Ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε… τις αυτοκτονίες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το τραγικό φαινόμενο των αυτοκτονιών Ελλήνων πολιτών και τα ποσοστά ακραίας φτώχειας σε τμήματα του πληθυσμού, κατά την περίοδο των μνημονίων, έφθασε στο σημείο να εντάσσει στην «επιχειρηματολογία» της έναντι των πολιτικών της αντιπάλων η κυβέρνηση. Μόλις προχθές, εντός της Ολομέλειας της Βουλής και με αποδέκτες μικρούς επισκέπτες του Κοινοβουλίου –παιδιά δημοτικών σχολείων–, ο κ. Αν. Πετρόπουλος έκανε σχετικές αναφορές, ενώ χθες πηγές του υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, στο οποίο υφυπουργός είναι ο κ. Πετρόπουλος, δημοσιοποιούσε στοιχεία, με την επίκληση των οποίων ισχυρίζεται ότι σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η σημερινή έχει μικρότερο αριθμό πολιτών που αυτοκτονούν.

«Στο διάστημα 2008-2013 που κυβερνούσαν Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 43%, δηλαδή κατά μέσο όρο 7,2% το έτος. Την περίοδο 2014-2016 καταγράφεται μείωση της τάξης του 10%», σημειώνουν σχετικά, με την προσθήκη πως υπάρχει βελτίωση και ως προς το ποσοστό πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας. Μία ημέρα πριν, ο κ. Πετρόπουλος εντός της Ολομέλειας και απευθυνόμενος σε μικρούς μαθητές δημοτικών σχολείων της Κεφαλονιάς, που βρίσκονταν στα θεωρεία στο πλαίσιο επίσκεψής τους στο Κοινοβούλιο, τους έλεγε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζω και τους μαθητές που παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση, για να θυμούνται ότι τούτη η κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει προβλήματα που συσσωρεύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα από τα χρόνια 2010, 2011 μέχρι και το 2014 αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%. Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, απ’ όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μια εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει».

Σε έμμεση πολιτική αποδοκιμασία, αλλά και με έντονες παρατηρήσεις για θεσμική παράμετρο των όσων είπε ο κ. Πετρόπουλος, προέβη ο προεδρεύων της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής Νικ. Κακλαμάνης: «Θα ήθελα να υπενθυμίσω πως στο άρθρο 66 παράγραφος 5 του Κανονισμού, οι ομιλητές, είτε είναι υπουργοί είτε είναι βουλευτές, αποτείνονται αποκλειστικά προς τη Βουλή, προς τον πρόεδρο και από το βήμα προς τη Βουλή. Ουδέποτε προς το κοινό που υπάρχει στα θεωρεία. Το λέω αυτό διότι έγινε μία παράβαση του Κανονισμού από τον συμπαθή κ. Πετρόπουλο, που απευθύνθηκε στους μαθητές που ήταν στα θεωρεία. Εγώ δεν θα απαντήσω επί της ουσίας, γιατί υπάρχει ισχυρότατος αντίλογος, γιατί απαγορεύεται στον προεδρεύοντα να το κάνει. Θα ήθελα, όμως, να παρακαλέσω να τηρούμε όλοι μας τον Κανονισμό». Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει: «Ναι, οι άνθρωποι έπαψαν να τρώνε από τα σκουπίδια και να αυτοκτονούν επειδή ο Πετρόπουλος και οι όμοιοί του έσκισαν τα μνημόνια και φόρεσαν υπουργικά κοστούμια. Ντροπή, μόνο ντροπή! Πάψτε να ψεκάζετε με τις ιδεοληψίες σας τουλάχιστον τα παιδιά. Ελεος».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *