ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0: Κυνικός κι έτοιμος για το ντέρμπι κορυφής

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0: Κυνικός κι έτοιμος για το ντέρμπι κορυφής

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την ΑΕΛ χάρη στο γκολ του πρώτου σκόρερ της Super League, Κάρολ Σβιντέρσκι, και πηγαίνει ισόβαθμος στην πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του Γ. Καραϊσκάκης (1/12).

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα την ΑΕΛ για την 11η αγωνιστική της Super League 1, τη νίκησε 1-0, εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του Ολυμπιακού (1-1 με Πανιώνιο) στη Νέα Σμύρνη και πηγαίνει στο ντέρμπι του Γ. Καραϊσκάκης ως ισόβαθμος με τους ερυθρόλευκους στην πρώτη θέση.

Πρωταγωνιστής για το Δικέφαλο ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, Κάρολ Σβιντέρσκι, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 16ο λεπτό και έφθασε τα επτά. Οι ασπρόμαυροι δεν ήταν καλοί, οι Θεσσαλοί στάθηκαν καλά, αλλά δεν απείλησαν τον Ζίβκοβιτς. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ

Ακόμη κι όταν ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται, ακόμη κι όταν δεν του βγαίνουν οι προσπάθειες, υπάρχει ο Κάρολ Σβιντέρσκι. Ο Πολωνός συνεχίζει το βιολί του. Ο πρώτος σκόρερ της Super League – έφθασε τα επτά γκολ στην τρέχουσα σεζόν – και άνοιξε το σκορ.

Στο 16ο λεπτό ο Μάτος βγήκε από δεξιά, έσπασε την μπάλα πιο δεξιά στον Βιεϊρίνια, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έκανε τη σέντρα και ο Σβιντέρσκι με προβολή από το κέντρο της άμυνας της ΑΕΛ, πρόλαβε τον αντίπαλό του κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 29' βρήκε ξανά δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Τάσσης ύστερα από επικοινωνία με τον πρώτο βοηθό του θεώρησε ότι ο Μάτος έκανε φάουλ στην εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον αντίπαλό του, τροφοδοτώντας τον Πολωνό.

Στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Σβιντέρσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του. Λάθος του Κρίστινσον στην έξοδο, αλλά δεν μπόρεσε από το κέντρο της περιοχής, με σώματα αλλά και κενή εστία μπροστά του να κάνει το 2-0.

2. ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ "ΡΕΠΟ" ΜΙΣΙΤΣ

Για πρώτη φορά από τότε που επέστρεψε από το σοβαρό τραυματισμό του, ο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε στη θέση στην οποία μας συστήθηκε όταν ήλθε στην Ελλάδα από την Πόρτο. Στο δεξί επιθετικό φτερό, δηλαδή, μπροστά από τον Λέο Μάτος.

Όχι, δηλαδή, στο αριστερό αμυντικό – ο Γιαννούλης παρέμεινε στη θέση του – ή επιθετικό άκρο. Ο αρχηγός του Δικεφάλου είχε δυο ευκαιρίες να σκοράρει. Τη μία σε μια εξαιρετική σύλληψη – όχι όμως κι εκτέλεση – να προσπαθήσει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το εξωτερικό φάλτσο, την άλλη με σουτ από μακριά με το δεξί, αλλά την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Κρίστινσον.

Κι αν το πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ ήταν μέτριο προς το καλό, το δεύτερο ήταν κακό. Η μετριότητα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μέτρια απόδοση του Γιόσιπ Μίσιτς. Ο Κροάτης μετά από καιρό πήρε… ρεπό από τις καλές εμφανίσεις. Ο ΠΑΟΚ δεν πήγε με το πόδι στο γκάζι, πήρε όμως αυτό που ήθελε πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

3. ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΗΣ ΑΕΛ

Ήταν εδώ και καιρό γνωστό πως οι Έργκους Κάτσε και Αμρ Ουάρντα δεν θα ενίσχυαν την προσπάθεια της ΑΕΛ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα καθώς και οι δύο είναι δανεικοί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη και χωρίς δυο βασικά γρανάζια η ΑΕΛ στάθηκε εξαιρετικά στην Τούμπα. Δεν είναι ότι απείλησε τον Ζίβκοβιτς, αλλά περιόρισε τον Δικέφαλο. Τον έκανε ν' αγχωθεί στα τελευταία λεπτά στην έδρα του. Όσο το σκορ παρέμεινε στο 1-0 και ήταν εύθραυστο προσπάθησε να κυνηγήσει την ισοφάριση με τον καλύτερο παίκτη της, Ζαν-Λουκ Ασούμπρε, αλλά και τον Νούνιτς.

Δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου. Οι Θεσσαλοί διαμαρτύρονται για πέναλτι στο πέμπτο λεπτό, ο διαιτητής θεώρησε ότι το χέρι του Ίνγκασον ήταν κολλητό και ύστερα από ενδοεπικοινωνία με τον VAR διέταξε να συνεχιστεί το ματς. Δεν θα έχει στη διάθεσή της για το επόμενο ματς τον Αλέξη Μιχαήλ, ο οποίος αποβλήθηκε σωστά στις καθυστερήσεις με δυο κίτρινες κάρτες.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *