ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Τα επόμενα βήματα στην υπόθεση της ΕΕΑ

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Τα επόμενα βήματα στην υπόθεση της ΕΕΑ

Ποια είναι τα αμέσως επόμενα βήματα για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης μετά την σημερινή έκθεση-πόρισμα της ΕΕΑ για αποβολή των δυο ομάδων από το πρωτάθλημα.

Το σημερινό (27/1) πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης κάνει λόγο για υποβιβασμό των δυο ομάδων με ψήφους 3-2. Η ΕΕΑ ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής του Δικεφάλου για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τελεσίδικη απόφαση και ότι δεν υπάρχουν άλλα επεισόδια στην υπόθεση. Κάθε άλλο μάλιστα…

Τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα; Ποια είναι τα επόμενα βήματα; Κατ' αρχάς, πρέπει να τονιστεί ότι δεν πρόκειται για εκτελεστέα απόφαση (έστω και αν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα), όπερ σημαίνει ότι αυτή την στιγμή δεν έχουμε κανέναν υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιστροφή βαθμών στις άλλες ομάδες, αν τελικά οι ασπρόμαυροι και οι ακρίτες δεν δικαιωθούν στα άλλα δικαιοδοτικά όργανα της Λίγκας και της Ομοσπονδίας.

Το επόμενο βήμα, λοιπόν, είναι να πάει η υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και αναλόγως της απόφασης που θα παρθεί, θα φανεί το αν θα πάμε και στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αν τα πράγματα δεν κυλήσουν καλά για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, τότε είναι δεδομένο πως θα προχωρήσουν σε έφεση σε δεύτερο βαθμό. Εκεί, όποια απόφαση και αν παρθεί, είναι οριστική όσον αφορά τα εν Ελλάδι όργανα. Το διαιτητικό δικαστήριο που υπήρχε παλαιότερα ως τρίτος βαθμός, έχει πλέον καταργηθεί.

Σε περίπτωση, δε, που ούτε στην Επιτροπή Εφέσεων δεν υπάρξει δικαίωση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη ή για μια από τις δυο ομάδες (μην ξεχνάμε ότι οι ακρίτες έχουν και το ζήτημα του μετοχολόγιου να τους βαραίνει, άρα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα), μπορούν να προσφύγουν στο CAS και να αναζητήσουν εκεί τη δικαίωσή τους. Όμως, η απόφαση στην Εφέσεων της ΕΠΟ είναι οριστική και άμεσα εκτελεστέα, διότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο μπορεί να αποφανθεί αρκετό καιρό μετά. Εν ολίγοις, το σημαντικό είναι το τι θα συμβεί στον δεύτερο βαθμό.

Το σίγουρο είναι πως τα νομικά επιτελεία των ομάδων είναι επί ποδός και μένει να δούμε αν θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις από ΠΑΕ που έχουν συμφέρον, όπως είναι ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Το θέμα είναι πως ένα ακόμη πρωτάθλημα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στις δικαστικές αίθουσες και δεδομένα οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες σε όλα τα επίπεδα!

Photo Credits: Eurokinissi

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *