Παλμύρα: Συγκλονιστικές εικόνες πριν και μετά – 2.000 χρόνια ιστορίας έγιναν κομμάτια από το ISIS

12.000 χρόνια ιστορίας γίνονται κομμάτια σε δύο χρόνια τρόμου: Συγκλονιστικές εικόνες πριν και μετά αποκαλύπτουν την καταστροφή των αρχαίων κειμηλίων της Παλμύρας από φανατικούς του ISIS

Οι εικόνες δείχνουν την έκταση της καταστροφής από τον ISIS που έχει προκαλέσει στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, οι φωτογραφίες σύγκρισης δείχνουν τις αρχαίες δομές να στέκονται περήφανες το 2014 αλλά δύο χρόνια μετά να είναι κατεστραμμένες

Την έκταση της καταστροφής που άφησε πίσω του Ισλαμικό Κράτος στην Παλμύρα αποκαλύπτουν φωτογραφίες που αποτυπώνουν το πριν και το μετά της ιστορικής πόλης.

Οι εικόνες δείχνουν πως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς κατεδαφίστηκαν χωρίς οίκτο από φανατικούς τζιχαντιστές.

Ο φωτογράφος του AFP Joseph Eid είχε επισκεφτεί μνημεία της Παλμύρας, όπως τον ναό Βάαλ Σαμίν, τον ναό Βήλου και την Αψίδα του Θριάμβου, τον Μάρτιο του 2014, φωτογραφίζοντάς τα.

Ο 2.000 ετών ναός του Βήλου (Bel) και το ιερό του Βάαλ Σαμίν, κατεδαφίστηκαν με εκρηκτικά, η Αψίδα του Θριάμβου, επίσης ανατινάχθηκε, ενώ ισοπεδωμένο φαίνεται επίσης το στρατόπεδο του Διοκλητιανού ( τρίτος αιώνας μ.Χ.).

Ο Joseph, δύο χρόνια μετά, βρέθηκε και πάλι στην συριακή πόλη και αποτύπωσε με την κάμερα του τι είδε.

Η σύγκριση των εικόνων δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, με τους αρχαίους θησαυρούς να έχουν λεηλατηθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ναός του Bel, στην αρχαία συριακή πόλη της Παλμύρας, απεικονίζεται σε μια φωτογραφία στις 14 Μαρτίου του 2014
Στη φωτογραφία: Ο Ναός του Bel το 2014 (ένθετο) και η τρέχουσα εικόνα σήμερα

Πλέον, βασικό μέλημα είναι η ανοικοδόμηση της πόλης, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ανακοινώνει πως οι ρωσικές δυνάμεις θα αναλάβουν τον καθαρισμό των ναρκών από την περιοχή, ενώ η Unesco, η Ρωσία και η Συρία θα αξιολογήσουν τις καταστροφές που προκάλεσαν οι τρομοκράτες και θα εκπονήσουν σχέδιο ανοικοδόμησης».

Στη φωτογραφία: Ο φωτογράφος κατέχει μια εικόνα της Αψίδα του Θριάμβου (Arch της Triumph) από τις 14 Μαρτίου του 2014, αυτή την εβδομάδα δείχνει πόσο ελάχιστα απομεινάρια του ιστορικού μνημείου έχουν διασωθεί

Ο Ναός του Βάαλ Shamin φαίνεται μέσα από δύο κορινθιακούς κίονες σε μια φωτογραφία στις 14 Μαρτίου του 2014

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *