Ο Γιούρι Γκέλερ ήταν πράκτορας της CIA

1Για πολλούς ο Γιούρι Γκέλερ είναι μια αμφισβητούμενη προσωπικότητα, παρόλα αυτά έγινε ένα διάσημο και πλούσιο μέντιουμ… και χειριστής – όπως ο ίδιος ισχυρίζεται αλλά και… πολλοί πιστεύουν- των ανεξάντλητων δυνατοτήτων του ανθρώπινου νου. Η καριέρα του Γιούρι Γκέλερ ως μέντιουμ και μένταλιστ, φαίνεται πως είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του BBC κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου η CIA είχε χρησιμοποιήσει τον Γκέλερ, προκειμένου να βγάλει εκτός λειτουργίας ένα στρατιωτικό ραντάρ και να επηρεάσει με τις «υπερφυσικές» του δυνατότητες το μυαλό ενός Ρώσου διαπραγματευτή.

Οπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ του BBC «In the Secret Life of Uri Geller- Psychic Spy», η CIA ελλείψει χάκερ χρησιμοποίησε τον Γιούρι Γκέλερ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, για μια σειρά ενεργειών- σαμποτάζ εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, οι «επιθέσεις» του Γιούρι Γκέλερ εναντίον της ΕΣΣΔ, περιλάμβαναν το σβήσιμο αρχείων από υπολογιστές της Σοβιετικής Ενωσης, η απενεργοποίηση ενός στρατιωτικού ραντάρ, ενώ παράλληλα όπως αναφέρεται και στο ντοκιμαντέρ, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έβαλαν τον Γκέλερ να «επηρεάσει» με φιλειρηνικά μηνύματα το μυαλό ενός Ρώσου διαπραγματευτή που συμμετείχε στις συνομιλίες της Γενεύης.

Η καριέρα του μένταλιστ Γιούρι Γκέλερ ως πράκτορα, φαίνεται πως είχε αρχίσει από τα νεανικά του χρόνια, όταν αυτός ήταν ένας πολύ επιτυχημένος μάγος σε κλαμπ του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τον προσεγγίσει η μυστική υπηρεσία της χώρας, η Μοσάντ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *