Ο Ιβάν πληρώνει για να… φορτώνει αλλού τις ευθύνες του!

1“Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” λέει η λαϊκή ρήση και στο συντριπτικό ποσοστό των περιπτώσεων η συγκεκριμένη έκφραση σπάνια έχει αμφισβητηθεί.

Το κατάλαβε ακόμα κι ο Ιβάν Σαββίδης, που ενώ όλοι του αναγνωρίζουν ότι έχει βάλει αρκετά τσουβάλια με χρήματα στον ΠΑΟΚ, έφτασε να απολογείται τα μεσάνυχτα της Κυριακής στον κόσμο της ομάδας για τις επιλογές του.

Ο ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος του δικεφάλου του βορρά δοκίμασε αρχικά το πλάνο του νέου και ανερχόμενου Γιώργου Δώνη, τον οποίο πλαισίωσε με τον Ζήση Βρύζα και τον Γιώργο Γεωργιάδη (του Χαραλάμπους). Όλοι θυμόμαστε τον άσχημο τρόπο με τον οποίο επήλθε το διαζύγιο με τον Έλληνα τεχνικό.

Στη συνέχεια αποφάσισε να δώσει τα ηνία της ομάδας στον έμπειρο Χουμπ Στέφενς, δοκιμάζοντας τη λύση ενός φτασμένου προπονητή. Δίπλα του παρέμεινε ο Βρύζας και προστέθηκε ο Τσιστιακόφ που θεωρήθηκε πως είχε συμβάλει στην αναγέννηση της Ρωσικής Ανζί.

Κι αν στο Δώνη ο Σαββίδης έκανε τον… δύσκολο για την αποζημίωση των 800.000 ευρώ, ο Στέφενς του κόστισε 2,5 εκ ευρώ και του τα έδωσε όλα γιατί με προσφυγές στη ΦΙΦΑ δεν είναι να παίζει κανείς!

Κι αφού το πλάνο με τον φέρελπι Δώνη και τον έμπειρο Στέφενς απέτυχε, ήρθε η επιλογή του γνώστη των αποδυτηρίων της Τούμπας Άγγελου Αναστασιάδη και του τεχνοκράτη προέδρου Ιάκωβου Αγγελίδη. Μόνο που στην 3η επιλογή Σαββίδη και ο Αναστασιάδης και ο Βρύζας “υποχρεώθηκαν” να συνεργαστούν, αν και δεν το ήθελαν. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Το 4ο πλάνο περιείχε τον έμπειρο τεχνικό διευθυντή Φρανκ Άρνεσεν και τον νέο στους πάγκους Ιγκόρ Τούντορ. Σήμερα, 8 μήνες μετά ο Δανός αποτελεί παρελθόν με κόστος κοντά στο 1,5 εκ ευρώ, ενώ ο Τούντορ είναι προπονητής υπό προθεσμία.

Πλέον τα… κλειδιά του ΠΑΟΚ πήγαν από τον Τσιστιακόφ και τον Άρνεσεν στον Λούμπος Μίχελ, που φέρεται να έχει κάνει σοβαρό έργο στη Σαχτάρ. Μόνο που εκεί ο Σλοβάκος είχε δίπλα του την αλεπού των πάγκων, τον μέγιστο Μιρτσέα Λουτσέσκου, που έχει τον γιο του στην Ξάνθη για να μάθει τα πρώτα προπονητικά του βήματα.

Σε 4 χρόνια ο Σαββίδης έχει εμπιστευτεί τον ΠΑΟΚ σε δέκα διαφορετικά πρόσωπα. Και όλα σε κρίσιμα πόστα που του κόστισαν εκατομμύρια ευρώ. Άπαντες επιλογές του Ιβάν. Και μέχρι σήμερα, το 4ο πλάνο αποδεικνύεται και το πλέον αποτυχημένο.

Είναι βέβαιο ότι ο Σαββίδης διαθέτει χρήματα, τα δίνει στην ομάδα και την βοήθησε να ξεφύγει από το μεγάλο βραχνά των χρεών. Είναι όμως επίσης βέβαιο ότι έχει αποτύχει πλήρως στις επιλογές στελέχωσης του ΠΑΟΚ.

Κι έτσι όπως έχει αποφασίσει να “χτίσει” το ΔΣ της ΠΑΕ φαντάζει δύσκολο να βρει άμεσα μια ιδανική ισορροπία. Μάλλον γι αυτό ο Βεζυρτζής έφυγε όσο πιο γρήγορα μπορούσε…

Πιστεύω ότι και ο ίδιος ο Ιβάν το γνωρίζει, αλλά όσο οι υποχρεώσεις του τον κρατούν μακριά από την Θεσσαλονίκη και τον υποχρεώνουν να διοικεί τον ΠΑΟΚ μέσω skype, μοιάζει να έχει συμβιβαστεί με ιδέα των… αναλώσιμων προσώπων, ακόμα κι αν πρέπει να τα πληρώνει αδρά για να τους φορτώνει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Πηγη novasports

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *