Ούγγρος Πρωθυπουργός: Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στους ξένους

"Θα υπερασπιστούμε τη χριστιανική μας κουλτούρα και δεν θα παραδώσουμε τη χώρα μας στους ξένους" τόνισε Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, συνεχίζοντας την αντιμεταναστευτική ρητορική με την οποία κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Ο Όρμπαν διόρισε σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών τον Σάντορ Πίντερ και τον υπουργό Οικονομίας Μιχάλι Βάργκα αντιπροέδρους της νέας του κυβέρνησης και δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι οι βασικοί πολιτικοί του στόχοι δεν έχουν αλλάξει.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είναι ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη και κατάφερε να κερδίσει τρίτη θητεία στον θώκο χάρη στην απήχηση που είχε η αντιμεταναστευτική του εκστρατεία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.
«Χτίζουμε μια χριστιανική δημοκρατία», τόνισε ο Όρμπαν. «Μια παλαιού τύπου χριστιανική δημοκρατία που έχει τις ρίζες της στις ευρωπαϊκές παραδόσεις, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πρωτεύουσας σημασίας και υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών», πρόσθεσε.
Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός εξήγησε ότι ο Πίντερ θα είναι αρμόδιος για την εθνική ασφάλεια της χώρας βάσει της αναδιάρθρωσης που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο με τη δημιουργία ενός κεντρικού υπουργείου υπό τον ίδιο, το οποίο θα είναι αρμόδιο και για τις υπηρεσίες Πληροφοριών.
Ο Βάργκα θα λειτουργεί ως εγγύηση της οικονομικής σταθερότητας και προβλεψιμότητας, εξήγησε ο Όρμπαν.
Μάλιστα ο Ούγγρος Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα προωθήσει τη συνταγματική μεταρρύθμιση ώστε να ενισχύσει την εθνική ασφάλεια, κάτι που δεν είχε καταφέρει να κάνει με το προηγούμενο κοινοβούλιο το 2016.
Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που το κόμμα του Fidesz ελέγχει τα δύο τρίτα των εδρών του κοινοβουλίου, μπορεί να προχωρήσει σε τροποποίηση του Συντάγματος που επιθυμεί. Labels Άρθρα, Διεθνή Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *