Πίνετε πολύ καφέ; Γι’ αυτό νιώθετε εξαντλημένοι. Αλλες έξι αιτίες κόπωσης

1Πίνετε πολύ καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας; Δεν θα σας κρατήσει όρθιους όπως ίσως νομίζετε.

Η υπερβολική κατανάλωση καφέ «ευθύνεται», μεταξύ άλλων, για την κόπωση που νιώθουμε στην καθημερινότητά μας. «Η καφεϊνη μπορεί να δείχνει “απάντηση” στην κόπωση, αλλά είναι ένας εσφαλμένος φίλος», λέει ο δρ. Γκλενβίλ στην MailOnline.

«Σημαίνει ότι η ενέργεια είναι ένας συνεχές “τρενάκι” από ψηλές και χαμηλές συχνότητες. Κάνει τους ανθρώπους περισσότερο κουρασμένους μακροπρόθεσμα».

Αυτή είναι μια από τις επτά – σύμφωνα με την Daily mail – αιτίες που προκαλούν εξάντληση και απώλεια ενέργειας. Ποιές είναι οι άλλες έξι;

Η τελειομανία

ανείσαι τελειομανής δυσκολεύεσαι να έχεις έναν καλό βραδινό ύπνο διότι ανησυχείς αν αυτό που έχεις κάνει είναι αρκετά καλό και συνέχεια βάζεις ολοένα και υψηλότερους στόχους στον εαυτό σου.

Η υπερβολική κατανάλωση υδατάνθρακα

Κάποιοι άνθρωποι τρώνε άσπρο ψωμί, άσπρο αλεύρι και μακαρόνια. Αυτές οι τροφές δίνουν μια γρήγορη ώθηση στο ζάχαρο, μετά, όμως, τα επίπεδα πέφτουν σημειώνει ο ίδιος γιατρός.

Η έλειψη πρωτεϊνης

«Πολλοί άνθρωποι στερούνται ενέργειας, ιδιαίτερα λίγες ώρες πριν γευματίσουν διότι δεν καταναλώνουν αρκετή πρωτεϊνη», λέει ο Nicola Shubrook, διατροφολόγος στην κλινική UrbanWellness του Λονδίνου.

Αν έχετε διαβήτη τύπου 2 που δεν έχει διαγνωσθεί

Η κούραση που συχνά συνοδεύεται από προβλήματα όρασης, μια διαρκή δίψα και συνεχή τάση για ούρηση είναι μερικά από τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 που ίσως να μην έχει διαγνωσθεί.

Αν έχετε προβλήματα ύπνου κατά τη διάρκεια του κύκλου

Ανάλογα συμπτώματα μπορούν να καταγραφούν 11 μέρες πριν έρθει η περίοδος στην έμμηνο ρύση μιας γυναίκας.

Πηγη medicalblog

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *