Ο Θρύλος της Γυναίκας με το Σκισμένο Στόμα είναι ΤΟΣΟ Τρομακτικός που θα σας κάνει να βλέπετε Εφιάλτες!

Όταν η Kuchisake-onna, η γυναίκα με το σκισμένο στόμα, σου κάνει μια ερώτηση, καλό θα ήταν να της δώσεις την σωστή απάντηση. Είναι από τους πιο τρομακτικούς ιαπωνικούς μύθους. Λέγεται ότι κραδαίνει τεράστια ψαλίδια και τρέφεται από τους ανυποψίαστους περαστικούς.

Οι ιστορίες της Kuchisake-onna λένε ότι έχει μια οδοντωτή, ματωμένη ουλή που μοιάζει με χαμόγελο. Παραμορφώθηκε και δολοφονήθηκε από τον άντρα της. Είναι ένα κακό πνεύμα που επέστρεψε από τους πεθαμένους και μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή. Ρωτάει πάντα ένα πράγμα: «Είμαι όμορφη;»

Είναι πραγματική; Σίγουρα έχει αιχμαλωτίσει την φαντασία του κόσμου. Η απόκοσμη φιγούρα εμφανίζεται σε πολλές ιαπωνικές ιστορίες με φαντάσματα που φτάνουν ως την εποχή του Edo τον 17ο αιώνα. Αλλά είτε πιστεύετε στην γυναίκα με το σκισμένο στόμα, είτε όχι, οι ιστορίες τις σίγουρα θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε.

Ο ζηλιάρης άντρας της την ακρωτηρίασε

Σύμφωνα με τον μύθο, μια όμορφη γυναίκα με το όνομα Kuchisake ήταν παντρεμένη με έναν άντρα που υποπτευόταν ότι ήταν άπιστη – και είχε δίκιο. Η Kuchisake είχε ερωτευτεί έναν άλλο άντρα και σχεδίαζε να παρατήσει τον σύζυγο της. Γεμάτος οργή, ο άντρας της χτύπησε την Kuchisake και την έδεσε αναίσθητη.

Όταν ξύπνησε, εκείνος απείλησε να την σκοτώσει αν τον άφηνε και χρησιμοποίησε ένα μεγάλο ψαλίδι για να κόψει το πρόσωπο της και να σχηματίσει ένα μόνιμο χαμόγελο. «Ποιος θα σε βρίσκει όμορφη τώρα;», την ρώτησε πριν της κόψει το κεφάλι. Αλλά όταν τελείωσε και γέμισε τύψεις, μαχαιρώθηκε.

Είναι κρυμμένη σε κοινή θέα

Η εμφάνιση είναι πολύ σημαντική για την Kuchisake-onna. Πέρα από το παραμορφωμένο πρόσωπο της, μοιάζει με όμορφη Ασιάτισσα, με μακριά μαύρα μαλλιά και φοράει ένα μπεζ παλτό.

Πρόσφατα, ο μύθος άλλαξε και περιγράφει ότι φοράει χειρουργική μάσκα πάνω από το στόμα. Αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην Ιαπωνία, αν σκεφτεί κανείς πόσο ανησυχούν για τις μεταδοτικές ασθένειες. Χάρη στην άκακη εμφάνιση της, η γυναίκα με το σκισμένο στόμα μπορεί να γίνεται ένα με το πλήθος και να επιλέγει τη λεία της.

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση στην ερώτηση της

Η γυναίκα με το σκισμένο στόμα μπορεί να σε πλησιάσει όταν το περιμένεις λιγότερο. Το στόμα της είναι πάντα καλυμμένο με μια μάσκα, βεντάλια ή φουλάρι για να κρύβεται το παραμορφωμένο πρόσωπο της και περιμένει στην σκιά καθώς περνάς – πριν προλάβεις να αντιδράσεις, βρίσκεται μπροστά σου και σου κόβει τον δρόμο.

Κρατάει ένα μεγάλο ψαλίδι και ρωτάει, «Είμαι όμορφη;» Πριν καν απαντήσεις, αποκαλύπτει το πρόσωπο της: ένα στόμα κομμένο που σχηματίζει ένα άσχημο χαμόγελο εκθέτοντας τα δόντια και την γλώσσα της. «Είμαι όμορφη τώρα;», ρωτάει.

Τι θα πεις; Αν πεις ναι ή φωνάξεις, θα σου κόψει το πρόσωπο ώστε να μοιάζεις με εκείνη. Δεν έχει νόημα να τρέξεις, γιατί η Kuchisake-onna είναι πολύ γρήγορη και μπορεί να σε κόψει στην μέση από τον θυμό της. Και αν πεις όχι, θα φύγει – προς το παρόν. Αλλά θα σε ακολουθήσει ως το σπίτι σου, θα παρακολουθεί κάθε κίνηση σου και θα σε σκοτώσει στον ύπνο σου.

Πρέπει να την ξεγελάσεις με πονηριά

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι της ξέφυγαν. Ένας τρόπος να ξεφύγεις είναι αποσπώντας την προσοχή της. Αν της προσφέρεις χρήματα και γλυκά, μπορεί να κερδίσεις χρόνο για να τρέξεις.

Αλλά μπορείς να την ξεγελάσεις και με λόγια. Το μυστικό είναι να μείνεις ατάραχος και όταν σε ρωτήσει αν είναι όμορφη, να πεις «Είσαι εντάξει» ή «Έτσι κι έτσι». Μπορείς επίσης να της ρωτήσεις αν βρίσκει εσένα όμορφο. Καθώς κάνει παύση για σκεφτεί, μπορείς να ξεφύγεις.

Η ιστορία της έχει και σύγχρονη, ανατριχιαστική εκδοχή

Για όσους πιστεύουν στην πιο σύγχρονη εκδοχή της γυναίκας με το σκισμένο στόμα, ο μύθος είναι λίγο διαφορετικός. Μιλά για την ιστορία μιας διαταραγμένης γυναίκας, η οποία κυνηγούσε και τρόμαζε παιδιά, κάνοντας τους γονείς τους να παραπονεθούν.

Όταν την βρήκε η αστυνομία, εκείνη προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας προς τον γεμάτο δρόμο και σκοτώθηκε ακαριαία.  Tραυματίστηκε άσχημα στο κεφάλι και είχε πληγές στο πρόσωπο που έμοιαζαν με σκισμένο, ματωμένο χαμόγελο.

Τρομοκρατούσε παιδιά στο Ναγκασάκι το 1970

 

Η Kuchisake-onna ήταν πολύ γνωστή την περίοδο του Edo το 1600, αλλά σιγά σιγά εξαφανίστηκε. Τότε, στις αρχές του 1970 έγινε ξανά γνωστή. Παιδιά ισχυρίζονταν ότι την έβλεπαν παντού στο Ναγκασάκι.

Η αστυνομία άρχισε να φοβάται ότι κυκλοφορούσε ελεύθερη μια τρελή δολοφόνος και ο πανικός αυξανόταν. Έβαλαν νυχτερινές περιπολίες και τοπικές προειδοποιήσεις, αλλά δεν μπορούσαν να την βρουν. Και τότε, το 1979, ο τρόμος σταμάτησε.

Ένα από τα θύματα της ζήτησε βοήθεια από τον διάβολο

Λίγοι έζησαν για να πουν ότι είδαν την Kuchisake-onna, αλλά υπάρχουν κάποιες ιστορίες από επιζώντες. Ένα αγόρι με το όνομα «Τύχη», συνάντησε το τρομακτικό πνεύμα καθώς έκοβε δρόμο μέσα από το δάσος. Η μητέρα του τον είχε προειδοποιήσει να μείνει μακριά από την απομονωμένη περιοχή, αλλά δεν την άκουσε.

Ήξερε όμως ένα πράγμα: τα πνεύματα εξαφανίζονται με συγκεκριμένα λόγια. Όταν η Kuchisake-onna πετάχτηκε από ένα δέντρο, εκείνος έπεσε κάτω φοβισμένος. Τον κοίταξε και του έκανε την περίφημη ερώτηση: «Είμαι όμορφη;»

Καθώς εκείνη έβγαζε την μάσκα της για να αποκαλύψει το τρομακτικό πρόσωπο της, το αγόρι έπιασε τον σταυρό του και είπε την κατάρα του διαβόλου: «Σε εξορκίζω στην σκιά του θανάτου, σε εξορίζω στον κάτω κόσμο από όπου κανείς δεν έχει επιστρέψει. Κανένα πλάσμα δεν πρέπει να περάσει το χώμα.»

Ήλπιζε ότι απλά θα έτρεχε, αλλά αντίθετα, δαιμονικά χέρια βγήκαν από το χώμα πίσω από την Kuchisake-onna και τράβηξαν τα πόδια της μέσα στην γη. Καθώς βυθιζόταν, είπε στο αγόρι, «Θα επιστρέψω και θα σε κάνω κομμάτια.»

Τρόμαξε ένα αγόρι μέχρι θανάτου

H Kuchisake-onna δεν σφάζει πάντα τα θύματα της. Σύμφωνα με έναν αστικό μύθο, ένα νεαρό αγόρι με το όνομα John γυρνούσε σπίτι από το σχολείο μια μέρα, όταν η γυναίκα με το σκισμένο στόμα πετάχτηκε μπροστά του και του έκανε την ερώτηση της.

Τρομοκρατημένος, ο John προσπάθησε να τρέξει, αλλά πριν προλάβει τα φύγει, τα κρύα δάχτυλα της Kuchisake-onna άρπαξαν τον λαιμό του. Ο John ήταν δυνατό αγόρι και δεν πέθανε αμέσως. Η αστυνομία έφτασε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου φαινόταν ότι θα επιζούσε. Αλλά τότε ο John είπε με βραχνή φωνή: «Η γυναίκα με το σκισμένο στόμα», και πέθανε από φόβο.

Έβαλε σε πειρασμό έναν επιχειρηματία με ένα γλυκό φιλί

Σύμφωνα με έναν θρύλο, ένας επιχειρηματίας με το όνομα Taro πήγε σε ένα μπαρ για να γιορτάσει πίνοντας ένα ποτό. Εκεί είδε μια όμορφη γυναίκα να κάθεται μόνη και να φορά χειρουργική μάσκα. Μίλησαν για λίγο και ο Taro πρότεινε να πάνε κάπου πιο ήσυχα.

Την πήγε σε ένα δρομάκι και έκανε κίνηση να την φιλήσει – αλλά εκείνη τον σταμάτησε με μια ερώτηση: «Είμαι όμορφη;»
Ο Taro απάντησε ναι και η γυναίκα έβγαλε τη μάσκα, αποκαλύπτοντας την ουλή της. Δεν ξανάκουσε κανείς τίποτα για τον Taro από τότε.

Ο ξάδερφος της καραδοκεί στην Αμερική

Η γυναίκα με το σκισμένο στόμα παραμονεύει στους δρόμους της Ιαπωνίας, αλλά υπάρχει μια παρόμοια φιγούρα σε αστικούς μύθους στις ΗΠΑ. Υπάρχουν φήμες ότι ένας δαιμονικός κλόουν κρυβόταν σε δημόσιες τουαλέτες και περίμενε ανυποψίαστα παιδιά να μπουν μέσα. Όταν έμπαιναν, τα άρπαζε και ρωτούσε, «Προτιμάς τον θάνατο ή ένα χαρούμενο χαμόγελο;». Αν επέλεγαν το δεύτερο, έπαιρνε ένα τεράστιο μαχαίρι και έκοβε τα στόματα τους, αν επέλεγαν το πρώτο, τα σκότωνε.

Θα επιστρέψει χειρότερη από ποτέ

Ο θρύλος της Kuchisake-onna προβλέπει την επιστροφή της στην Ιαπωνία μια μέρα, όπου θα συνεχίσει να αναζητά εκδίκηση. Αλλά όταν επιστρέψει ξανά, δεν θα είναι όμορφη όπως κάποτε. Αντίθετα, θα έχει την εικόνα του θανάτου και της αποσύνθεσης, με το μισό της πρόσωπο σαπισμένο.

Έτσι, όταν εμφανιστεί ξανά στη γη η γυναίκα με το σκισμένο πρόσωπο αναζητώντας απάντηση στο αρχαίο ερώτημα της, ετοιμαστείτε να της δώσετε την σωστή απάντηση ή να πεθάνετε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *