Ο λόγος που οι καβγάδες με το σύντροφό σας δεν πρέπει να διαρκούν περισσότερο από 3 λεπτά

Σε μια υγιή σχέση θα συμβούν και καβγάδες, αυτό είναι αναπόφευκτο…
Όσο αυτοί οι καβγάδες παραμένουν στο επίπεδο της λεκτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα, είναι θεμιτό και ενίοτε αναζωογονητικό για τη σχέση.

Υπάρχουν, ωστόσο, οι «σωστοί» και «λάθος» τρόποι να αντιπαρατεθείτε με τον/τη σύντροφό σας, όπως επίσης και ο ιδανικός χρόνος που αυτό πρέπει να διαρκέσει, ώστε να φθείρεται η σχέση σας.

Η σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια, Melissa Ferrari, μιλώντας στην HuffPost Αυστραλίας, υποστηρίζει πως οι καβγάδες με το σύντροφό μας καλό θα είναι να διαρκούν έως 3 λεπτά. «Η εξήγηση σε αυτό είναι απλή.

Όταν έχουμε μία διαφωνία με το σύντροφό μας, τείνουμε να “φοβίζουμε” ο ένας τον άλλο, υψώνοντας τη φωνή μας ή κάνοντας περίεργες κινήσεις και εκφράσεις στο πρόσωπό μας. Τότε, η αμυγδαλή (μια αμυγδαλωτή περιοχή στον εγκέφαλο) σταματά να λειτουργεί φυσιολογικά. Είτε εγκαταλείπει εντελώς είτε ετοιμάζεται για κανονική μάχη. Αν περάσουν τα τρία λεπτά και εξακολουθείτε να τσακώνεστε, είναι απίθανο να έχετε ένα δίκαιο και για τους δύο αποτέλεσμα».

Το οποίο δίκαιο και για τους δύο αποτέλεσμα είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη Ferrari και πιστεύει ότι όλα τα ζευγάρια πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους τις φορές που τσακώνονται, γιατί όταν οι διαφωνίες καταλήγουν εις βάρος του ενός ή και των δύο τότε τελικά ψυχολογικά χάνουν και οι δύο από αυτό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *