Παγκόσμιο Κύπελλο: Χωρίς τον αρχηγό της στην Κίνα η Νέα Ζηλανδία

Παγκόσμιο Κύπελλο: Χωρίς τον αρχηγό της στην Κίνα η Νέα Ζηλανδία

Ο Μίκα Βούκονα, αρχηγός της Εθνικής Νέας Ζηλανδίας, τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο και αναγκάστηκε να θέσει εαυτόν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χωρίς τον αρχηγό της θα πάει στην Κίνα η Νέα Ζηλανδία, αντίπαλος της Ελλάδας στον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Μίκα Βούκονα χτύπησε στο αριστερό γόνατο, ένας τραυματισμός που θα τον θέσει εκτός διοργάνωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας. Αυτό δεν σημαίνει, πάντως, ότι ο 37χρονος φόργουορντ θα πάψει να είναι δίπλα στην ομάδα.

"Ο ρόλος του Μίκα εκτείνεται μέχρι την επιρροή που έχει στο γήπεδο. Ακόμα μπορεί να παίξει ζωτικό ρόλο στο χτίσιμο της ομάδας, ειδικά με τους νεαρότερους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να τον φέρουμε στην προετοιμασία στο Όκλαντ", τονίζει ο Πολ Χενάρε, ομοσπονδιακός προπονητής των "Tall Blacks".

Ο Βούκονα δεν πρόκειται να αντικατασταθεί από κάποιον άλλον παίκτη στην προετοιμασία. Την προσεχή Δευτέρα (5/8) η Νέα Ζηλανδία θα αναχωρήσει με τους υπόλοιπους 14 παίκτες για την Ιαπωνία, όπου θα γίνει το βασικό μέρος της προετοιμασίας. Οι "Tall Blacks" θα αντιμετωπίσουν στον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Ελλάδα, την Βραζιλία και το Μαυροβούνιο.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *