ΠΑΟΚ: Το πλάνο του Φερέιρα στο ντέρμπι

ΠΑΟΚ: Το πλάνο του Φερέιρα στο ντέρμπι

Αρκετά είναι τα ερωτηματικά για το αρχικό σχήμα που θα επιλέξει ο Αμπέλ Φερέιρα στον αποψινό αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ (19:30) στην Τούμπα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα, μιλώντας στην κάμερα του PAOK TV για το ντέρμπι με την ΑΕΚ δήλωσε πως η ομάδα του είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε σχηματισμό επιλέξει ο προπονητής της Μάσιμο Καρέρα.

"Βέβαια ίδιας σημασίας ή θα έλεγα μεγαλύτερης σημασίας από τι κάνει ο αντίπαλος μας και πώς θα τον εξουδετερώσουμε είναι τι πρέπει να κάνουμε εμείς με την μπάλα στα πόδια μας, όπου θα πρέπει να διατηρήσουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα και συγκέντρωση ο καθένας στο καθήκον του", είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, δίνοντας το στίγμα του για τη φιλοσοφία με την οποία θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι στην Ελλάδα.

Οι πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό, να έχουν την κατοχή της μπάλας και με καλή κυκλοφορία να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε στο μεσοβδόμαδο αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ αντίδραση μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη και θα προσπαθήσει να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες και στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Ο Φερέιρα συνηθίζει να δοκιμάζει πολλά σχήματα με όλους τους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις, χωρίς να δείχνει και σε απόλυτο τουλάχιστον βαθμό τις προθέσεις του για την ενδεκάδα. Το γεγονός ότι στην τελευταία προπόνηση Κρέσπο και Μαουρίσιο πέρασαν τα τεστ ετοιμότητας και τέθηκαν στην διάθεση του περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Έτσι και αλλιώς τα ερωτηματικά ήταν πολλά:

Ζίβκοβιτς ή Πασχαλάκης; Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στα δοκάρια του Δικεφάλου ο Σέρβος στηρίζεται σε ενδείξεις και δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Ανεξάρτητα από το ποιος από τους δύο τερματοφύλακες θα παίξει βασικός, μοιάζει δεδομένο ότι ο Φερέιρα δίνει αυτή την στιγμή προτεραιότητα στη διαχείριση τους.

Κρέσπο ή Βαρέλα; Η επιστροφή του Ισπανού, μετά τον τραυματισμό του είναι σημαντική για τον Αμπέλ Φερέιρα. Το θέμα είναι αν ο Κρέσπο είναι 100% έτοιμος να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα ή όχι. Σε περίπτωση που πάρει φανέλα βασικού τότε λογικά ο Φερνάντο Βαρέλα θα είναι αυτός που θα μείνει στον πάγκο.

Ποιος θα παίξει δίπλα στο Μίσιτς; Ο Μαουρίσιο είχε ενοχλήσεις τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο χθες, όπως και ο Κρέσπο προπονήθηκε κανονικά. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο δεν πήγε στην Κρήτη για τον αγώνα με τον ΟΦΗ γιατί είχε και αυτός ενοχλήσεις. Ο Μίσιτς, που κατά των Κρητικών έπαιξε στο «δέκα» θα οπισθοχωρήσει και το θέμα είναι ποιος θα αγωνιστεί δίπλα του. Στο παιχνίδι κυπέλλου επέστρεψε στην ενδεκάδα του Δικεφάλου ο Άντερσον Εσίτι.

Σβιντέρσκι ή Άκπομ; Στην κορυφή της επίθεσης προβάδισμα να πάρει φανέλα βασικού έχει ο Κάρολ Σβιντέρσκι καθώς ο Άκπομ έπαιξε και στα 90΄του αγώνα με τον ΟΦΗ. Ωστόσο δεν θα είναι έκπληξη αν τελικά επιλεγεί ο Άγγλος επιθετικός. Παράδοση σκοραρίσματος σε βάρος της ΑΕΚ έχουν άλλωστε και οι δύο.

Μπίσεσβαρ ή Πέλκας; Με το Μίσιτς να οπισθοχωρεί η επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα για τη θέση κοντά στον επιθετικό θα προκύψει ανάμεσα στο Σουριναμέζο και τον Έλληνα μέσο. Περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει έχει πάντως ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Οι…σίγουροι: Παρά τα ερωτηματικά που είναι πολλά υπάρχουν και αυτοί που έχουν μάλλον βέβαιη την παρουσία του στο ντέρμπι. Μάτος, Γιαννούλης στα δύο άκρα της άμυνας και ο Ίνγκασον στα στόπερ θα ξεκινήσουν. Στη μεσαία γραμμή ο Μίσιτς και στα δύο άκρα οι Λημνιός και Βιεϊρίνια φαίνεται να είναι σίγουροι.

Είναι πάντως σημειολογικό το γεγονός ότι στο πρώτο φετινό ντέρμπι των Δικέφαλων στο ΟΑΚΑ ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε δύο σημαντικές αλλαγές δίνοντας φανέλα βασικού στο Ζίβκοβιτς στην εστία και τον Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *