Παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης για την επιληψία

1Η νόσος της επιληψίας και οι ποικίλες παράμετροι της σκληρής καθημερινότητας που βιώνουν οι επιληπτικοί θα τεθούν στο επίκεντρο επιστημόνων και ασθενών, στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνέδριου Επιληψίας, που πραγματοποιείται κατά το διάστημα 17-19 Οκτωβρίου 2014, στην Αθήνα (στο ξενοδοχείο Crowne Plaza).

Σημαντική είναι η ενότητα της «Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Επιληψία», το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.30, που οργανώνεται από την Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν απευθύνεται μόνο στους επιστήμονες-ειδικούς στην επιληψία αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, πχ άτομα με επιληψία, συγγενείς κα για να ενημερωθούν για τα νεότερα δεδομένα για την επιληψία καθώς και για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την καθημερινή ζωή του ατόμου με επιληψία και των οικείων του.

Την εισαγωγή στη συνεδρίαση θα κάνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Αθανάσιος Κοβάνης. Θα ακολουθήσουν ομιλίες για την άθληση, την οικονομική κρίση, την ασφάλιση και την εκπαίδευση σε σχέση με την επιληψία. Τέλος, η Ελληνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (HAGT) Gestalt θα παρουσιάσει την εθελοντική προσφορά των ψυχολόγων και μελών της σε άτομα με επιληψία και τις οικογένειές τους.

Η αποστολή της «Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Επιληψία», κοινής πρωτοβουλίας της Διεθνούς Ένωσης κατά της Επιληψίας (ILAE) / του Παγκόσμιου Γραφείου Επιληψίας (IBE) και του Π.Ο.Υ., είναι να εξαλείψει το κοινωνικό στίγμα της επιληψίας, να συμβάλει στη βελτίωση της θεραπείας, των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην πρόληψη της νόσου παγκοσμίως. Για να εξυπηρετήσει αυτούς τους σκοπούς, προάγει τις δράσεις για την επιληψία σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και ενισχύει τις συνεργασίες με άλλους οργανισμούς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *