Ο κύβος ερρίφθη: Στάλθηκε το αίτημα της Ελλάδας για επέκταση της δανειακής σύμβασης

1Εστάλη το πρωί της Πέμπτης το αίτημα της Ελλάδας για παράταση. Το αίτημα εστάλη στον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Την επιστολή θα εξετάσουν τα τεχνικά κλιμάκια του Eurogroup. Αν εγκριθεί τότε θα γίνει αύριο, Παρασκευή, τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Το αίτημα για εξάμηνη παράταση εστάλη στο Eurogroup, υπογραμμίζει κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Η Ελλάδα σύμφωνα με το Reuters ζήτησε την επέκταση του «master financial assistance facility agreement» από την ευρωζώνη κατά έξι μήνες, υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Το «master financial assistance facility agreement» αναφέρει ότι «εγκρίνεται το Σχέδιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως δικαιούχου κράτους- μέλους, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ως εγγυητή, και της Τράπεζας της Ελλάδος, με τίτλο: «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» (Master Financial Assistance Facility Agreement) για την παροχή χρηματοδοτικής ενίσχυσης, έως το συνολικό ποσό των εκατόν εννέα δισεκατομμυρίων και εκατό εκατομμυρίων (109.100.000.000) ευρώ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση στο δικαιούχο κράτος-μέλος μέσω του ΕΤΧΣ, όπως συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο της 12ης Μαρτίου 2012 των Υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ, μαζί με τα παραρτήματά της, όπως το Σχέδιο αυτό μαζί με τα παραρτήματα στην αγγλική γλώσσα…».

Προβλέπει έλεγχο από την τρόικα, ωστόσο δεν είναι ακριβώς το μνημόνιο. Δηλαδή του MoU (memorandum of understanding on economic policy conditionality) και των υπολοίπων κειμένων που το συνοδεύουν.

Eναπόκειται στους δανειστές να συμβιβαστούν ή να βάλουν “φωτιά” στην ευρωζώνη. Το αίτημα γίνεται με βάση το σχέδιο Μοσκοβισί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *