Παγκόσμιο U19: Πετσάρσκι και Πέτρουσεφ θέλουν ακόμα έναν τίτλο με τη Σερβία

Παγκόσμιο U19: Πετσάρσκι και Πέτρουσεφ θέλουν ακόμα έναν τίτλο με τη Σερβία

Η Σερβία έκανε το 3-0 στη φάση των Ομίλων και λίγο πριν από την πρώτη της νοκ άουτ αναμέτρηση στο Παγκόσμιο U19, η FIBA φιλοξενεί αφιέρωμα στους Μάρκο Πετσάρσκι και Φίλιπ Πέτρουσεφ που είναι οι κορυφαίοι της ομάδας.

Μετά το 3/3 στη φάση των Ομίλων, η Σερβία προετοιμάζεται για την πρώτη της νοκ άουτ αναμέτρηση στο Παγκόσμιο U19. Στις 18:15 θα αντιμετωπίσει τις Φιλιππίνες στο Ηράκλειο, με τη FIBA να φιλοξενεί αφιέρωμα στους Πρωταθλητές Ευρώπης U18.

"Ο Μάρκο Πετσάρσκι και ο Φίλιπ Πέτρουσεφ έχουν αποδείξει πως αποτελούν τη μεγάλη δύναμη της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 της FIBA και οι πρωταθλητές Ευρώπης U18 ονειρεύονται τον δεύτερο τίτλο τους στη διοργάνωση.

Μαζί είχαν 42,6 πόντους, 20 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ, 1,3 κλεψίματα και 3 τάπες στη φάση των ομίλων, όπου η Σερβία είχε τρεις νίκες στον τέταρτο όμιλο μετά και το 85-76 επί της Γαλλίας. Η αναμέτρηση αυτή ήταν μια άτυπη επανάληψη του περσινού ημιτελικού U18, που κέρδισαν οι Σέρβοι και μετά έφτασαν στον τίτλο. Οι δυο τους έχουν οδηγήσει τη Σερβία σε δύο σερί τίτλους U18 και τώρα θέλουν το παγκόσμιο τρόπαιο.

«Είναι μεγάλο το κίνητρο. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν εξαιρετικά με τα δύο χρυσά μετάλλια. Όμως δεν θέλουμε να σταματήσουμε εδώ», τόνισε ο Πέτρουσεφ. «Είναι ίσως η τελευταία μας διοργάνωση μαζί, οπότε θέλουμε να τελειώσουμε καλά την πορεία μας με ένα τρίτο χρυσό».", αναφέρεται αρχικά.

Το αφιέρωμα συνεχίζει: "Ο Πετσάρσκι ήταν MVP στο περσινό Ευρωπαϊκό U18 και μαζί με τον Πετρούσεφ ήταν στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. «Είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο και παρότι είναι μεγάλο πράγμα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι διαφορετικό. Είναι πολύ μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός και μεγαλύτερη η πρόκληση», τόνισε ο Πετσάρσκι, ο πατέρας του οποίου, Μίροσλαβ, είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 το 1987 με τη Γιουγκοσλαβία. «Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο πως είμαστε πραγματικά καλοί αντιμετωπίζοντας τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ».

Ο Πέτρουσεφ παραδέχτηκε πως η κατάκτηση του τίτλου είναι στο μυαλό του. «Πάντα ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Αυτό είναι το έξτρα κίνητρο πηγαίνοντας από παιχνίδι σε παιχνίδι», είπε".

Και καταλήγει: "Ο Πετσάρσκι ήταν MVP στο περσινό Ευρωπαϊκό U18 και μαζί με τον Πετσάρσκι ήταν στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. «Είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο και παρότι είναι μεγάλο πράγμα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι διαφορετικό. Είναι πολύ μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός και μεγαλύτερη η πρόκληση», τόνισε ο Πετσάρσκι, ο πατέρας του οποίου, Μίροσλαβ, είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 το 1987 με τη Γιουγκοσλαβία. «Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο πως είμαστε πραγματικά καλοί αντιμετωπίζοντας τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ».

Ο Πέτρουσεφ παραδέχτηκε πως η κατάκτηση του τίτλου είναι στο μυαλό του. «Πάντα ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Αυτό είναι το έξτρα κίνητρο πηγαίνοντας από παιχνίδι σε παιχνίδι», είπε.

Ο Πετσάρσκι και ο Πέτρουσεφ έχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19, καθώς απουσίασαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο U17 το 2016, αφού η Σερβία ήταν όγδοη στο U16 το 2015.

«Ήμασταν 15 χρονών τότε και ήταν μεγάλη υπόθεση να βρεθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Από τότε είπαμε πως στην επόμενη φορά δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία. Τώρα είμαστε εδώ και πρέπει να αδράξουμε τη στιγμή».

Αυτό θα είναι μια τελευταία ευκαιρία να κατακτήσουν μαζί έναν τίτλο στις μικρές εθνικές ομάδες".

Photo Credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *