Ο 9χρονος που ζει τρία χρόνια στο νηπιαγωγείο, όπου τον παράτησε η οικογένειά του

1Μια μέρα ο παππούς του απλώς δεν πήγε να τον ξαναπάρει…

Η ιστορία του 9χρονου Ξιάο Ξιά θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από τις σελίδες μυθιστορήματος του Τσαρλς Ντίκενς, όμως δυστυχώς είναι βγαλμένη από τη ζωή.

Ο μικρός Ξιάο τα τελευταία τρία χρόνια ζει και μεγαλώνει στο νηπιαγωγείο όπου τον παράτησε η οικογένειά του.

1 2

 

4

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του νηπιαγωγείου μένει εκεί από το 2013 όταν τον εγκατέλειψε μια μέρα ο παππούς του επειδή ήταν πολύ φτωχός και δεν μπορούσε να τον αναθρέψει. Πριν, οι γονείς του είχαν εγκαταλείψει τον μικρό στον παππού του μετά τον χωρισμό τους. Ο πατέρας του Ξιάο μάλιστα ξαναπαντρεύτηκε και έκανε καινούργια οικογένεια και από τότε δεν τον αναζήτησε ξανά.

Το αγόρι πήγε στο νηπιαγωγείο σε ηλικία έξι ετών και κάθε μέρα ο παππούς του τον έπαιρνε. Όμως ένα μήνα μετά όταν άρχισε να χρωστά τα δίδακτρα δεν εμφανίστηκε ξανά.

Από τότε ο Ξιάο ζει στο νηπιαγωγείο και κοιμάται σε ένα κρεβάτι φτιαγμένο από στρώματα. Ο διευθυντής του νηπιαγωγείου κατάφερε να επικοινωνήσει με τον παππού και του είπε ότι ο μικρός πρέπει να πάει στο δημοτικό, ωστόσο η απάντηση του άντρα ήταν ότι δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να αναθρέψει το παιδί.

Ο ίδιος ο Ξιάο λέει ότι για το νέο έτος εύχεται να ξαναδεί τους γονείς του, αν και όπως λέει δεν θυμάται πώς είναι τα πρόσωπά τους. Όταν τον ρωτούν τι του αρέσει να κάνει απαντά «μου αρέσει να μαθαίνω».

Ο παππούς του παιδιού πια έχει εξαφανιστεί και έχει μάλιστα αλλάξει και σπίτι με αποτέλεσμα ο διευθυντής να μην μπορεί να τον βρει πλέον.

Μαρία Τουρλή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *