Ο κούριερ που πίστεψε ότι είναι διαπραγματευτής

Θα μπορούσε να το είχαν πλασάρει σαν Uttar Maisedoniya. Северная Македония ή North Kimasedonia. Το θέμα όμως δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσει να πλασάρει την μετονομασία της FYROM στα Χίντι, στα ρωσικά ή στα σουαχίλι.
Το θέμα δεν είναι αν στα αγγλικά το «Severna Makedonija» μπορεί να μεταφραστεί σαν «Aurora Macedonia» αφού κανένας δεν πρόκειται να αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονικό Σέλας» ή «Μακεδονία της Αυγής». Το θέμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε έναν από τους αυτοσχεδιασμούς που προσπαθούν να καλύψουν τις αποτυχίες του απέφυγε να μεταφράσει το «Severna Makedonija» ώστε όσο λιγότεροι γίνεται να καταλάβουν ότι είναι το «North Macedonia» ή «Βόρεια Μακεδονία». Η τακτική του «Πες το και όπου πιάσει» και η παντελής έλλειψη στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με τεχνικές παπατζή.
Από το τέλος του εμφύλιου πλασάρεται το παραμύθι της ξενόδουλης δεξιάς. Της δεξιάς που φτάνει οι αμερικάνοι και οι γερμανοί να αγριοκοιτάξουν και είναι έτοιμη να τους δώσει τα πάντα. Τον Ιανουάριο του 2015 ο λαός ψήφισε την πρώτη κυβέρνηση αριστερά. Του ΣΥΡΙΖΑ που εκτός από σκισμένα μνημόνια, και νταούλια στις αγορές είχε δεσμευτεί ότι «Στρατηγικός στόχος είναι η απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ και η διάλυσή του». Μια θέση που αναφέρθηκε σαν επίσημη θέση του κόμματος τον Αύγουστο του 2014 στην Βουλή από τον Θόδωρο Δρίτσα. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να βγούμε και να διαλύσει τον ΝΑΤΟ ψάχνει ονόματα κοινής αποδοχής για τα Σκόπια. Ωστε να μπορέσουν να μπουν στο ΝΑΤΟ. Τι έχει συμβεί;
Ένα που μπορεί να συμβαίνει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζεται από τους Αμερικάνους και τους Γερμανούς να συμφωνήσει σε ένα όνομα. Αν όμως πιέζεται και υποχωρεί για την ονομασία των Σκοπίων πόσο παπάτζα ήταν τα ««Να φύγουμε. Το λέει το συνέδριό μας με επίσημη απόφαση» που έλεγε ο Δρίτσας στην Βουλή το 2014.
Δεύτερον που μπορεί να συμβαίνει είναι «Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό με την γείτονα χώρα και το κάνει με διεθνής όρους, με ευρωπαϊκή προοπτική και με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την κοινή ιστορία και τον πολιτισμό της συνεργασίας» όπως έγραψε ο στοχαστής Καρανίκας στο facebook. Μόνο που τότε και το ΝΑΤΟ πρέπει να αγωνίζεται για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και τον πολιτισμό της συνεργασίας.
Τρίτον ο Κοτζιάς και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κατάλαβαν ότι με τους δικές τους δυνάμεις όχι δεν μπορεί να βγάλουν την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ αλλά από την Eurovision. Να έχουν περιοριστεί να διαρρέουν ονόματα για τα Σκόπια και όταν αυτά δεν πιάνουν να πηγαίνουν πίσω για να τους δώσουν καινούργια. Ακόμα μια ιστορία που ξεκίνησε σαν περήφανη διαπραγμάτευση και κατέληξε στο παραμύθι του κούριερ που πίστεψε ότι είναι διαπραγματευτής.
Του Αντώνη Πανούτσου
Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *