Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι μπορεί να κάνει το πλυντήριο πιάτων

1Το πλυντήριο των πιάτων αποτελεί «όαση» μετά απόένα μεγάλο τραπέζι με καλεσμένους, καθώς και για τα δεκάδες άπλυτα πιάτα που μαζεύουν συνήθως τα παιδιά στο νεροχύτη.

Εκτός όμως από τα πιάτα και τα ποτήρια που μπορεί να πλύνει, το πλυντήριο των πιάτων αποτελεί μια καταπληκτική συσκευή για πολλές άλλες χρήσεις σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Telegraph που παρουσιάζει πέντε χρήσεις που ομολογουμένως δεν φανταζόμαστε και δεν γνωρίζαμε.

Θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν… αποστειρωτήρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διαβάστε ποιες είναι:
1. Καθαρίστε τις οδοντόβουρτσές σας

Είναι καλό να καθαρίζετε κατά καιρούς τις οδοντόβουρτσές σας πριν τις αντικαταστήσετε με καινούριες. Το να τις βάλετε στο πλυντήριο πιάτων κάνει το έργο του καθαρισμού πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι φανταζόσασταν.
2. Γυαλίστε τα… τάσια σας

Ναι καλά διαβάσατε! Μπορείτε να καθαρίσετε τα τάσια του αυτοκινήτου σας μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Βάλτε τα μέσα μαζί με ένα φλυτζάνι λευκό ξύδι και θα γυαλίσουν. Αν έχετε ειδική τσάντα σαν δίχτυ ακόμα καλύτερα να τα βάλετε εκεί πρώτα και μετά στο πλυντήριο.
3. Καθαρίστε τα πάνινα παπούτσια σας

Τα παπούτσια είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θα βάζαμε στο πλυντήριο πιάτων, εδώ στην Ελλάδα. Ωστόσο φαίνεται πως σε άλλες χώρες δεν είναι και τόσο παράξενο. Βέβαια το άρθρο της Telegraph συμβουλεύει μετά την πλύση των παπουτσιών να κάνετε και μια πλύση χωρίς τίποτα μέσα στο πλυντήριο.
4. Μαγειρέψτε λαχανικά

Μια εναλλακτική χρήση μαγειρέματος, χωρίς βέβαια καθαριστικό. Το δημοσίευμα προτείνει να δοκιμάσετε να κάνετε… λαχανικά όπως μπρόκολο ή καρότα στον ατμό αφού βέβαια τα βάλετε μέσα σε αεροστεγή μπολ. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τις πατάτες.
5. Μαγειρέψτε… σολομό

Και αφού «μαγειρέψετε» τα λαχανικά γιατί να μην το κάνετε και με τα ψάρια, αναρωτιέται ο συντάκτης της Telegraph. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τυλίξει καλά το ψάρι σας στο αλουμινόχαρτο και θα έχετε ένα πλήρες γεύμα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα, αν ο φούρνος σας δεν χωράει μερίδες για πολλά άτομα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *