Ο Τζόζεφ Τσάι δίνει ποσό-ρεκόρ για να αγοράσει όλες τις μετοχές των Νετς!

Ο Τζόζεφ Τσάι δίνει ποσό-ρεκόρ για να αγοράσει όλες τις μετοχές των Νετς!

Ο επιχειρηματίας Τζόζεφ Τσάι ετοιμάζεται να αγοράσει το 100% των μετοχών των Μπρούκλιν Νετς, δίνοντας στον Μιχαήλ Προχόροβ το ποσό-ρεκόρ των 2,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Νετς άλλαξαν επίπεδο μετά την απόκτηση του Κέβιν Ντουράντ και του Καϊρί Ιρβινγκ. Καταπώς φαίνεται, θα έχουν και νέα ιδιοκτησία, καθώς ο Τζόζεφ Τσάι, κάτοχος ήδη του 49% των μετοχών, ετοιμάζεται να αγοράσει και το υπόλοιπο 51% από τον Μιχαήλ Προχόροβ σύμφωνα με τους Νιου Γιορκ Τάιμς.

Ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας από την Ταϊβάν θα προσφέρει μάλιστα 2,35 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να έχει το 100% των μετοχών, ένα ποσό που αποτελεί ρεκόρ για εξαγορά ομάδας στα αμερικανικά σπορ. Μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο ποσό που κατέβαλε κάποιος για να αγοράσει μία επαγγελματική ομάδα στις ΗΠΑ ήταν τα 2,2% του Τίλμαν Φερτίτα (ιδιοκτήτη των Ρόκετς) για τους Καρολάινα Πάνθερς, ομάδα του NFL. Μέχρι πρότινος το ρεκόρ για αγοραπωλησία ομάδας του ΝΒΑ ήταν τα δύο δις που έδωσε ο Στιβ Μπόλμερ για τους Κλίπερς το 2014.

Ο Τσάι είχε καταβάλει ένα δις δολάρια το 2017 για το 49% των Νετς, η αξία των οποίων όμως εκτοξεύτηκε τους τελευταίους μήνες. Ο Προχόροβ είχε στην κατοχή του το 100% των μετοχών των Νετς από το 2015, πέντε χρόνια δηλαδή μετά την εξαγορά του 80% και την απόφασή του να τους μετακομίσει από το Νιού Τζέρσεϊ στο Μπρούκλιν.

Photo credits: AP Photo/Mary Altaffer

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *