Πανιώνιος – Ολυμπιακός 1-1: Ο Εμμανουηλίδης σόκαρε τους “ερυθρολεύκους”

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 1-1: Ο Εμμανουηλίδης σόκαρε τους "ερυθρολεύκους"

Ο Ολυμπιακός κρατούσε τη νίκη μέχρι το 88ο λεπτό, αλλά ο νεοεισελθών Δημήτρης Εμμανουλίδης είχε διαφορετική άποψη και με ένα υπέροχο γκολ χάρισε την ισοπαλία (1-1) στον Πανιώνιο. Ο Ματιέ Βαλμπουενά είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι στο 55', με τους Πειραιώτες να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε κράτημα του Μπουχαλάκη από τον Γιάννη Μασούρα μέσα στη μεγάλη περιοχή πριν το 0-1.

Απίστευτη εξέλιξη στη Νέα Σμύρνη, με τον Ολυμπιακό να κρατάει στα χέρια του τη νίκη μέχρι το 88ο λεπτό, αλλά τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη να περνάει ως αλλαγή και να χαρίζει μία σπουδαία ισοπαλία (1-1) στον Πανιώνιο για την 11η αγωνιστική της Super League 1. Πλέον, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να φτάσει τους "ερυθρολεύκους" στην πρώτη θέση της βαθμολογίας σε περίπτωση που νικήσει την ΑΕΛ αύριο.

Το σκορ για τους "ερυθρολεύκους" είχε ανοίξει ο Ματιέ Βαλμπουενά στο 55ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για άλλο ένα πέναλτι πριν από το 0-1 σε κράτημα του Γιάννη Μασούρα πάνω στον Ανδρέα Μπουχαλάκη, με τον Γιώργο Κομίνη να συμβουλεύεται το VAR και να αποφασίζει πως δεν υπάρχει παράβαση.

1. ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΓΚΑΣΠΑΡ

Ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως αναμενόταν, αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Γκιλιέρμε, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό και προτιμήθηκε να ξεκουραστεί για να είναι έτοιμος για τις πολύ σημαντικές αναμετρήσεις με Τότεναμ και ΠΑΟΚ. Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Γκασπάρ, ο οποίος πήρε τη θέση του Ομάρ Ελαμπντελαουί που έμεινε εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον έλεγχο του αγώνα απ' τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν σοβαρές ευκαιρίες μπροστά απ' τα καρέ του Μαλέρμπ. Οι αμυντικοί του Πανιωνίου είχαν κλείσει πολύ καλά τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ενώ ο Χιλάλ Ελ Σουντανί αναγκαζόταν να βγαίνει εκτός περιοχής για να παίρνει την μπάλα και να απειλεί την εστία του Μαλέρμπ. Αποτέλεσμα, οι καλές ευκαιρίες να έρχονται με το σταγονόμετρο και κυρίως μέσω μακρινών σουτ ή στημένων φάσεων.

2. Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΕΣ

Μετά το 30ό λεπτό, ο Ντανιέλ Ποντένσε μεταφέρθηκε στα αριστερά, με τον Μαξιμιλιάνο Λοβέρα να πηγαίνει στα δεξιά. Η αλλαγή πλευράς βοήθησε τον Πορτογάλο εξτρέμ να γίνει πιο απειλητικός και να δημιουργήσει περισσότερο ρήγματα. Στο 34ο λεπτό έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα, έκανε μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του Μαλέρμπ.

Ο 24χρονος εξτρέμ από εκτελεστής έγινε δημιουργός και στο 43' έβγαλε μία υπέροχη σέντρα στον Σουντανί, αλλά η κεφαλιά του Αλγερινού από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε εστία. Γενικότερα, ο Πορτογάλος είχε μία εξαιρετική εικόνα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ για την προσπάθειά του.

3. ΕΞΕΤΑΣΗ VAR ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μαρτίνς πέρασε τον Ματιέ Βαλμπουενά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Λοβέρα που πέρασε απαρατήρητος στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γάλλος έδωσε επιθετική ώθηση στους συμπαίκτες του, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει σερί κόρνερ, αφού προηγουμένως ο Θανάσης Παπαγεωργίου θα μπορούσε να φανεί μοιραίος για τον Πανιώνιο, αλλά το διώξιμο που έκανε με το κεφάλι, πέρασε -ευτυχώς για τον ίδιο- δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του συμπαίκτη του, Μαλέρμπ.

Σε ένα απ' τα συνεχόμενα κόρνερ, ο Γιάννης Μασούρας κράτησε παρατεταμένα τον Ανδρέα Μπουχαλάκη μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Γιώργος Κομίνης, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 53' ο Γκασπάρ μπήκε με φόρα απ' τα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Παπανικολάου τη βρήκε με το χέρι, με τον Κομίνη να δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο νεοεισελθών Βαλμπουενά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

4. Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κρατούσαν με άνεση τη νίκη, αφού ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Σα. Ωστόσο, ο Δημήτρης Εμμανουήλιδης είχε διαφορετική άποψη. Ο 19χρονος επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης και οχτώ λεπτά αργότερα χρίστηκε σκόρερ εκμεταλλευόμενος μία εξαιρετική κάθετη πάσα του Κόρμπου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής απέφυγε με υπέροχο τρόπο τον Κώστα Τσιμίκα και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στα τελευταία λεπτά, οι "ερυθρόλευκοι" έψαξαν το γκολ της νίκης, με αποκορύφωμα το σουτ του Ελ Αραμπί που έβγαλε λίγο πριν περάσει τη γραμμή ο Σταυρόπουλος, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Πανιώνιο να παίρνει μία σπουδαία ισοπαλία που τον κρατάει ζωντανό στη μάχη της παραμονής.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *