Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τις πόλεις που θα παίξει η Ελλάδα

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τις πόλεις που θα παίξει η Ελλάδα

Το Sport24.gr παρουσιάζει πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις εάν σκοπεύεις να ακολουθήσεις την Εθνική μπάσκετ στη Ναντσίνγκ και στην Σενζέν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο παρέχει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να γνωρίσουν κάποιες πόλεις που πιθανότατα δεν θα σκέφτονταν ποτέ να επισκεφτούν. Η Ναντσίνγκ και η Σενζέν, οι δύο πόλεις της Κίνας με τις οποίες συνδέεται η Ελλάδα στις πρώτες δύο φάσεις του τουρνουά, αποτελούν δύο καλές τέτοιες περιπτώσεις.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο απέχει ακόμα πολύ (31 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου), ωστόσο το Sport24.gr σου δίνει από τώρα την δυνατότητα να πάρεις μια πρώτη γεύση γύρω από τις δύο πόλεις που αναμένεται να επισκεφτεί η Ελλάδα στην Κίνα, την Ναντσίνγκ στην πρώτη φάση και την Σενζέν στην δεύτερη, εφόσον φυσικά καταφέρει να προκριθεί. Ιδού λοιπόν πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τις δύο πόλεις, αλλά και για την Κίνα.

ΣΤΗΝ ΝΑΝΤΣΙΝΓΚ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ

Η Ναντσίνγκ, η πόλη στην οποία θα δώσει η Ελλάδα τους αγώνες του πρώτου γύρου (με Νέα Ζηλανδία, Μαυροβούνιο και Βραζιλία), είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής πλευράς της Κίνας, με πληθυσμό που ξεπερνάει τα 8.200.000 κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων είναι φοιτητές. Βλέπετε, η Ναντσίνγκ είναι πρώτη παγκοσμίως μεταξύ των μεγαλουπόλεων σε αναλογία φοιτητών/κατοίκων!

Φημίζεται επίσης για την τοπική σπεσιαλιτέ της, την αλατισμένη πάπια Ναντσίνγκ, που για τους ντόπιους θεωρείται εξαιρετικό έδεσμα, όπως και η σούπα με βερμιτσέλι (ποικιλία ζυμαρικών) με κομμάτια από συκώτι και αίμα πάπιας. Το κλίμα στη Ναντσίνγκ είναι τροπικό, ενώ οι ρυθμοί ζωής δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς σε Πεκίνο ή Σαγκάη και φημίζεται για άλλα δύο πράγματα: τα πολλά πάρκα και το ότι οι περισσότεροι κάτοικοί της δεν μιλούν αγγλικά.

ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Το Ναντσίνγκ Γιουθ Ολίμπικ Σπορτς Παρκ είναι το στάδιο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτού δηλαδή όπου θα συμμετάσχει και η Ελλάδα. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 18.000 θεατές για αγώνες μπάσκετ και μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στην Κίνα, είναι όμως το μεγαλύτερο σε έκταση κλειστό στάδιο της χώρας, καθώς εκτείνεται σε 128.000 τετραγωνικά μέτρα. Τα έργα για την κατασκευή του άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκαν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας του 2014.

Η ΣΕΝΖΕΝ ΕΧΕΙ 50 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1979

Εάν η Ελλάδα προκριθεί στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα ταξιδέψει στην Σενζέν. Καμία σχέση με τη Ναντσίνγκ δηλαδή. Η Σενζέν είναι παραθαλάσσια και θεωρείται μία από τις πιο αναπτυσσόμενες πόλεις της Κίνας εδώ και πολλά χρόνια, με ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια στον κόσμο. Σύμφωνα με τα επίσημα δημογραφικά στοιχεία ο πληθυσμός της πόλης είναι κάτι παραπάνω από 12,9 εκατομμύρια κάτοικοι, ωστόσο έχει τόσους πολλούς μη εγγεγραμμένους μετανάστες, που ο συνολικός αριθμός υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια.

Βάσει της στατιστικής, η Σενζέν έχει… μεγαλώσει 50 φορές σε σύγκριση με το 1979, όταν ο πληθυσμός της δεν ξεπερνούσε το μισό εκατομμύριο κατοίκους! Στην πόλη μπορεί να δει κανείς το 4ο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο (τον ύψους 555 μέτρων πύργο Ping An IFC). Διαθέτει επίσης την μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο (Χουακιανγκμπέι) και είναι διάσημη για τα θεματικά πάρκα της. Το κλίμα στην Σενζέν θυμίζει αρκετά την Ελλάδα, αφού το καλοκαίρι διαρκεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με θερμοκρασίες που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τους 34 βαθμούς Κελσίου. Με μία διαφορά. Τον Σεπτέμβριο… επισκέπτονται την πόλη και τυφώνες.

ΤΟ ΣΕΝΖΕΝ ΜΠΕΙ ΣΠΟΡΤΣ ΣΕΝΤΡ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ

Το Σενζέν Μπέι Σπορτς Σεντρ είναι το στάδιο (πολλαπλής χρήσης) που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην πόλη. Αποτελείται από τρία διαφορετικά μικρότερα στάδια (ένα κολυμβητήριο και δύο κλειστά στάδια), τα οποία ενώνονται ουσιαστικά σε ένα.

Η χωρητικότητά του για τους αγώνες μπάσκετ ανέρχεται στους 13.000 θεατές, η κατασκευή του άρχισε τον Φεβρουάριο του 2009 και άνοιξε τις πύλες του το 2011 για την Πανεπιστημιάδα εκείνου του έτους. Εκεί έπαιξαν τον περασμένο Οκτώβριο για την preseason του ΝΒΑ οι 76ερς με τους Μάβερικς.

ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

Η Κίνα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, περίπου 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους. Μάλιστα, περίπου το 1/3 του πληθυσμού ζει στις μεγαλουπόλεις. Ένας καλός τρόπος να την εξερευνήσεις είναι μέσω των τρένων. Εάν ενώνεις όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας μπορείς να κάνεις τον γύρο του κόσμου δύο φορές! Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι αν και η Κίνα έχει περίπου την ίδια έκταση με τις ΗΠΑ, υπάρχει μόνο μία ζώνη ώρας στην χώρα, σε αντίθεση με την Αμερική, η οποία έχει τέσσερις.

Photo credits: AP

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *