε πως, όταν πάτησε το πόδι του στο Φεγγάρι, ένιωσε «το άγγιγμα του Θεού». Αυτό έγινε, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε αργότερα σε έναν φίλο του, όταν ανακάλυψε το Βράχο της Γένεσης.

Ο Irwin, ο οποίος ήταν ο όγδοος κατά σειρά άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, αναγεννήθηκε ως χριστιανός, μετά το πέρας της αποστολής «Απόλλων». Σε αυτόν πιστώνεται η ανακάλυψη του πιο σημαντικού – μέχρι και σήμερα – ευρήματος στο Διάστημα: του Βράχου της Γένεσης.

Η χημική ανάλυση του βράχου κατέδειξε πως επρόκειτο για έναν ανορθωσίτη, αποτελούμενου κυρίως από ένα μετάλλευμα τύπου πλαγιοκλάστου, ο οποίος στη γεωλογία είναι γνωστό με την ονομασία «ανορθίτης».

Ο βράχος, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δημιουργήθηκε κατά τα πρώιμα στάδια του Ηλιακού Συστήματος, και έχει ηλικία τουλάχιστον 4 δισ. ετών!

Ο Irwin εκμυστηρεύτηκε στο φίλο του, τον καθηγητή Farouk El-Baz, ότι ανακάλυψε το βράχο «χάρη σε ένα σημάδι από το Θεό».

Το 2009 ο El-Baz μίλησε για το εύρημα αυτό: «Ο φίλος μου ο Τζιμ μου είπε πως ενώ περπατούσαν στη Σελήνη, παρατήρησε ένα κομμάτι βράχου που ήταν ιδιαίτερα λευκό. Το πλησίασε και τότε κατάλαβε πως επρόκειτο για ένα σημαντικό εύρημα. Οι γεωλόγοι, αργότερα, το ονόμασαν “Βράχο της Γένεσης” και ήταν πολύ σπουδαίο».

«Αλλά ο Τζιμ μου είπε, «Ορκίζομαι στο Θεό, ένιωσα το άγγιγμα κάποιου, του Θεού, να χτυπά στον ώμο και να μου λέει: κοίτα εκεί». Ήταν ο Θεός που τον έκανε να εντοπίσει το βράχο και να το φέρει πίσω στη Γη», πρόσθεσε ο καθηγητής El-Baz.

 

 

Ο James Irwin, αν και γεννήθηκε από χριστιανική οικογένεια, είχε σταματήσει από την ηλικία των 10 ετών να πιστεύει στο Θεό. Όμως, από την επιστροφή του από την αποστολή «Απόλλων» και μετά έγινε ιδιαίτερα θρήσκος.

Από το 1973 ο ίδιος ξεκίνησε διάφορες αποστολές στο όρος Αραράτ της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να βρει απομεινάρια από την Κιβωτό του Νώε. Το 1982 τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της κατάβασής του από το βουνό.

Εννέα χρόνια αργότερα, στις 8 Αυγούστου 1991, πέθανε έπειτα από καρδιακή ανακοπή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *