Ο σεβασμός στην ιστορία του Σπανούλη και η απόφαση του Μιλουτίνοβ

Ο σεβασμός στην ιστορία του Σπανούλη και η απόφαση του Μιλουτίνοβ

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τον Βασίλη Σπανούλη του Ολυμπιακού, εννέα χρόνια μετά από τη μεγάλη απόφαση. Η συνάντηση με τους Αγγελόπουλους, η αναγνώριση και οι "ανοιχτές" πόρτες από Ιταλία-Τουρκία. Η περίπτωση Μιλουτίνοβ που θυμίζει Τεόντοσιτς και το δείπνο της παλιάς φρουράς στα Νότια Προάστια.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης που έχει αγωνιστεί στην ιστορία του Ολυμπιακού. Σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Το καταδεικνύει η προσφορά του, το ταλέντο του, η διάρκειά του, οι τίτλοι του και η λατρεία των φιλάθλων. Γι' αυτό τον λόγο θέλει τον απόλυτο σεβασμό προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καριέρα του.

Ο Ολυμπιακός σε λίγο καιρό θα του προτείνει τη νέα ανανέωση συμβολαίου για τον επόμενο χρόνο. Ένα ραντεβού που ο Σπανούλης περιμένει αρκετό καιρό είναι η αλήθεια. Είναι γεγονός ότι η επικοινωνία του με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο είναι συχνή και ενίοτε εποικοδομητική, αλλά η συζήτηση για το μέλλον του αναμένεται να έχει διαφορετικό χαρακτήρα.

Ο "Kill Bill" θέλει να κρεμάσει τα παπούτσια του στο ΣΕΦ και στη συνέχεια να πάρει πόστο στη διοίκηση με ενεργή συμμετοχή στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Ωστόσο θέλει όπως έλεγε πάντα στο κοντινό περιβάλλον του, σεβασμό στην ιστορία του. Είναι ήδη προβληματισμένος με την αργοπορία των διαπραγματεύσεων, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί μία πρόταση κάτω από τις 500.000 ευρώ.

Είναι διατεθειμένος να βοηθήσει την ομάδα σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή της ιστορίας της, αλλά την ίδια στιγμή θέλει και οι πρόεδροι να αναγνωρίσουν τη δική του προσφορά. Στο παρελθόν όταν η ομάδα δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, το είχαν κάνει και με το παραπάνω. Οι συνολικές απολαβές του Σπανούλη στα εννιά χρόνια που βρίσκεται στο λιμάνι, τον φέρνουν πρώτο στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Ο KILL-BILL ΘΕΛΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο μάνατζέρ του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ξέρουν ότι πολλές ομάδες της Ευρώπης θα ήθελαν τον 36χρονο άσο στο ρόστερ τους και ότι οι δίαυλοι στην Τουρκία και ειδικότερα στην Ιταλία πλέον παραμένουν ανοιχτοί. Αν και για τον Ολυμπιακό η παραμονή του Σπανούλη θεωρείται η πιο εύκολη περίπτωση, ο ατζέντης του και ο ίδιος ο αθλητής είναι αμετακίνητοι ως προς το δόγμα "σεβασμός στην ιστορία".

Ο "Kill Bill" ακριβώς πριν από εννέα χρόνια πήρε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές αποφάσεις όλων των εποχών στη χώρα μας. Προτίμησε από ένα εγγυημένο συμβόλαιο και ένα προστατευμένο περιβάλλον, να πάει κόντρα σε όλα. Να πάει απέναντι σε ένα σύλλογο και τους οπαδούς του, να πάει απέναντι στον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Και τα κατάφερε. Ήθελε να γίνει ο Νο1. Και έγινε. Λίγοι αθλητές στον κόσμο θα είχαν τα ψυχικά χαρίσματα και τον εγωισμό για να το κάνουν. Αυτός έκανε την υπέρβαση και τα κατάφερε. Γι αυτό θέλει σεβασμό. Εντός και εκτός παρκέ.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ Η ΤΣΣΚΑ

Η περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοβ (30/12/94) είναι σύνθετη, αλλά τη μεγάλη απόφαση πρέπει να την πάρει ο ίδιος. Η ΤΣΣΚΑ επανήλθε με σκοπό όχι μόνο για να δώσει λεφτά στον Ολυμπιακό, αλλά για να "χρυσώσει" και τον Σέρβο σέντερ (2.16).

Αν έχει τη διάθεση να αγωνιστεί στη Μόσχα, τότε θα είναι δύσκολο η ΚΑΕ να του κόψει τον δρόμο. Αν μάλιστα το ποσό της μεταγραφής πλησιάσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, τότε οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν αρκετές πιθανότητες. Η πρώτη προσφορά τους στον Ολυμπιακό είναι 1.2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι δεδομένο πως μπορούν να καλύψουν και με το παραπάνω τις απαιτήσεις του Μιλουτίνοβ.

Αυτή τη στιγμή ο Σέρβος παίρνει σχεδόν 1εκ. ευρώ τον χρόνο και το ποσό μπορεί ακόμα και να υπερδιπλασιαστεί αν μετακομίσει στη Μόσχα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Η επιθυμία του παίκτη μέχρι και λίγες ημέρες ήταν να παραμείνει στον Ολυμπιακό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έχει δεθεί με τον σύλλογο και τους οπαδούς σε υπέρτατο βαθμό. Ο δεύτερος είναι η ζωή που κάνει στην Ελλάδα. Έχει φτιάξει στενούς δεσμούς φιλίας με πολλούς συμπατριώτες μας και νιώθει την Αθήνα ως δεύτερο σπίτι του.

Αυτά όμως ίσχυαν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. Η πίεση της ΤΣΣΚΑ στον μάνατζέρ του είναι ασφυκτική και όλοι μπορούν να καταλάβουν πως στον επαγγελματικό αθλητισμό οι συναισθηματικές ισορροπίες ανατρέπονται εύκολα. Ο Μιλουτίνοβ αναμένεται να απαντήσει έως τη Δευτέρα, καθώς οι Ρώσοι επιθυμούν να τελειώσουν γρήγορα το σίριαλ.

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το επικοινωνιακό κομμάτι για τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Όντως μ' αυτά τα χρήματα μπορείς να αντικαταστήσεις τον Μιλουτίνοβ – τελειώνει το συμβόλαιό του το επόμενο καλοκαίρι- με έναν ή δύο παίκτες εγνωσμένης αξίας, αλλά θα χάσεις τον "ψηλό" με τη μεγαλύτερη προοπτική στη Euroleague και μάλιστα μόλις στα 24 του.

Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού καλούνται και αυτοί από την μεριά τους να εξετάσουν και να ζυγίζουν την προσφορά των Ρώσων και σε δεύτερο βαθμό αποφασίσουν για το καλό της ομάδας τους. Η λογική λέει ότι αν δεν του ανανεώσουν το συμβόλαιό του άμεσα, τότε πρέπει να τον πουλήσουν, για να μην τον χάσουν σε 12 μήνες και χωρίς ο Ολυμπιακός να πάρει ούτε ένα ευρώ.

Η περίπτωση του Μιλουτίνοβ έχει μερικές ομοιότητες αλλά και διαφορές μ' αυτή του Τεόντοσιτς. Το καλοκαίρι του 2011 ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να κατεβάσει το μπάτζετ του μετά τις σπατάλες εκείνης της περιόδου, με τον Σέρβο γκαρντ να έχει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο. Τότε ήταν που εμφανίστηκε η ΤΣΣΚΑ και κάλυψε το buy out που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τους "ερυθρόλευκους", ανοίγοντας κατά κάποιον τρόπο τον δρόμο για την ομάδα του Ολυμπιακού που έμελλε να κατακτήσει δύο σερί τίτλους της EuroLeague.

Ο Μιλουτίνοβ βέβαια δεν έχει αντίστοιχο συμβόλαιο με εκείνο του Τεόντοσιτς και δεν υπάρχει buy out στο συμβόλαιό του. Με τον Ολυμπιακό όμως να έχει μέσα στην σεζόν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και να υπάρχει μία αβεβαιότητα σε κάποιους παίκτες, μία ενδεχόμενη παραχώρηση του Σέρβου σέντερ θα φέρει το τέλος μίας εποχής για την ομάδα του Πειραιά.

* Ο Σλούκας ζητούσε εγγυήσεις για τα χρήματα και το ρόστερ. Το ίδιο έκανε και ο Τεόντοσιτς με τη Μακάμπι. Τις ίδιες απαντήσεις πρέπει να δώσει και ο Ολυμπιακός αν θέλει να προσεγγίσει τον Σέρβο γκαρντ επί της ουσίας.

** Συνάντηση από τα παλιά έγινε την περασμένη εβδομάδα σε σπίτι παλιού παράγοντα του Ολυμπιακού. Τέσσερις σπουδαίοι παίκτες του παρελθόντος και δύο πανίσχυρα στελέχη του μπάσκετ της δεκαετίας του '90, δείπνησαν στα Νότια Προάστια, θυμήθηκαν τα παλιά και συζήτησαν για τα όσα συμβαίνουν τώρα στον Ολυμπιακό και το μέλλον των "ερυθρόλευκων" σε διοικητικό-αγωνιστικό επίπεδο.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *