Ο παλίμψηστος κώδικας του Αρχιμήδη – Μια ιστορία ίντριγκας με ανείπωτα μυστικά

1Είναι ένα βιβλίο που θα μπορούσε να είχε αλλάξει την ιστορία του κόσμου. Περιέχει τις επαναστατικές ιδέες μιας ευφυίας που ήταν αιώνες μπροστά από την εποχή της -του Αρχιμήδη.Το βιβλίο ήταν χαμένο από τον κόσμο για περισσότερα από 1000 χρόνια, αλλάζοντας χέρια ανάμεσα σε αντιγραφείς, καλόγερους, πλαστογράφους και αναξιόπιστους διανοούμενους.

Κι όμως, κανείς δεν φαίνεται να ήξερε την αξία του μέχρι που βγήκε σε δημοπρασία και πουλήθηκε στην τιμή των δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αγοραστής, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν δήλωσε την ταυτότητά του.

Αντί να το κρατήσει κρυφό, το παρέδωσε σε εκείνους που μπορούσαν να αποκαλύψουν τα μυστικά του.

Αλλά η ερμηνεία του χειρογράφου του Αρχιμήδη αποδείχτηκε πολύ δυσκολότερη απ’ όσο μπορούσε κανείς να φανταστεί. Τα σχεδόν αόρατα ίχνη των λέξεών του βρίσκονταν ανάμεσα στις σειρές ενός μεσαιωνικού βιβλίου προσευχών.
Καθώς οι επιστήμονες πάλευαν να ανακτήσουν το κείμενο ανακάλυψαν ότι ο Αρχιμήδης ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή του απ’ όσο πίστευαν ως τότε.
Αν τα μυστικά του δεν ήταν για τόσον καιρό κρυμμένα μπορεί ο κόσμος να ήταν ένα πολύ διαφορετικό μέρος. Θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει στον Άρη σήμερα, θα μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει όλα αυτά που οι άνθρωποι προσπαθούν εδώ και αιώνες.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!



egriechen.info

thesecretrealtruth

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *