Πέρα από το νομισματικό πόλεμο η Κίνα σχεδιάζει και πραγματικό πόλεμο κατά των ΗΠΑ: Bίντεο-σοκ

1Ένα βίντεο καθαρά, στο πλαίσιο ψυχολογικών επιχειρήσεων κατά των ΗΠΑ στο οποίο οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις καταστρέφουν αμερικανικές βάσεις και αεροπλανοφόρα δημιούργησε το Κινεζικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να “καταδειχθούν οι δυνατότητες των νέων οπλικών συστημάτων της Κίνας”. Στο βίντεο διαρκείας έξι περίπου λεπτών διακρίνεται η αντεπίθεση της Κίνας με μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων και βλημάτων cruise να καταστρέφουν βάσεις των ΗΠΑ, F-22, F-35…

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Council on Foreign Relations, το βίντεο, με τίτλο «Μάχη για την κατάληψη ενός νησιού: Πλήρης εικόνα της κινεζικής στρατιωτικής ισχύος», τα «γεγονότα» που απεικονίζονται λαμβάνουν χώρα στο έτος «20ΧΧ», και δρομολογούνται μετά από μια επίθεση εναντίον μιας κινεζικής αεροπορικής βάσης.
Η Κίνα αντεπιτίθεται, σε πρώτη φάση με ένα μπαράζ από βαλλιστικούς πυραύλους και βλήματα cruise, που καταστρέφουν μια εχθρική αεροπορική βάση και έναν εχθρικό στόλο, οι εικόνες παραπέμπουν ξεκάθαρα σε αμερικανικά μαχητικά F-22 και αεροπλανοφόρα κλάσης Nimitz, τη στιγμή που οι βάσεις που φαίνεται να στοχεύονται θεωρείται ότι απεικονίζουν τις αμερικανικές βάσεις στην Οκινάβα.
Ακολουθεί αμφίβια επίθεση, με το πλήρες εύρος των κινεζικών στρατιωτικών μέσων- και φαίνονται να καταρρίπτονται αεροσκάφη που μοιάζουν πολύ με το επίσης αμερικανικό F-35.
Σημειώνεται ότι το βίντεο κυκλοφόρησε πρόσφατα, μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης QQ, ενώ παράλληλα ήταν σε εξέλιξη οι ετοιμασίες για τους εορτασμούς για την 70ή επέτειο της «Ημέρας της Νίκης» της Κίνας επί της Ιαπωνίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που ολοκληρώθηκαν με τεράστια παρέλαση στο Πεκίνο την Πέμπτη.
Άλλωστε, σε μία επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας με αιχμή του βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους DF-26 έλαβε χώρα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Πρόκειται για σύστημα που φέρει βλήματα με βεληνεκές 3.000-4.000 χιλιομέτρων και αυτό ακριβώς το οπλικό σύστημα είναι που στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές ο DF-26 αποτελεί την εξέλιξη-καθοδηγούμενη έκδοση του DF-21, κάτι πάντως που δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να μεταφέρει καθοδηγούμενες κεφαλές ικανές να πλήξουν και πλοία. Οι Κινέζοι για να μην δώσουν, ως φαίνεται νέες πληροφορίες σκοπεύουν να βγάλουν τους πυραύλους στην παρέλαση με κάλυμμα, όπως έγινε και στα δοκιμαστικά.
Και δεν είναι μόνο ο DF-26. Παρουσιάστηκαν επίσης οι βαλλιστικοί πύραυλοι DF-16, DF-15B, DF-21C, DF-31A, DF-5B και πύραυλοι τύπου cruise DF-10. Ενδεικτικά αναφέρουμε πώς ο πύραυλος DF-5B μπορεί να μεταφέρει τρεις ή και περισσότερες πυρηνικές κεφαλές σε απόσταση έως 15.000 χιλιομέτρων. Οι Αμερικανοί θεωρούν πως μπορεί να φέρει και όχημα μεταφοράς πολλαπλών πυρηνικών κεφαλών Mod 3.
Στη δοκιμαστική παρέλαση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, οι νέοι πύραυλοι YJ-18. Οι πύραυλου αυτοί, κατ’ άλλους είναι πύραυλοι εδάφους-επιφανείας, κατ’ άλλους βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς. Τέλος παρουσιάστηκαν και μοντέλα των πυραύλων εδάφους-επιφανείας YJ-12 οι οποίοι αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 2,5 Mach και επιτυγχάνουν μέγιστο βεληνεκές της τάξης των 400 χιλιομέτρων.
An enemy surface ship, almost surely part of a U.S. carrier strike group, comes under Chinese attack in a newly released military propaganda film. (“Battle to Capture an Island: a Full View of Chinese Military Strength,” Tencent and Visions Media, September 3, 2015)
china-video1
china-video3
china-video2
china-video4
 …

 

pronews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *