Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 0-1: Πρώτο τρίποντο για το τριφύλλι με Ζαχίντ

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 0-1: Πρώτο τρίποντο για το τριφύλλι με Ζαχίντ

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας πιο άνετα απ' ότι δείχνει το τελικό 1-0 του Πανιωνίου με τον Ζαχίντ να χρίζεται σκόρερ στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το "μπλόκο" της Νέας Σμύρνης με το διπλό καθώς επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου με πανέμορφο γκολ του Ζαχίντ και έφτασε στην πρώτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι εμφανίστηκαν καλύτεροι μεσοεπιθετικά, απείλησαν, σκόραραν, είχαν δυο δοκάρια και σίγουρα η επικράτηση τους ήταν πιο εύκολη απ' ότι δείχνει το τελικό 1-0. Από την άλλη ο Πανιώνιος απείλησε κυρίως μόνο με στημένα και έδειξε να μην πιστεύει τόσο σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει με νικητή τον Παναθηναϊκό που πήρε κει το πρώτο του τρίποντο ενώ ο Πανιώνιος παρέμεινε στο μείον δυο.

1. ΣΚΟΡΑΡΕ, ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ, ΚΕΡΔΙΣΕ

Στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά σκόραρε σε κανονική διάρκεια αγώνα μετά από 380 λεπτά καθώς στα προηγούμενα τέσσερα ματς είχε σκοράρει τρεις φορές μόνο με πέναλτι. Επίσης το 1-0 για τους πράσινους που έγινε με τον Ζαχίντ στο 20' της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο έφερε για πρώτη φορά το τριφύλλι τη φετινή σεζόν μπροστά στο σκορ κόντρα στον αντίπαλο του και όπως φάνηκε τον βοήθησε τα μέγιστα για να φτάσει στη νίκη.

Μάλιστα ο Ζαχίντ δυο φορές βρέθηκε σε θέση βολής, σχεδόν από το ίδιο σημείο, στο 4' και στο 20' και τελικά ο Νορβηγός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

2. ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΟΝ ΖΑΧΙΝΤ

Ο Γιώργος Δώνης στη διάρκεια της εβδομάδας έδειχνε να σκέφτεται αν θα διατηρήσει τον Ζαχίντ στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού μετά την εμφάνιση του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τελικά ο 50χρονος προπονητής επέμενε στη χρησιμοποίηση του Νορβηγού αλλά του άλλαξε ρόλο καθώς τον έβαλε δίπλα στον Περέα και όχι στα άκρα. Ο Δώνης δικαιώθηκε για την επιλογή του καθώς ο Ζαχίντ δεν ήταν απλά ο σκόρερ της αναμέτρησης αλλά ο παίκτης που οδήγησε τους πράσινους στο τρίποντο.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είχε τις περισσότερες τελικές από κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού, απείλησε τον Κότνικ ουσιαστικά, κράτησε αρκετά καλά τη μπάλα, μοίρασε σωστά το παιχνίδι και έδειξε γενικότερα απελευθερωμένος. Το γκολ που σημείωσε ο Νορβηγός ήταν το πρώτο του μετά από 211 μέρες και ένα τέρμα που είχε σημειώσει με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ στο Κυπριακό πρωτάθλημα.

3. ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανιώνιο έκανε το καλύτερο του παιχνίδι μεσοεπιθετικά. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι σκόραρε σε κανονική ροή αγώνα. Έβγαλε αρκετές καθαρές τελικές φάσεις και είχε δυο δοκάρια με τους Ινσούα και Μπουζούκη που θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει το δείκτη του σκορ και να κάνουν ακόμα πιο εύκολη τη πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πρώτο τρίποντο όμως είναι αρκετά σημαντικό και δίνει ακόμα περισσότερο χρόνο και ηρεμία στον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του ώστε να κάνουν ακόμα καλύτερο το τριφύλλι στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

4. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ

Ο Ζαχίντ μπορεί να ήταν ο μαέστρο του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη αλλά ο Μπαρτ Σένκεφελντ στη δεύτερη φετινή του εμφάνιση με το τριφύλλι ήταν εξαιρετικός. Ο Ολλανδός δεν κέρδισε απλά τις περισσότερες φάσεις μπροστά από την άμυνα των πράσινων ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι αρκετά ήρεμος με τη μπάλα στα πόδια του, και στις περισσότερες φάσεις έπαιρνε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Την ίδια ώρα ο Σένκεφελντ υπήρξαν τρεις-τέσσερις φάσεις που προσπάθησε να βγει στην επίθεση, να μεταφέρει τη μπάλα μπροστά και να βοηθήσει και αυτός επιθετικά τον Παναθηναϊκό στην ανάπτυξη του.

5. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Πανιώνιος παρά το γεγονός ότι προερχόταν από την κατάκτηση τεσσάρων σημαντικών πόντων έως τώρα έδειχνε να μην πιστεύει πως μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Απείλησε ουσιαστικά μέσα από τα στημένα και όχι μέσω κανονικής ροής αγώνα αν και σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια έπαιξε καλύτερα με τη μπάλα στα πόδια.

Οι ποδοσφαιριστές των κυανέρυθρων όμως τα έδωσαν όλα για κάτι καλό για αυτό και με τη λήξη της αναμέτρησης τόσο ο Νίκκι Παπαβασιλείου όσο και ο Παναγιώτης Κόρμπος έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση της ομάδας με τον αρχηγό του Πανιωνίου μάλιστα σε μια όμορφη σκηνή να μαζεύει τους συμπαίκτες του και να τους μιλάει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Photo credits: Eurokinissi

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *