Παγκόσμιο Κύπελλο: Απεργούν οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Απεργούν οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού!

Με 2.5 εβδομάδες να μένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού ανακοίνωσαν ότι κάνουν απεργία, υποστηρίζοντας ότι η Ομοσπονδία της χώρας δεν ασχολείται μαζί τους!

Ασχημα τα πράγματα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Με την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας (31/8-15/9) να απέχει λιγότερο από 20 μέρες, οι παίκτες της ομάδας ανακοίνωσαν ότι κάνουν απεργία, αφού η Ομοσπονδία της χώρας δεν τους έχει δώσει το μπόνους συμμετοχής, ενώ δεν καλύπτει και τα ιατρικά έξοδα των παικτών!

Ο αρχηγός της Ακτής Ελεφαντοστού, Έντι Γκάι Λάντρι, δήλωσε σχετικάσε σάιτ της χώρας: "Από την Δευτέρα (12/8) βρισκόμαστε σε απεργία. Δεν έχουμε δει τίποτα από αυτά που μας έχουν υποσχεθεί πριν την προετοιμασία. Έχει περάσει ένας μήνας. Μας υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσουν το μισό μπόντους, αλλά ο μάνατζερ ταξίδεψε στη Μαδρίτη να μας βρει και δε μας έδωσε τίποτα. Απαιτούμε όλα τα λεφτά της ασφάλειας για την προετοιμασία, αλλά και τα λεφτά για την διαμονή στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Ακολούθως ο Λάντρι τόνισε ότι οι παίκτες καλύπτουν οι ίδιοι τα ιατρικά τους έξοδα: "Κάνουμε ό,τι μπορούμε και καλύπτουμε μόνοι μας τα ιατρικά μας έξοδα. Φύγαμε από το Αμπιτζάν χωρίς να έχει προβλεφθεί φαρμακευτική περίθαλψη. Ελπίζουμε να έρθει στην ώρα της, επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις τραυματίες. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε πιο σοβαρούς τραυματισμούς. Χρειάζεται να συναναστρεφόμαστε με ερασιτέχνες. Υποτίθεται ότι προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να ενεργοποιηθούν αυτοί που χρειάζεται".

Η Ακτή Ελεφαντοστού βρίσκεται στον Α' Όμιλο, μαζί με την Κίνα, την Πολωνία και την Βενεζουέλα.

Photo Credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *