ΠΑΟΚ: Τα στατιστικά του Σβιντέρσκι προκαλούν τρόμο

ΠΑΟΚ: Τα στατιστικά του Σβιντέρσκι προκαλούν τρόμο

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι σπάει τα κοντέρ όσον αφορά στην αναλογία γκολ ανά λεπτά συμμετοχής, με τα στατιστικά του Πολωνού επιθετικού να θυμίζουν τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Διαβάστε αναλυτικά.

Η έκπληξη του Αμπέλ Φερέιρα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ είχε ονοματεπώνυμο: Κάρολ Σβιντέρσκι. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να ξεκινήσει τον Σβιντέρσκι στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αφήνοντας στον πάγκο τον Τζούμπα Άκπομ και ο Πολωνός τον δικαίωσε. Σκόραρε δύο γκολ, είχε ευκαιρία να πετύχει και άλλα και ήταν μόνιμη σχεδόν πηγή κινδύνου για την άμυνα της ΑΕΚ.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Τα στατιστικά του Πολωνού στο ξεκίνημα του φετινού πρωτάθληματος "τρομάζουν" και συγκρίνονται μόνο με αυτά του κορυφαίου "μπόμπερ" που φόρεσε τα τελευταία χρόνια την φανέλα του Δικέφαλου, του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι έχει πετύχει 4 γκολ στις 5 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ της Super League 1. Αυτό που είναι περισσότερο από όλα εντυπωσιακό είναι ότι αυτά τα 4 γκολ τα σημείωσε σε μόλις 252 λεπτά συμμετοχής. Ο Πολωνός σκόραρε και στα τρία παιχνίδια στα οποία ξεκίνησε βασικός: στους αγώνες με Παναιτωλικό, Πανιώνιο και ΑΕΚ.

Στην πρεμιέρα αγωνίστηκε για 67', έπαιξε σε όλο το παιχνίδι με τους Νεοσμυρνιώτες και στο ΟΑΚΑ έδωσε τη θέση του στον Τζούμπα Άκπομ στο 64' έχοντας προλάβει πετύχει δυο γκολ. Στους δύο αγώνες που μπήκε αλλαγή δεν πρόλαβε να σκοράρει. Ούτε στα 11 λεπτά που έπαιξε στο Περιστέρι, ούτε στο 20λεπτο που αγωνίστηκε στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη.

Επίσης εντυπωσιακή είναι η σχέση των γκολ που πετυχαίνει με τις τελικές του προσπάθειες. Ο Σβιντέρσκι σκοράρει, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της διοργανώτριας, 1 γκολ σε 1.8 τελικές προσπάθειες. Δεν χρειάζεται δηλαδή ούτε καν 2 τελικές για να πανηγυρίσει γκολ.

Ο Πρίγιοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό της περυσινής αγωνιστικής περιόδου και πριν αναχωρήσει για άλλες -αραβικές- πολιτείες πρόλαβε να πετύχει 9 γκολ σε 13 παιχνίδια. Τα στατιστικά του Σέρβου έγραφαν πριν την αποχώρηση του 1 ανά 2,7 τελικές προσπάθειες που ήταν επίσης εντυπωσιακή επίδοση αλλά δεν συγκρίνεται με αυτή του Σβιντέρσκι.

Όπως δεν συγκρίνεται και η σχέση των γκολ με τα λεπτά συμμετοχής. Ο Πολωνός σκοράρει ένα γκολ ανά 63 λεπτά αγώνα την ώρα που ο "Πρίγιο" πετύχαινε γκολ κάθε 124 λεπτά παιχνιδιού.

ΠαίκτηςΑγώνεςΓκολΓκολ ανά τελικήΛεπτά συμμετοχής για γκολ
Κάρολ Σβιντέρσκι541.863
Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς1392.7124

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ

Βέβαια θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα παραπάνω στατιστικά αφορούν μόλις τις 5 πρώτες αγωνιστικές. Ο Σβιντέρσκι για να γίνει τόσο σημαντικός όσο ήταν για το Δικέφαλο ο Πρίγιοβιτς θα πρέπει να έχει διάρκεια στις καλές εμφανίσεις και συνέχεια στη συνέπεια του στο σκοράρισμα.

Και, τουλάχιστον για την ώρα, σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο κομβικός στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του όσο ήταν ο Σέρβος. Ο "Πρίγιο" είχε τόσο έντονο φονικό ένστικτο που είχε αναγκάσει όλον τον ΠΑΟΚ να παίζει για αυτόν και να αλλάξει όλο τον τρόπο ανάπτυξης του όταν ο Πρίγιοβιτς πήρε την απόφαση να φύγει από την Τούμπα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο κυριαρχικός ΠΑΟΚ και η τεμπέλα οικοδέσποινα ΑΕΚ
Γίνεται ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *