Παπαπέτρου: “Ίσως είναι ψυχολογικό το θέμα των εκτός έδρας αγώνων”

Παπαπέτρου: "Ίσως είναι ψυχολογικό το θέμα των εκτός έδρας αγώνων"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε σε σάιτ του Ισραήλ για την μετάβασή του από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, τον Ρικ Πιτίνο και την EuroLeague.

Ανήμερα της κρίσιμης αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου παραχώρησε συνέντευξη στο ισραηλινό σάιτ walla.co.il, όπου μίλησε για το σημερινό ματς (24/1, 21:30), τον πρώην και νυν προπονητή του και φυσικά τη νέα ομάδα του.

"Είναι πολύ διαφορετικός άνθρωπος", είπε ο Παπαπέτρου αναφερόμενος στον Ρικ Πιτίνο. "Έχει ισχυρή προσωπικότητα που καθορίζει το ποιος είναι και όσα έχει πετύχει. Πάντα σε κάνει να καταλάβεις πόσο ικανοποιημένος ή απογοητευμένος είναι από εσάς. Φέρνει πράγματα που οι Ευρωπαίοι προπονητές δεν χρησιμοποιούν συχνά. Είναι διαφορετικό το στυλ του. Όμως, πιστεύω πως θα είμαστε καλά μόλις το συνηθίσουμε".

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε και στον πρώην προπονητή του, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, τον οποίον θα βρει απέναντί του για πρώτη φορά: "Είναι κάπως περίεργο, περάσαμε τέσσερα χρόνια μαζί, τώρα τον προσέλαβε η Μακάμπι. Του εύχομαι καλή τύχη. Τώρα είμαστε αντίπαλοι και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίζω".

Όσο για το αν έχει αλλάξει ο ίδιος μετά την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, αλλά και το διαφορετικό πρόσωπο που δείχνει η ομάδα του εκτός έδρας, ο Παπαπέτρου είπε: "Προσωπικά θεωρώ πως φέτος είμαι καλύτερος. Νιώθω καλά με την ομάδα και αποδίδω καλύτερα. Όμως, δεν έχω εξήγηση για τη διαφορετική εικόνα της ομάδας εντός και εκτός έδρας. Ίσως είναι ψυχολογικό το θέμα. Είναι δύσκολο να μας νικήσουν στην έδρα μας. Πρέπει να έχουμε την ίδια νοοτροπία και εκτός. Στο Κάουνας παίξαμε καλά, ήμασταν μέσα στο ματς, είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, αλλά στα τελευταία λεπτά τα θαλασσώσαμε".

"ΔΕΝ ΕΦΥΓΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΛΑΤ"

Ακολούθως ο διεθνής φόργουορντ αναφέρθηκε στον Ντέιβιντ Μπλατ και στον Τσάβι Πασκουάλ. "Μίλησα με τον Μπλατ, ο οποίος είναι εξαιρετικός προπονητής και βλέπω πόσο καλή δουλειά κάνει στον Ολυμπιακό. Δεν έφυγα εξαιτίας του. Μάλιστα, του είχα πει πως θα το σκεφτώ ξανά, αφού πήγε στην ομάδα. Όμως, ο Τσάβι Πασκουάλ μου μίλησε και μου εξήγησε τι περιμένει από εμένα και τι ρόλο θα είχα. Ήθελα να κάνω αυτό το βήμα και να βγω από τη… ζώνη ασφαλείας, να χτίσω ξανά την αυτοπεποίθησή μου. Αυτό έκανα".

Ο Παπαπέτρου μίλησε επίσης για την επιστροφή του στο ΣΕΦ και τις αποδοκιμασίες που άκουσε από τον κόσμο του Ολυμπιακού:"Γνωρίζω πως ο κόσμος είναι νευριασμένος με την επιλογή μου, αλλά δεν με ξέρουν. Δεν γνωρίζουν τις συνθήκες και τις περιστάσεις. Άκουγα τι γινόταν στο παιχνίδι. Ήταν 10 χιλιάδες άνθρωποι που έλεγαν το ίδιο πράγμα και φώναζαν".

Ο άσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στη συνέχεια και στον τραυματισμό του Νίκου Παππά, τονίζοντας: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Ξέρω πόσο αγαπάει το παιχνίδι και θα περάσουμε μια δύσκολη περίοδο τώρα. Όμως, θα είμαστε μαζί του. Δεν είναι εύκολο να γυρίσεις από μια τέτοια ατυχία, αλλά πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα".

Τέλος, είπε για το Final Four της Αθήνας:"Είναι κάτι που απέχει πολύ. Όμως, προφανώς, θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Έχω παίξει σε δύο τελικούς με τον Ολυμπιακό. Στον πρώτο χάσαμε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ και στον δεύτερο στην Πόλη από τη Φενέρ. Καταλαβαίνω τη σημασία της έδρας. Σίγουρα, θα πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, αν βρεθούμε εκεί. Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε το τελευταίο του Final Four το 2007 και το πήρε. Τότε δεν είχα πάει στα ματς".

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *