ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Αυξάνουν οι Γερμανοί που μεταναστεύουν στην Ουγγαρία, την οποία θεωρούν ασφαλή χώρα και το τελευταίο προπύργιο της χριστιανικής Δύσης (video)

1Γερμανοί μεταναστεύουν στην Ουγγαρία για να ξεφύγουν από τους «πρόσφυγες». Τα ακίνητα είναι φθηνά, η αστυνομία τηρεί την τάξη, και – το κυριότερο από όλα – δεν υπάρχουν παντού λαθρομετανάστες.Το βίντεο που ακολουθεί από γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι περιγράφει μια αυξανόμενη τάση:

Ο δεύτερος από τους δύο άνδρες που ερωτήθηκαν δεν έχει ακόμη συνταξιοδοτηθεί, αλλά σχεδιάζει να φύγει νωρίς ώστε να μπορεί να μετακομίσει στην Ουγγαρία. Είναι ειδικευμένος επαγγελματίας, το είδος του πολίτη που η Γερμανία έχει ελάχιστα περιθώρια να χάσει, και οι οποίοι δεν μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν με Αφγανούς ή Σομαλούς.

Οι Γερμανοί θα συντηρούνται στην Ουγγαρία, πιθανώς με τις συντάξεις τους ή με άλλους πόρους από την πρώην πατρίδα τους. Θα επιδιώξουν άραγε οι γερμανικές αρχές να τους επιτεθούν φορολογώντας τα περιουσιακά τους στοιχεία; Ή ακυρώνοντας τις συντάξεις τους; Άλλωστε, κάποιος πρέπει να εργαστεί για να πληρώνει τους φόρους και να υποστηρίζει τους «Νέους Γερμανούς». Όσο πιο λίγοι Χανς και Φριτς υπάρχουν στη Γερμανία, τόσο μικρότερη θα είναι η φορολογική βάση.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/d5Az-aq_Bjo

Στην εκπομπή αναφέρεται ότι φαίνεται παράλογο, αλλά η φυγή Γερμανών προς την Ουγγαρία είναι πραγματικότητα. Υπάρχουν, λέει ο Γερμανός δημοσιογράφος, Ούγγροι που θεωρούν «σκληρό» τον πρωθυπουργό Viktor Orbán και από τότε που ήρθε στην εξουσία το 2010, πολλοί εγκατέλειψαν τη χώρα τους, για οικονομικούς λόγους ή και διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην «συντηρητική» κυβέρνηση. Και όμως, κατά ειρωνικό τρόπο, είναι ακριβώς αυτού του είδους η κυβέρνηση που προσελκύει όλο και περισσότερους Γερμανούς.
Βλέπουμε το ζευγάρι Kirsch που αποφάσισε να αγοράσει ένα μικρό σπίτι σε ένα χωριό. Και δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να θελήσουν να πάνε πίσω στη Γερμανία. «Φοβόμαστε τώρα, στη Γερμανία», λέι η γυναίκα. «Τι φοβάστε;» την ρωτάει η δημοσιογράφος. «Είναι όλο νέοι άνδρες, αυτοί που έρχονται τώρα! Δεν θα νιώθαμε έτσι αν έρχονταν οικογένειες με παιδιά, αλλά έρχονται τόσοι πολλοί νέοι άνδρες και ελάχιστες οικογένειες με παιδιά». Υπάρχουν φίλοι τους στη Γερμανία που και αυτοί θέλουν να φύγουν, αλλά δεν είναι όλοι τους σε θέση να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα. Υπάρχουν μόνο τόσο λίγοι μουσουλμάνοι στην Ουγγαρία, λένε, και εδώ πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς. Επίσης ο πληθυσμός της Ουγγαρίας είναι κυρίως χριστιανικός. Πολλά κτίρια είναι άδεια, τα σπίτια πωλούνται σε χαμηλές τιμές από τους μεσίτες και οι περισσότεροι πελάτες είναι γερμανόφωνοι, οι οποίοι έρχονται λόγω των φθηνών ακινήτων, λέει ο μεσίτης Ottmar Heide. Η Ουγγαρία ήταν τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς, αλλά από το Σεπτέμβριο έρχονται κατά κύριο λόγο για έναν άλλο λόγο. Λόγω των προσφύγων. Έγιναν οκτώ έρευνες, και όλες έδειξαν ότι θέλουν να εγκαταλείψουν τη Γερμανία για τον λόγο αυτό. Στο Facebook υπάρχουν τακτικές ζωηρές συζητήσεις για την μετανάστευση στην Ουγγαρία.
Τα μεσιτικά γραφεία γύρω από τη λίμνη Μπάλατον επιβεβαιώνουν την τάση αυτή. Ο Michael Müller, και αυτός, θέλει να εγκαταλείψει τη Γερμανία για πάντα. Θα ήθελε μια παλιά αυθεντική ουγγρική αγροικία. Τους τελευταίους μήνες υποστήριξε το κόμμα AFD, αλλά αυτό δεν του είναι αρκετό πια. Θέλει να παραιτηθεί από τη δουλειά του ως επιστήμονας υπολογιστών, ώστε να μπορέσει να μεταναστεύσει στην Ουγγαρία νωρίτερα. «Στην πατρίδα μου, όταν πάω μέσα από το κέντρο της πόλης το μεσημέρι», λέει, «μόλις και μετά βίας θα ακούσω κάποια φράση στα σωστά γερμανικά. Ακόμη και σε μικρές πόλεις σήμερα έχουν διεισδύσει αλλοδαποί».
Ο Michael Müller μιλάει για την πατρίδα του, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου, κατά την γνώμη του, η «ενσωμάτωση» έχει αποτύχει. «Βρίσκω απόλυτα θετικό στοιχείο το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο λίγοι πρόσφυγες εδώ», λέει. «Το κύμα προσφύγων που πέρασε μέσα από την Ουγγαρία, δεν είχε κανένα πραγματικό λόγο έκτακτης ανάγκης, θέλω να πω, δεν ήταν σαν να ξέσπασε μια πραγματική καταστροφή, ή οι άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα. Το μόνο που ήθελαν ήταν να συνεχίσουν για την Γερμανία. Ο πρωθυπουργός Viktor Orbán χτίζει ένα φράχτη. «Οι μουσουλμάνοι δεν ανήκουν σε μας, τέρμα.
Η Ουγγαρία είναι μια καθολική χώρα και δεν μπορούμε να ενωθούμε με το Ισλάμ», λέει η Εύα, που είναι Ουγγαρέζα, και ο σύντροφός της Αυστριακός. Ένα άλλο ζευγάρι, η Simone και ο Lothar, μόλις μετακόμισαν πριν από δύο μήνες στη λίμνη Balaton από τη Βόρεια της Έσσης. «Ήρθαμε, λόγω του κλίματος, της λίμνης και επειδή δεν υπάρχουν πρόσφυγες εδώ. Και επειδή η αστυνομία είναι παρούσα εδώ», λένε. Οι άνθρωποι αισθάνονται υπέροχα. «Η αστυνομία περνάει μέσα από την πόλη δύο με τρεις φορές τη νύχτα, είναι καταπληκτικό», λένε ενθουσιασμένοι. Η Simone εγκατέλειψε τη δουλειά της ως κομμώτρια και θυμάται πόσο φοβισμένη ήταν στη Γερμανία, «ήθελα να δουλέψ νύχτα, αλλά φοβόμουν με όλους αυτούς τους ξένους και όλα αυτά τα τεμένη που χτίζονται». Στην Βουδαπέστη, η Γερμανίδα δημοσιογράφος θεώρησε χρήσιμο να πάρει την γνώμη του πολιτικού επιστήμονα Péter Krekó, που συστήνεται ως εμπειρογνώμονας σε θέματα «δεξιού λαϊκισμού» στην Ευρώπη… Λέει ο επιστήμων:
«Έμεινα πολύ έκπληκτος. Δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Ξέρω ότι υπάρχουν Σουηδοί που μεταναστεύουν…». Ο Krekó ανησυχεί ότι οι εύκολες εξηγήσεις από αυτούς τους «λαϊκιστές» θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τους φόβους των «κανονικών» πολιτών και να καταστρέψουν τους κατεστημένους θεσμούς. Στην λίμνη Μπάλατον, για πολλούς Γερμανούς εδώ είναι το τελευταίο προπύργιο της χριστιανικής Δύσης. «Δεν είναι ότι είμαστε εναντίον όλων», λένε κάποιοι Γερμανοί. «Όχι, όχι, τους καλέσαμε σπίτι μας για καφέ, και δεν είμαστε ρατσιστές. Αλλά όλα αυτά εδώ και πολύ καιρό…».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *