Ο ΔΗΚΤΗΣ (03/03/19)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ο ΔΗΚΤΗΣ

Τα τελευταία επεισόδια του σίριαλ αντικατάστασης του Π. Ρουμελιώτη

Εμπειρος τραπεζικός, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης της κυβέρνησης αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι ο πιθανότερος διάδοχος του Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Ο πρόεδρος της Attica Bank, ο οποίος έχει κληθεί σήμερα να δώσει εξηγήσεις στην ΤτΕ για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τη θέση αμαχητί. Φάνηκε άλλωστε από την επιστολή προς την ΤτΕ, με την οποία ζητάει τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός πρόεδρος. Επίσης, φαίνεται και από τα σχόλια συνεργατών του, οι οποίοι υποστηρίζουν πως στοχοποιήθηκε επειδή ζήτησε να ελεγχθούν τα νέα δάνεια προς τον όμιλο Καλογρίτσα, καθώς και να επιστρέψουν στην Αττικής τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων που είχαν πουληθεί σε fund του εξωτερικού.

Ωστόσο, φαίνεται πως και στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης αντιλαμβάνονται πλέον ότι στο σημείο που έχουν φτάσει οι σχέσεις του με τον διευθύνοντα σύμβουλο Θ. Πανταλάκη, η παραμονή του κ. Ρουμελιώτη στην τράπεζα δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της και επιπλέον προκαλεί εντάσεις, που δεν τις χρειάζονται. Γι’ αυτό και άρχισαν πλέον να εξετάζουν εναλλακτικές. Το σίριαλ της αντικατάστασης του κ. Ρουμελιώτη ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο και το προσεχές διάστημα θα δούμε τα τελευταία επεισόδια.

Ποσό 12 εκατ. ευρώ αναμένεται να εισπράξει το προσεχές διάστημα η Prometheus Gas του ομίλου Κοπελούζου, από την πώληση δύο κτιρίων γραφείων που διέθετε στον Παράδεισο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Γραβιάς 4 και Γρανικού, στο «δαχτυλίδι» της Αττικής Οδού. Πρόκειται για κτίρια που μισθώνουν δύο ενεργειακοί όμιλοι και συγκεκριμένα η ιταλική Enel και τα ΕΛΠΕ. Αγοραστής είναι η εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Trastor Properties ΑΕΕΑΠ. Ο όμιλος Κοπελούζου διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία, με ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο ακινήτων εισοδήματος που ανέπτυξε κυρίως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας. Εκτός από τα παραπάνω ακίνητα, διαθέτει μεταξύ άλλων και συγκρότημα γραφείων στα Σίδερα Χαλανδρίου, επί της Λ. Κηφισίας.

Ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας τον Φεβρουάριο

«Ο Φεβρουάριος έκλεισε με ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας», μας ενημέρωσε μέσω Twitter η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη βέβαια σε στοιχεία που επίσημα θα δημοσιοποιηθούν κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε μάλιστα ότι το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς που αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, διαψεύδει παταγωδώς όσους καταστροφολογούσαν ότι η αύξηση των μισθών θα προκαλέσει απολύσεις. Ας ευχηθούμε ότι τα στοιχεία θα διαψεύδουν τους… καταστροφολόγους και τους επόμενους μήνες. Και ότι η σπουδή για την έκδοση των στοιχείων θα συνεχιστεί…

Παράταση στην παράταση

Αν υπήρχε βραβείο μεγαλύτερης παράτασης σε προθεσμία εκπλήρωσης φορολογικής υποχρέωσης, τότε σίγουρα θα το κέρδιζε η δήλωση του επιχειρηματικού λογαριασμού στο Taxisnet. Ο λογαριασμός που πρέπει να διαθέτουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν εγκαταστήσει POS για να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές καθιερώθηκε το φθινόπωρο του 2017. Τότε το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε ορίσει κάποια προθεσμία για να δηλώσουν τον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Αποφάσισε να το κάνει μετά ένα χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2018. Τότε δόθηκε στους επαγγελματίες προθεσμία έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018 για να δηλώσουν τον λογαριασμό τους. Στην εκπνοή της προθεσμίας έδωσε παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2019. Ομως και πάλι χρειάστηκε να δώσει νέα παράταση έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Τώρα η συγκεκριμένη υποχρέωση των επαγγελματιών παρατείνεται έως το τέλος Απριλίου. Το ερώτημα που γεννάται πλέον είναι: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δηλωθεί ένας επιχειρηματικός λογαριασμός στο Taxisnet;

Πώς θα διατεθεί το ποσό που θα αντλήσει από το ομολογιακό η Aegean

Διακόσια εκατομμύρια ευρώ επιδιώκει να αντλήσει η Aegean με την έκδοση ομολόγου που θα «τρέξει» από την Τρίτη έως την Πέμπτη. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, από αυτά το 75%, περίπου 147 εκατ., θα διατεθεί για τις προκαταβολές της αγοράς 30 συνολικά αεροσκαφών (συμπεριλαμβανομένων και των κινητήρων) από την Airbus, με δικαίωμα προαίρεσης για 12 επιπλέον. Οι παραδόσεις των αεροσκαφών αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2020 και να ολοκληρωθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2024, με προβλεπόμενες παραδόσεις δύο αεροσκαφών για το έτος 2020, οκτώ το 2022, δέκα το 2023 και δέκα το 2024. To 14%, περίπου 27,5 εκατ., θα διατεθεί, στη διετία 2019-2020, για τη χρηματοδότηση μέρους της κατασκευής εκπαιδευτικού κέντρου και γραφείων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το κέντρο, έκτασης 12.000 τ.μ., θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας, αλλά και σύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλο τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού του ομίλου. Τέλος, το 11%, περίπου 21,6 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί, εντός του 2019, για την κάλυψη αναγκών της εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν επιστροφές κεφαλαίου και διανομή μερισμάτων προς τους μετόχους.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *