Ο Σωτήρης Κοντιζάς πόσταρε το απολυτήριο λυκείου κι έδωσε αφορμή για «τρολάρισμα»

Ο Σωτήρης Κοντιζάς πόσταρε το απολυτήριο λυκείου κι έδωσε αφορμή για «τρολάρισμα»

Το μήνυμα του σεφ για τα παιδιά που θα φτιάξουν το μηχανογραφικό

Με αφορμή τα παιδιά που αυτή την περίοδο φτιάχνουν τα μηχανογραφικά, για τις σχολές που θέλουν να ακολουθήσουν, ο Σωτήρης Κοντιζάς θυμήθηκε τη δική του ιστορία. Και την εποχή που έφτιαχνε εκείνος το δικό του μηχανογραφικό. Μάλιστα, ο γνωστός σεφ πόσταρε στη σελίδα του στο Facebook το απολυτήριο Λυκείου του, συνοδεύοντας το με ένα μακροσκελές μήνυμα για τα παιδιά.

Ωστόσο, στο τέλος δεν παρέλειψε να αστειευτεί με το επίθετο της μητέρας του, που είναι από την Ιαπωνία, δίνοντας όπως είπε… αφορμή για τρολάρισμα.

«Θυμάμαι πολύ καλά την ημέρα που πήγα να καταθέσω το μηχανογραφικό μου. Ήταν το 2000, η πρώτη χρονιά με το σύστημα των κατευθύνσεων, πρέπει να είχαμε εξεταστεί σε κοντά 15 μαθήματα. Και μέσα σε αυτά έπρεπε να κατανοήσω και τι είναι και πώς συμπληρώνεται ένα μηχανογραφικό.

Κατέληξα σύντομα πως το μηχανογραφικό μου θα πρέπει να είναι ο "καθρέφτης" των προτιμήσεών μου: οι σχολές που πραγματικά με ενδιαφέρουν με τη σειρά που πραγματικά προτιμώ. Φτάνω λοιπόν σε ένα σχολείο στη Νέα Ιωνία και δίνω το συμπληρωμένο μου μηχανογραφικό στον "ειδικό". "Φίλε μου, είναι λάθος", μου λέει.

"Τσέκαρέ το πάλι και έλα ξανά". Δεν καταλάβαινα πώς μπορεί να ήταν λάθος οι προτιμήσεις μου. Εγώ αυτά ήθελα με αυτήν ακριβώς τη σειρά. "Μα έχεις βάλει πρώτη μια σχολή με χαμηλότερη βάση από τη δεύτερη".

"Με αυτή τη σειρά τις θέλω".

"Ναι, αλλά έτσι και τη σχολή της δεύτερης θέσης, βάλ' τες ανάποδα! Ή μη βάλεις καθόλου τη δεύτερη, αν περάσεις κάπου θα περάσεις στην πρώτη".

"Και πού το ξέρετε;"

"Μα σύμφωνα με τις περυσινές βάσεις…"

Αυτές οι περυσινές βάσεις. Το ότι κοιτάμε τις περυσινές βάσεις είναι η αρχή του κακού. Τι σχέση έχουν οι περυσινές βάσεις με το τι πραγματικά θέλω εγώ ή ο καθένας μας να σπουδάσει; Αν κάποια στιγμή μια γενιά παιδιών δήλωνε τις πραγματικές της προτιμήσεις στο μηχανογραφικό, χωρίς να υπολογίσει τις περυσινές βάσεις, χωρίς να επηρεαστεί από γονείς και απωθημένα, χωρίς να τη νοιάζει η ανεργία στον τομέα, το πιασάρικο άκουσμα του τίτλου της σχολής, τότε μπορεί οι βάσεις εκείνη τη χρονιά να μην είχαν καμία μα καμία σχέση με τις "περυσινές". Αν αυτό συμβεί και την επόμενη χρονιά και τη μεθεπόμενη, τότε δε θα έχουμε πια περυσινές βάσεις, θα έχουμε τις βάσεις ως στατιστικά και ιστορικά δεδομένα. Έτσι όπως θα έπρεπε να είναι.

Αν περισσότερα άτομα ασκούν το επάγγελμα που πραγματικά θέλουν τότε θα έχουμε περισσότερους επιτυχημένους επαγγελματίες. Περισσότερους χαρούμενους ανθρώπους. Θα ζούμε σε μια καλύτερη κοινωνία. Τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν σε έναν καλύτερο κόσμο. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορεί και όχι. Τροφή για σκέψη λίγες ώρες πριν συμπληρώσετε εσείς ή τα παιδιά σας το μηχανογραφικό. Καλή τύχη.

(το μηχανογραφικό μου φυσικά δεν το έχω, στη φωτογραφία το απολυτήριο λυκείου με φωτογραφία μου στα 17 και εμφανές το γένος suzuki λες και πάω γυρεύοντας για τρολάρισμα.)», έγραψε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ NEWSBEAST ΣΤΟ GOOGLE NEWSΠηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *