ΠΑΟΚ: “Γεμάτος” στην πιο κατάλληλη στιγμή

ΠΑΟΚ: "Γεμάτος" στην πιο κατάλληλη στιγμή

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ δείχνει για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν τόσο γεμάτο με τον Αμπέλ Φερέιρα να έχει ενεργοποιήσει το σύνολο σχεδόν των παικτών που έχει στη διάθεση του.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ περιλαμβάνει δύο παιχνίδια πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων, αυτό της Πέμπτης απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και το τελευταίο του 2019 με αντίπαλο τον Ατρόμητο στην Τούμπα.

Με την επιστροφή των ποδοσφαιριστών του Δικέφαλου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2020 τα παιχνίδια θα είναι πολλά και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Μέσα στο Γενάρη ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει 7 αγώνες σε 24 ημέρες, από την στιγμή που προστέθηκαν στο πρόγραμμα του και τα δυο παιχνίδια με τον ΟΦΗ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

04/01/2020 Άρης – ΠΑΟΚ

07-09/01/2020 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ

12/01/2020 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

14-16/01/2020 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

19/01/2020 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης

23/01/2020 Λαμία – ΠΑΟΚ

27/01/2020 ΠΑΟΚ – Βόλος ΝΠΣ

ΓΕΜΙΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Μέσα σε ένα τόσο επιβαρυμένο πρόγραμμα -για μια ομάδα που μέχρι τώρα έπαιζε έναν μόνο αγώνα την εβδομάδα- είναι σημαντικό για τον Αμπέλ Φερέιρα το γεγονός ότι έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει όσους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές του μπορεί.

Οι δύο, από τους τρεις, μακροχρόνια τραυματίες, Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια έχουν επιστρέψει για τα καλά. O Βραζιλιάνος έχει παίξει δύο συνεχόμενα 90λεπτα και αρχίζει να αποκτά ρυθμό, ενώ ο Βιεϊρίνια που στον αγώνα με τον Παναιτωλικό έπαιξε το πρώτο δικό του 90λεπτο έχει ήδη επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 2 γκολ και μια ασίστ.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια με Ξάνθη και Παναιτωλικό επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από 2,5 μήνες περίπου και ο Δημήτρης Πέλκας και έδειξε ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην επιθετική γραμμή του Δικέφαλου και σκόραρε στο Αγρίνιο το δεύτερο το γκολ.

Στον ίδιο αγώνα ήταν εντυπωσιακός, ερχόμενος από τον πάγκο, ο Τσούμπα Άκπομ, που μπήκε με ορμή στον αγωνιστικό χώρο έδωσε την ασίστ στο Λημνιό για το 2ο γκολ του ΠΑΟΚ και πέτυχε ο ίδιος το τρίτο εκμεταλλευόμενος την κάθετη μπαλιά του Μίσιτς.

O Αμπέλ Φερέιρα έδωσε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του χρόνο συμμετοχής και στον Φερνάντο Βαρέλα, χωρίς πάντως να αντικαταστήσει τον Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Παναιτωλικό και τους τρεις στόπερ που θεωρητικά είναι οι βασικοί σε ένα σχήμα μάλλον αδόκιμο, για να δώσει λεπτά συμμετοχής στο Βαρέλα.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν ακόμη ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που είτε δεν συμμετέχουν καν στις αποστολές των αγώνων, είτε βλέπουν τα παιχνίδι από τον πάγκο. Ο Στοχ και ο Λάμπρου ανήκουν στην πρώτη κατηγορία με το Σλοβάκο να έχει εξαφανιστεί μετά τις τρεις συνεχόμενες συμμετοχής που πήρε ως βασικός ενώ ο Λάμπρου δεν έχει ούτε λεπτό συμμετοχής. Το ίδιο συμβαίνει και με το Μιχάι αλλά ο νεαρός στόπερ το Δικέφαλου έχει μπροστά του Κρέσπο, Ίνγκασον και Βαρέλα και είναι λογικό να μην βρίσκει χώρο, ούτε καν για τις αποστολές των αγώνων.

Στη δεύτερη κατηγορία των παικτών που συμπληρώνουν συνήθως την 18αδα αλλά δεν αγωνίζονται είναι ο Εσίτι και ο Ροντρίγκο Σοάρες. Ο Βραζιλιάνος είχε δύο συμμετοχές τις ισάριθμες φορές που ο Μάτος ήταν τιμωρημένος. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος του: να αντικαθιστά το συμπατριώτη του κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη και μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστεί με αυτόν.

Ο Άντερσον Εσίτι αγωνίστηκε βασικός στα 7 πρώτα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν σε Ευρώπη και πρωτάθλημα και από την στιγμή που έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα έχει παίξει 25 λεπτά ως αλλαγή στον αγώνα με τη Λαμία και άλλα 3 στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Αυτά τα 28 λεπτά σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος δεν μπορεί να ικανοποιούν έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο ο ΠΑΟΚ ξόδεψε 3,5 εκατομμύρια ευρώ το περασμένο καλοκαίρι για να τον φέρει στην Τούμπα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα μιλώντας δημόσια για τις μεταγραφές του Γενάρη τόνισε ότι θέλει να μείνει το ρόστερ του Δικεφάλου όπως είναι και να μείνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε αυτό. «Θα τους χρειαστώ όλους κάποια στιγμή» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός ωστόσο αυτό στην πράξη δεν φαίνεται να ισχύει για όλους.

Photo Credits: Eurokinissi

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *